YENİ HONDA HR-V'NİN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI

Ototeknikveri     20 Şubat 2015 07:22

Bu yılın yaz aylarında yollara çıkacak yeni Honda HR-V, markanın SUV segmentindeki pazar payını artırmasında önemli role sahip olacak.

YENİ HONDA HR-V'NİN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yepyeni Honda HR-V, dinamik tasarımla sınıfında lider geniş kullanım alanını birleştiriyor. Karakter sahibi coupé bir SUV’nin sağlam duruşuna da sahip olan yeni HR-V'nin, sınıfında lider genişlikte ve esnek kullanımlı iç mekan rafine ve sofistike bir tasarım sergiliyor. Honda Connect infotainment sistemi, Sport ve Executive gibi giriş seviyesi üzerindeki tüm modellerde standart olarak geliyor. İleri Sürüş Asistanı Sistemleri de aynı şekilde giriş seviyesi üzerindeki tüm modellerde standart olarak mevcut olacak. Yeni Honda HR-V 2015 yazında Avrupa’ya geliyor ve crossover segmentine benzersiz vaatlerle giriyor: dinamik stil, çok amaçlı esnek kullanım, sofistike ve eğlenceli sürüş dinamikleri ve yakıt tasarruflu performans.  HR-V markanın teknolojik inovasyonlara öncü yaklaşımını yansıtan güncellenmiş Honda serisinin bir parçası. 

 

HR-V ayrıksı, cesurca tasarlanmış bir coupé’nin çizgileri ile güçlü ve heybetli bir SUV’nin duruşunu karakterli bir denge içerisinde harmanlayarak sunuyor. İç mekanda, HR-V yolculara ve sürücüye sınıfında lider genişlikte bir alan ve Honda’nın inovatif Magic Seat ® sistemi sayesinde maksimum kullanım esnekliği sunuyor. Yüksek kalite yumuşak dokunuşlu materyaller ve sofistike tasarım, HR-V’nin Honda tasarımcıları tarafından ferah alan ve sportif stilin başarılı şekilde birleştirildiği iç mekanını tanımlıyor. 

 

Yeni Honda Connect uygulama bazlı araba içi infotainment sistemi yönetim panelinin ortasındaki 7” dokunmatik ekrandan yönetiliyor. Sistem internette gezinme, gerçek zamanlı haber, trafik ve hava durumu bildirimi ve müzik servislerine ulaşım sağlıyor. Yeni HR-V verimli ve hızlı yanıt veren 120 hp 1.6 litre i-DTEC dizel ya da 130 hp 1.5 litre i-VTEC benzinli motor seçenekleriyle geliyor. Her iki motor da Honda’nın Earth Dreams teknoloji serisinin parçası. Yeni “İleri Seviye Sürüş Yardımı Sistemleri” paketi kamera, orta menzilli radar ve bazıları crossover segmentinde ilk kez kullanılacak bir dizi ileri güvenlik teknolojileri içeriyor. Yeni Honda HR-V 2015 yazında Avrupa çapında satışa sunulacak.  


 
Yeni HR-V bir coupé’nin karakter sahibi, cesur çizgileri SUV arabaların sağlam ve gösterişli duruşu ile birleşiyor 

Yepyeni HR-V coupé’nin dinamik kişiliği ile SUV arabaların sağlam ve gösterişli duruşunu bir araya getiriyor ve karakter sahibi, duygusal çekiciliğe sahip bir görünüş yaratıyor. Gövde şekli ve gittikçe sivrilen arka pencere çizgisi gizlenmiş arka kapı tutacakları ile tamamlanan dinamik ve sportif bir yan profil oluşturuyor. Gövde boyunca uzanan ayrıksı, keskin hatlı bir dövme çizgisi HR-V’ye hareket halinde değilken bile anlamlı, ileri doğru eğilen bir duruş ve hareket ve kıvraklık hissi katıyor. 

 
HR-V’nin tasarımı aynı zamanda rahatlatıcı şekilde güçlü, sağlam bir çağrışım yapıyor. Derin şekillendirilmiş alt gövde panelleri arabadaki sağlam, dayanıklı, güven veren büyük SUV imajını pekiştiriyor. Ön ve arka tamponların güçlü, yatay oryantasyonu da bu temayı destekliyor. Yeni HR-V’nin özgün ve kendinden emin kimliğinin yanı sıra tasarımcılar tarafından arabanın ait olduğu ailenin özelliklerini yansıtmasına da özen gösterilmiş. Örneğin HR-V ile 2015 CR-V ön panjurda aynı cesur akıcı kanat tasarımını, farları ve diğer tasarım benzerliklerini paylaşıyor. Arka tarafta, HR-V taze, yenilikçi stil temasını sürdürüyor ve keskin çizgiler cesur ve artık ünlenen “akıcı  kanat” tasarımını meydana getiriyor.

 
 
Yeni HR-V'nin sınıfında lider genişlikte iç mekan ve çok amaçlı kullanım esnekliği

Yepyeni HR-V sınıfında lider genişlikte iç mekan sunuyor, sadece ferah bir alan sağlamakla kalmıyor, çok amaçlı kullanım esnekliği de veriyor. HR-V ile çok amaçlı arabaların kullanım esnekliği ilk kez crossover segmentine geliyor. HR-V’nin geniş ve esnek iç mekanının temeli, Honda’nın inovatif çözümler içeren global B segment platformu. Örneğin göze batmayan bir yakıt tankı ön koltukların altına monte edilmiş ve arka koltukların altında geniş bir alan elde edilmiş. Honda’nın inovatif Magic Seats ® sistemi de böylece bu platforma yerleştirilebilmiş. 

 

60:40 kırılabilen Magic Seats ® koltuklar arkada sayısız konfigürasyonla esnekliği ve geniş iç alanı maksimum seviyeye çekiyor. “Utility” modunda, arka koltuk ileri doğru katlanırken koltuk temeli alçalarak uzun ve düz bir ekstra alan açılmasına imkan sağlar. “Tall” modunda arka koltuk temeli dikey bir pozisyonda kilitlenir ve yerden tavana kadar bir alan açılmasına olanak tanır. “Long” modu ön ve arka yolcu koltukları katlanarak yatay bir pozisyon alır. 


 
Oturulduğu zaman tüm yolcular ve sürücü, sınıfında lider geniş alandan ve bacak, omuz ve baş aralıklarından faydalanabiliyor. Bu genişlikte alan normalde daha büyük araba segmentlerinde bulunabiliyor. HR-V’nin bagajı da 435 litre ile etkileyici genişlikte bir alan sunuyor. Arka koltuklar katlandığında bu alan 1026 litreye çıkıyor. Geniş bir bagaj kapağı ve düşük yükleme yükseltisi de kolay ulaşılabilir ve potansiyeli yüksek bir depolama alanı vaad ediyor.  

   
 
Kaliteli materyallerle rafine ve sofistike iç mekan tasarımı, panoramik tavan ve ileri seviye yeni infotainment sistemi
 
Yolcular için Honda’nın tasarımcıları, genişlik, sağlamlık ve sportif bir coupé’nin kokpitini bir arada sunmayı başarmışlar. Fırçalanmış krom aksam ile zarif bir biçimde vurgulanmış yüksek kalite, yumuşak dokunuşlu yüzeylerin kullanımı lüks bir ambiyans yaratıyor. Ön pano tasarımı lüks detaylar ile sağlamlık hissini bir araya getiriyor. Piyano siyahı özellik paneli sofistikasyon hissini arttırıyor. Sürücünün karşısında 3 tuşlu bir yönetim paneli bulunuyor ve panelin tasarımı kalite hissini daha da ileriye taşıyor. Honda’nın ECO Assist fonksiyonu tasarruflu bir sürüş yapıldığı zaman hız göstergesinin arka plan rengini beyazdan yeşile değiştiriyor.

 

Executive seviyesi aynı zamanda tek dokunuşla açılan panoramik açılır tavana sahip. Tavanla birlikte otomatik açılan gölgelik tavan açıkken de manuel olarak kapatılarak güneş ışığı kesilebiliyor. Giriş seviyesi üzerindeki seviyelerde (Sport ve Executive) standart olarak gelen, konsolun ortasındaki 7 inçlik Honda Connect dokunmatik ekran ileri seviye bağlanabilirlik ve infotainment sistemini sunuyor. Comfort seviyesinde ise 5 inçlik bir ekran mevcut. 


 
Android 4.0.4 işletim sistemiyle çalışan ekran akıllı telefonlardan alışkın olunan dokunmatik fonksiyonlarına sahip. Honda Connect internette gezinti, gerçek zamanlı trafik durumu, hava durumu ve haberler, sosyal medya, internet müzik istasyonları gibi internet servislerine hızlı ve kolay erişim sağlıyor. Honda App Centre kullanıcılara pek çok uygulama ve kişiselleştirme sunuyor. Entegre Garmin navigasyon sistemi de araçlarda mevcut. 

 

Honda Connect dokunmatik ekran aynı zamanda araba ile ilgili kat edilen kilometre, yakıt tasarrufu ve benzeri bilgiler de sunuyor. Ek olarak, Honda Connect sistemi akıllı telefonlarla ve diğer multimedya cihazlarla MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI ve USB aracılığı ile senkronize oluyor.


 
Kapsamlı ileri seviye güvenlik özellikleri

Avrupa’da satılan her Honda aracında olduğu gibi, HR-V de bir dizi premium aktif ve pasif güvenlik teknolojileri içeriyor. Aktif güvenlik sistemleri radar sensörleri ve kameralardan aldığı bilgileri kombine ediyor. Giriş seviyesi üzerindeki tüm modeller Honda İleri Seviye Sürüş Yardımı Sistemini standart olarak barındırıyor. Bu güvenlik teknolojileri paketi; akıllı hız yardım sistemi (Intelligent Speed Assist), şehir içi fren destek asistanı (City Brake Active Assist), ön çarpışma uyarı sistemi (Forward Collision Warning), trafik işaretleri tanıma sistemi (Traffic Sign Recognition), şeritten ayrılma uyarısı (Lane Departure Warning), trafik işaretleri tanıma sistemi ve uzun far asistanı (High-beam Support) gibi özellikleri içeriyor. 

 

Honda’nın City-Brake Active sistemi HR-V’lerde standart olarak geliyor. 

Ön hava yastıkları ve perde hava yastıklarının yanı sıra, Honda’nın tescilli Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) gövde yapısı teknolojisi mükemmel pasif güvenlik performansı için temel teşkil ediyor. Bağlantılı yapısal elementler ağı çarpma enerjisini arabanın önünde eşit şekilde dağıtıyor ve yolcu kompartmanını etkileyen gücü azaltıyor. Bu da özellikle önden çarpmalı kazalarda yolculara ve sürücüye koruma sağlıyor. ACE aynı zamanda HR-V’den daha büyük ya da daha küçük bir araçla çarpışma durumunda oluşabilecek diğer aracın altında kalma ya da diğer aracın üzerine çıkma tehlikesini en aza indirgemeye yardımcı oluyor. 

 

Yeni Honda HR-V keyifli bir sürüşü, yüksek verimli performansla birleştiriyor 

Avrupa’da sadece önden çekişli olarak bulunan HR-V yüksek yanıt hızına sahip ve verimli 130 hp 1.5 litre i-VTEC benzinli ve 120 hp 1.6 i-DTEC dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. Her biri rafine ve yumuşak 6 kademe manuel vitesle geliyor ve ayrıca 1.5 litre i-VTEC benzinli motor aynı zamanda yumuşak CVT otomatik vitesle birlikte seçilebiliyor. Her iki motor da Honda’nın Euro 6 uyumlu, tasarruflu ve yüksek yanıt hızlı Earth Dreams teknoloji serisinin parçası.

 

130 hp gücünde yepyeni bir 1.5 i-VTEC benzinli motor ve 120 hp gücünde 1.6 i-DTEC dizel motor HR-V’de bulunacak. Her iki motor da manuel vitesle geliyor ancak 1.5 litre benzinli motorda istenirse yarı otomatik CVT vites kullanılabiliyor (bazı kademelerde vites değişimleri direksiyon üzerindeki kulakları kullanarak yapılıyor).

 

HR-V büyük araba benzeri sürüş tecrübesi yaşatacak şekilde incelikle tasarlanmış, bu da düşük ağırlık merkezi ve hafif yapının yanı sıra sert ve sağlam gövde ile başarılmış. Gövdenin %27’si yüksek dayanıklı çelikten imal edilmiş olmasının da desteği ile elde edilen bu sağlamlık, iç mekan rahatlığı ve güvenliğin yanında, huzurlu ve sarsıntısız bir sürüş sağlıyor. Bu aynı zamanda doğrusal bir sürüş davranışı sunuyor ve HR-V’yi crossover segmentinde sürüş keyfi en yüksek ve en güvenli araçlardan birisi yapıyor. 

 

HR-V sınıfında lider aerodinamik performansı, crossover segmentine getiriyor. Yalnızca yakıt verimliliği değil iç mekan iyileştirmeleri ve rüzgar gürültüsü azaltımı da araç sahiplerine fayda sağlıyor. Yol gürültüsünü azaltmak için HR-V'de, yüksek verimlilikli akustik izolasyon paketi kullanılıyor. Ön ve arka tekerlek bombelerine, paspasa ve döşeme altı kapağında gerçekleştirilen ses emilimi, kabin içinde rafine ve sakin bir atmosfer sunuyor. 

Son Güncelleme : 08 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Hakkı Şahintaş bu sınıf Türkiyede bu yüksek fiyatlarla Nissan ve vw ile rekabet edemez, muhtemelen akıbeti eski Hr-V gibi olur.

    11 08 2016 12:45 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo