YENİ HONDA HR-V'NİN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     18 Şubat 2015 07:25

Honda'nın küçük SUV segmentinde yer alacak yeni modeli HR-V, geniş iç hacmi, güçlü motorları ve yeni güvenlik teknolojileri ile başarı arıyor.

YENİ HONDA HR-V'NİN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, coupe formlu yapısı ile dikkat öeken b segmenti SUV modeli yeni HR-V'yi Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde resmi olarak tanıttı. Japon üretici tarafından sınıfın lideri bir iç mekan ganişliğine sahip olduğu yeni HR-V, değişken ve çok yönlü kabini ile öne çıkıyor. Gelişmiş sürücü destek sistemlerinin Sport ve Executive donanım seviyeleri ile birlikte sunulacağı yeni HR-V'de, Honda'nın yeni multimedya teknolojileri standart olarak yer alacak. Dinamik stili, MPV'lere yaklaşan iç mekan özellikleri, eğlenceli sürüş dinamikleri ve yakıt verimli performansı ile Honda'nın yenilikçi yaklaşımının en önemli modellerinden biri olan yeni HR-V, fuarda yapılacak lansmanın ardından yaz aylarından itibaren Avrupa pazarına sunulacak. 

 

Yen HR-V'nin Magis Seat adlı teknolojiye sahip arka koltukları, 60:40 oranında katlanabilmesinin yanında, Civic hatchback modelinde olduğu gibi oturma zemini geriye doğru katlanarak yükseliği fazla olan yüklerin taşınmasına imkan veriyor. 453 litrelik bagaj hacmi, koltukların katlanması ile 1.026 litreye kadar yükselen yeni HR-V'nin kabininde, yükseke kaliteli malzemelere yer verilmiş. MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI ve USB aracılığıyla akıllı telefonlar ve diğer multimedya cihazların bağlanabilmesine imkan veren Honda Connect sisteminin yer bulduğu yeni HR-V'de sunulan panaromik cam tavan aracın iç mekanının daha ferah olmasını sağlıyor. 

   

Akıllı hız yardım sistemi, şehir içi fren destek asistanı, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işaretleri tanıma sistemi ve uzun far asistanı gibi güvenlik özelliklerinin sunulacağı yeni HR-V'nin gövdesinin yüzde 27'lik bölümü yüksek mukavemetli çelikten imal edilerek, direnç seviyesinin arttırılırken, ağırlığın minimumda tutulması sağlanmış. 

 

Avrupa pazarında sadece önden çekişli olarak satılacak olan yeni Honda HR-V'nin kaputunun altında, bir benzinli ve bir de dizel motor alternatifi sunulacak. 130 hp'lik 1.5 litrelik i-VTEC benzinli ve 120 hp 1.6 litrelik i-DTEC dizel motorların yer bulduğu yeni HR-V'nin bu iki seçeneği de 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile sunulacak. Sadece 1.5 litrelik i-VTEC benzinli motorda CVT adı verilen ve direksiyonda da kulakçıklar vasıtasıyla vites değişimine imkan veren yarı otomatik felsefesi ile çalışabilen otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak.

 

Segmentinin aerodinamik açıdan en başarılı modellerinde biri olan yeni HR-V, bu sayede düşük tüketim değerlerine ulaşabilecek. Honda mühendisleri ayrıca yeni HR-V'de yol sesini minimuma indirme adına, yüksek verimli akustik yalıtım paketine yer vemişler. Yaz aylarından itibaren Avrupa pazarında satışına başlanacak olan yeni Honda HR-V'nin üretim versiyonunun detaylı resimlerine aağıdaki galeri linkindne ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo