YENİ VW GOLF R VARİANT ALMANYA'DA SATIŞA ÇIKIYOR

Ototeknikveri     09 Şubat 2015 07:36

300 hp güce, DSG şanzımana ve 4Motion sistemine sahip yeni Golf R Variant Almanya'da 42925 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor.

YENİ VW GOLF R VARİANT ALMANYA'DA SATIŞA ÇIKIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Spor arabaların ikonu haline gelen Golf R'nin artık Variant versiyonu da mevcut. Serinin en üst modeli 300 hp gücü, DSG şanzımanı ve 4Motion adlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile 0'dan 100 km/s hıza olan ivmelenmesi 5.1 saniye tamamlamasıyla dikkat çekiyor. Los Angeles Otomobil Fuarı'ndaki dünya galasından yaklaşık 2 ay sonra yeni Golf R Variant için ön siparişler alınmaya başlandı. Çok yönlü olağanüstü sportif olan bu araç standart olarak 4Motion dört çekere, çift kavramalı bir şanzımana (DSG) ve 300 hp güç üretebilen turboşarjlı bir motora sahip. Golf R Variant’ın baz donanım fiyatı Almanya'da 42925 Euro’dan başlıyor.

 

Yeni Golf R Variant*, tüm aileye, büyük spor/eğlence ekipmanlarına bile yeteri kadar alan sağlayabilen sayılı kompakt spor araçlardan bir tanesi. Üstelik bunu yaparken, dinamik performansından taviz vermiyor. Çünkü Golf R Variant’ın turboşarjlı motoru 300 hp güç üretirken, 380 Nm torkunu da 4Motion dört çeker aktarma sistemi ve 6-ileri DSG şanzımanıyla yere aktarıyor. Bu teknoloji paketi maksimum çekiş gücü, performans ve aktif güvenlik sağlıyor. Ayrıca 20 mm alçaltılmış spor şase seçeneği sunulan araçta, yenilikçi progresif direksiyon ve pist kullanımı için kapatılabilen ESC (elektronik stabilite programı) özelliği de bulunuyor. Golf R Variant’ın 0 dan 100 km/h hıza ivmelenmesi sadece 5.1 saniye sürmekte. 4 silindirli turboşarjlı motorun ne kadar verimli çalıştığı da 100 km’deki 7 litrelik yakıt tüketimiyle anlaşılıyor. (NEDC)

 

Golf R Variant’ın dinamik sürüş potansiyeli, O’nun kendini ifade edebilen tasarımına da yansımış. Aracın sportifliği arkadaki R-Style tampon, parlak siyah bir difüzör ve eksoz sistemindeki 4 adet krom kaplı eksoz başlığıyla artırılmış. Golf R Variant önde de O’nun özgün büyük hava girişli R-style tamponuna sahip. Ayrıca bağımsız bir radyatör ızgarası (R logosuyla birlikte) ve gündüz farlarıyla entegre edilmiş bi-xenon farlar da aracın önünü süslüyor. Aracın yan dikiz aynalarında genel sportif imajını tamamlayan mat krom kaplamalar da mevcut. Ek olarak, farların altındaki çift U şeklinde tasarlanmış gündüz farları da, gündüzleri ve geceleri oldukça belirgin bir ışık yansıtıyor.

 

Yeni Golf R Variant iç kısımda, sırt yaslama yerinde R simgesi bulunan üst seviye spor koltukları, mavi ortam aydınlatması, ‘Karbon Dokunuşlu’ dekoru, otomatik iklim kontrol sistemi ve (Composition Touch) radio-CD sistemiyle sunuluyor. Volkswagen, Golf R Variant için opsiyonel özellikler de sunuyor örneğin Carbon Style paketiyle araç Nappa deriyle geliyor. Arka koltuklara kadar 605 litrelik bagaj kapasitesine sahip olan sportif Variant araç, 5 kişiyi alabilecek iç hacme ve kaydadeğer derecede büyük bagaja sahip. Öndeki spor koltukların sırtlıklarına kadar ve tavana ulaşacak kadar yükleme yapılmak istendiğinde toplam yükleme hacmi 1620 litreye ulaşıyor.

 

Yeni Golf R Variant hanüz ülkemizde satışa sunulmuyor. Güncel Volkswagen Golf fiyatlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 09 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo