2015’DE HONDA CIVIC’DE HANGİ YENİLİKLER VAR?

Ototeknikveri     12 Şubat 2015 09:01

Güncellenmiş stil; yepyeni süspansiyon, güvenlik ve infotainment teknolojilerinin yanı sıra 2015 Honda Civic serisine bir de yeni spor model ekleniyor.

2015’DE HONDA CIVIC’DE HANGİ YENİLİKLER VAR?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, 2015 model yılı ile birlikte makyajlanan Civic ailesindeki yenilikleri dört madde altında topluyor. Honda Civic ve Civic Tourer modelleri için yeni spor dış ve iç mekan tasarım güncellemeleri, Yeni Civic Type R modeli ile görsel bağlantılar içeren Civic Sport seçeneği, yeni araç içi bilgi eğlence sistemleri, ve yepyeni süspansiyon ile aktif güvenlik teknolojileri sayesinde artan sürüş keyfi ve stabilite, yapılan yenilikleri özetliyor. 2015 model Honda Civic, Paris’teki 2014 Mondial de l’Automobile etkinliğinde tanıtılmıştı. Civic, Avrupa çapında arabanın cazibesini arttıracak yeni tasarım ve teknoloji geliştirmeleri içeriyor. Paralel olarak Honda Civic Sport adlı yeni bir seçenek de piyasaya sunuluyor. 

 

Yeni Civic hatchback; Tazelenmiş stil

Civic ve Civic Tourer yeni modele özgün bir görünüm kazandıran dış cephe geliştirmelerinden nasibini almış. Yeni farlar ve entegre gündüz sürüş farlarının yanı sıra yenilenmiş ön tampon Civic’in yeni yüzünü vurguluyor. Civic hatchback ayrıca yeni bir arka tampon ve yan eteklere sahip. Siyah bitişli yeni arka spoiler ve LED arka kombinasyon ışıkları da Civic hatchback modelinin artıları. 

Bu lüks geliştirmelerin yanı sıra 2015 modeller, aynı zamanda iç mekana özel güncellemeleri de kapsıyor. Yeni koltuk döşemeleri, baş dayama kısımlarındaki dikişler, yeni kapı pervazları, krom kapı tutacakları ve metalik siyah finişli kontrol paneli göz dolduruyor. 2015 Civic sınıfın lideri konumundaki iç mekan genişliğini ve kullanım esnekliğini muhafaza ediyor. Civic hatchback rakipsiz 477 litre bagaj kapasitesine, Civic Tourer ise 624 litre bagaj kapasitesine sahip (her ikisi de koltuklar katlanmamış halde). 


Honda Connect çıkış yapıyor

2015 Civic serisi yepyeni Honda Connect otomobil içi ses ve enformasyon sistemini de tüketiciyle buluşturacak. AM/FM, DAB ve internet radyosu, Bluetooth bağlantısı, internette gezinti, uydu navigasyon sistemi ve arka park kamerası içeren Honda Connect seyir esnasında kullanışlılık ve bağlanabilirlik sağlıyor. Honda Connect dünyanın en popüler mobil işletim sistemi Android 4.0.4 ile uyumlu ve alışıldık dokunmatik özelliklerini sunuyor. Sistem 7 inçlik ekrandan yönetilebiliyor. 
 

Yepyeni süspansiyon ve aktif güvenlik özellikleri

2015 Civic’de otomobilin sürüş keyfini arttıran ve daha stabil hale getiren bir dizi yeni süspansiyon ve aktif güvenlik teknolojileri bulunuyor. Agile Handling Assist ve Vehicle Stability Assist sistemlerinde de önemli geliştirmeler yapılmış. Gerektiğinde Agile Handling Assist daha hafif bir fren yapılmasını sağlıyor ve otomobilin yanıt verme süresini önemli ölçüde azaltarak stabilitesini arttırıyor. Güncellenmiş Vehicle Stability Assist sistemi, Agile Handling Assist sistemiyle birlikte çalışarak frene ve gaza müdahale ediyor ve virajlarda ya da kaygan yüzeylerde çekiş gücünü en üst seviyeye çıkartıyor, arabanın yoldan çıkmasına engel oluyor. Vehicle Stability Assist sistemi de fren pedalı hassasiyetini arttırıyor.   

Yeni Civic Sport versiyonu

Avrupa'lı Civic serisi yeni bir versiyonun da eklenmesiyle geliştirildi: yeni Civic Sport. Civic hatchback üzerine inşa edilmiş ve 1.6 litre 120 hp dizel motor ya da 1.8 litre 142 hp benzinli motoru bulunan Civic Sport’un aynı zamanda kendine özgü bir renge sahip arka spoileri ve 17” alüminyum jantları var. Civic Sport yakında çıkacak Type R’nin bazı önemli tasarım karakteristiklerini de içeriyor. Yeni ön panjur ve kabindeki siyah çatı çizgisi bunun örnekleri.


2015 Civic hatchback'de yeni aktif güvenlik teknolojileri

2015 Civic serisindeki her model standart olarak Honda’nın City-Brake Active sisteminden faydalanabiliyor. Sistem düşük hızlardaki kazaları önlemek üzere tasarlanmış ve radar teknolojisi kullanarak yolu tarıyor, çarpışma riski oluşan durumlarda otomatik fren yapıyor. City-Brake Active sistemi saatte 30 km. altındaki hızlarda çalışıyor. Yeni Honda Civic Sport'un detaylı resimlerine, aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 12 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo