YENİ 2015 SKODA SUPERB'İN İLK BİLGİLERİ

Ototeknikveri     17 Şubat 2015 11:12

Yeni Skoda Superb, tasarımı, genişleyen iç mekanı, daha ekonomik motorları ve yeni güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor.

YENİ 2015 SKODA SUPERB'İN İLK BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, beklenen modeli dördüncü jenerasyon Superb'i resmi olarak tanıttı. Cenevre Otomobil Fuarı'nda Dünya promiyeri ve Mayıs ayında yapılacak 2015 İstanbul Autoshow'da Türkiye promiyeri gerçekleştirilecek olan yeni Superb, ülkemizde ise Ağustos ayında satılmaya başlanacak. Çek üreticinin VisionC adını verdiği konseptte sergilediği tasarım anlayışının göze çarptığı yeni Superb, şık ve sportif tasarımı ile öne çıkıyor. Aks mesafesi öncüsüne göre 80 mm uzamasına karşın ön tampon mesafesi 61 mm azalarak öncüsüne göre daha sportif görünen yeni Superb, ön koltuklarında baş ve omuz mesafesi olarak öncüsüne göre 39 mm daha fazlasını sunuyor. Arka koltuklarında 157 mm'lik bacak mesafesi ile birçok rakibinden çok fazlasını sunan yeni Superb'in arka koltuk baş mesafesi ise 980 mm. Arka koltuk mesafesi de öncüsüne göre 69 mm artış kaydeden yeni Superb'in bagaj hacmi de 30 litrelik artış ile 625 litreye ulaşmış. 

 

Sürüş modu seçimine sahip dinamik şasi kontrol sistemi (DCC)'nin sunulacağı ilk Skoda modeli olan yeni Superb'de, optimum sıcaklık kontrolü ve üstün hava kalitesi sağlayan yeni üç bölgeli elektronik klima, panoramik elektrik tavan, ısıtmalı koltuklar, kablosuz ısıtmalı ön cam, ısıtmalı su püskürtme sistemi ve yağmur - far sensörleri gibi donanımlar yer alıyor. Selefinden sadece sol arka kapısında bir adet şemsiye yer alan Superb'in yeni neslinde ise her iki ön kapıda da birer adet şemsiyeye yer verilmiş. Elektronik el fren, KEYSS adlı anahtarıs giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli bagaj kapağı, park detsek sistemi ve geri görüş kamerası gibi donanımlarında yer bulacağı yeni Superb, 29 adet Simpley Clever çözüme ev sahipliği yapıyor. Çek üreticinin en son geliştirdiği multimedya teknolojilerinin de yer bulduğu yeni Skoda Superb, led le feneri gibi detaylarla dikkat çekiyor.

Motor gamı da elden geçirilen yeni Skoda Superb öncüsüne göre yüzde 30 yaklaşan oranda daha düşük tüketim ve emisyon değerlerine ulaşması ile öne çıkıyor. Yeni Superb'in GreenLine versiyonu ortalama 3.7 litrelik tüketim ve 95 gr/km'lik emisyon değerleri ile dikkat çekerken, bu gelişmelerin arkasında, aracın selefine oranla 75 kg azalan boş ağırlığı ve aerodinamik tasarımın getirileri yer alıyor. Yüde 20 oranında artan güç, azalan hava direnci ve azalan ağrlık sürüş dinamiklerine olumlu katkı sağlıyor. 

 

Yen, Skoda Superb MQB platforma uygun direkt enjeksiyon ve turbo besleme sistemlerine sahip beş TSI benzinli ve üç dizel TDI dizel common rail motor alternatifleri ile sunulacak. Hepsinde start-stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanım sisteminin yer bulacağı bu seçenekler Euro6 emisyon normlarını karşılayabilecek. Yeni Superb'in benzinli motorlarının gücü 125 hp ile 280 hp arasında değişirken, dizel Superb'lerin gücü 120 hp ile 190 hp arasında olacak. Giriş seviyesi benzinli motor haricindeki tüm seçeneklerde DSG çift kavramalı otomatik şanzıman opsiyonunun yer bulacağı yeni Superb'in, dört farklı mtoor seçeneğinde Haldex 5 kavramaya sahip dört tekerlekten çekiş sistemi alternatifi mevcut olacak. 

Güvenlik konusunda da önemli yeniliklere sahip olacak yeni Superb'de, çoklu çarpışma önleme sistemine sahip elektronik denge sistemi ESP, ön çarpışma uyarı ve fren destek sistemi, yedi adet havayastığı, beş adet üç noktalı emniyet kemeri, lastik basınç izleme sistemi, XDS+ elektronik diferansiyel sistemi ve hız limitleyici standart olara sunulacakken, arka yan havayastıkları opsiyonel olarak tercih edilebilecek. Adaptif hız sabitleyici (ACC), arka çapraz trafik uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, trafik yoğunluğu asistanı, trafik işareti tanıma sistemi destekli seyahat asistanı, sürücü uyarı sistemi, yorgunluk algılama sistemi, şerit takip sistemi ve uzun far asistanı gibi güvenlik donanımları yeni Skoda Superb ile tercih edilebilecek. Yeni 2015 Skoda Superb'in ilk resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz. 

Son Güncelleme : 19 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo