1.6 DİZEL 7DCT OTOMATİK KİA CEE'D GT LİNE

Ototeknikveri     20 Şubat 2015 01:47

Kia, Cee'd modelinde GT Line adlı yeni bir donanım seviyesinin yanında 1.0 litrelik turbo benzinli motor ve 7-DCT şanzımanı 1.6 litrelik dizel motor sunmaya başlıyor.

1.6 DİZEL 7DCT OTOMATİK KİA CEE'D GT LİNE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli üretici Kia, kompakt hatchback modeli Cee'd için yaptığı yenilikleri Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde resmi olarak duyurdu. Yeni bir donanım seviyesinin yanında aracın motor gamında da iyileştirmelere giden Kia, yeni yedi ileri oranlı çift kavramlı otomatik şanzımanı 1.6 litrelik dizel motor ile sunmaya başlıyor. Ayrıca 1.0 litrelik üç silindirli turbo benzinli motor da araçta görev yapmaya başlayacak. Tüm bu yeniliklerle birlikte sunmaya başladığı yeni donanım seviyesine GT Line ismini veren Kia, bu seçenekte, Cee'd'in GT ailesinin sportifliğini standart modelin çok yönlülüğü ile birleştirdiğini iddia ediyor. 

 

Hatchback, coupe ve station karoser seçenekleri ile sunulacak GT Line donanım seviyesinde, yeni ön ve arka tamponlar, 17 inçlik alaşım jantlar, dörtlü led gündüz farları, çift egzost çıkışı ve led arka farları ile standart modellere göre far yartılıyor. GT Line çıkartmalarınında bulunduğu aracın iç mekan görüntüleri henüz ortaya çıkmasa da, araçta, gri renkli dikişlere sahip siyah ve beyaz renkli döşemeler, spor direksiyon, alümunyum alaşım pedallar ve piyano siyahı detaylar yer alacağı belitliyor. Havalandırma menfezlerinin çevrelerinde ve cam açma kontrollerinin etrafında krom detayların yer alacağı Kia Cee'd GT Line'larda aydınlatmalı USB & AUX portu ve alüminyum start-stop düğmesi de bulunuyor. 

 

Kia Cee'd GT Line 1.0 T-GDI

En dikkat çekici yenilikleri kaputunun altında bulunduran Kia Cee'd GT Line'larda Güney Koreli üreticinin downsizing akımı ile birlikte geliştirdiği 1.0 T-GDI adı verilen 1.0 litrelik üç silindirli turbo benzinli motor sunulmaya başlanıyor. Bu motor 120 hp güç ve 172 Nm tork değeri öne çıkarken, 6 ileri manuel şanzıman ve ISG adı verilen start-stop sistemi ile birlikte sunuluyor. Bu sayede yerini aldığı 1.6 litrelik GDI motordan çok daha düşük tüketim ve emisyon değerlerine ulaştığı iddia edilen bu motor seçeneği, ilerleyen dönemde Kia'nın Avurpa pazarında sunduğu diğer modellerde de yer bulmaya başlayacak.

 

Kia Cee'd GT-Line'a özel 133 hp'lik 1.6 dizel

Kia GT-Line versiyonlarına özel olarak güncel modellerde yer verdiği 128 hp güç ve 265 Nm tork üreten 1.6 litrelik dizel CRDi motor seçeneğini elden geçirdi. Yapılan iyileştirmelerle daha alt devirlerden itibaren daha yüksek tork devirlerine ulaşması sağlanan yeni motor 5 hp ve 20 Nm tork artışı ile artık 133 hp güç ve 285 Nm tork üretiyor. 

 

Kia Cee'd GT-Line 1.6 dizel'de yeni 7 DCT otomatik şanzıman

Hyundai ile Kia'nın birlikte geliştirdiği 7 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzıman olan 7 DCT, GT-Line versiyonu ile birlikte Kia Cee'd'de görev yapmaya başlıyor. 1.0 litrelik benzinli motor gibi, önümüzdeki dönemde bir çok Kia modelinde yer bulacak 7 DCT şanzıman, 300 Nm'lik maksimum tork dayanımı ile yerini aldığı altı kademeli tam otomatik şanzımandan daha fazlasını sunmayı başarıyor. Püsürsüz geçişleri ile daha fazla konfor sağladığı öne sürülen 7 DCT şanzımanın, tüketim ve emisyon değerlerinde önemli iyileşmeler sağladığı belirtiliyor.

 

7 yıl veya 100.000 km garantisi ile sunulacak bu seçeneklerin Avrupa pazarına gelişi yılın son çeyreğini bulacak. Geçtiğimiz yıl Avrupa pazarında 75.960 adet satılan Kia Cee'd, markanın Slovakya'da yer alan Zilina tesislerinde üretilecek.

Son Güncelleme : 09 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo