YENİ 2015 CİTROEN DS5'İN TASARIM DETAYLARI

Ototeknikveri     22 Şubat 2015 08:04

Makyaj ile güncellenen Citroen DS5, yenilikli çizgilerini bir adım daha ileriye taşıyor.

YENİ 2015 CİTROEN DS5'İN TASARIM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni DS5,avangart tarzıyla tanımlanıyor. Araç, gelişmiş teknoloji yelpazesiyle dinamik performans, rafinelik ve detaylara dikkat çekmekte. Ayrıca şimdiki ve gelecekteki DS araçlarının niteliklerini tek bir yerde toplamakta. Bu amiral gemisi DS modeli markanın kendi başına ayakta durabilen kimliğini, kazandığı etkileyici ön yüzü ve onu gerçek bir DS yapan sayısız revizyonunu göstermekte. Yeni DS5’in ortada DS logosu yer alan dikey ızgarası, Xenon full led farları, yeni touchdrive arayüzü ve yeni yüksek performanslı motor yelpazesi gibi ekstra özellikleri bir yana yeni DS5 önceden sahip olduğu kaliteyi korumakta. Bu kaliteye dış mekanda sıradanlığa meydan okuyan hatlar, her detaylıyla rafineliği yansıtan sıradışı bir iç/dış mekan ve modelin karakteristik kokpit sürüş pozisyonu dahil.


Avrupa’dan Çin’e DS5, otomobil kamuoyunda bir iz bıraktı. Yeni DS5 yeni ön yüzü, avangart izler taşıyan tarzı, detaylara çektiği dikkati, DS’e yaraşır sürüş tavrı ve tasarım+fonksiyon alanında gelişmiş teknolojisiyle gözünü daha yükseklere dikiyor. Yeni DS5 Temmuz 2015’te Avrupa'da showroomlardaki yerin almadan önce önümüzdeki ay yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.


“Yeni DS5 yeni bir arabadan daha fazlası. Marka kimliğimizi yansıtan bir araba. Orjinal DS’den itibaren 60 yıl geçmesine rağmen yeni DS5 hala DS’in bütün genlerini taşıyor. En önemlisi de bu, hırsımızın net bir ifadesi: Fransız premium araçlar geleneğinin dirilişi." diyor DS markasının CEO'yu; Yves Bonnefont.

 

YENİ BİR MARKA İÇİN YENİ BİR YÜZ

“Tekerlekler üzerindeki bir konsept araba olarak anılan DS5, etkileyici, hipnotize edici bir tarza sahip olan eşsiz bir kreasyon. Biz yeni DS5’e daha belirgin DS tarzını verirken onun kişiliğinin bir parçası olan önemli ve güçlü noktaları korumak istedik. Buna en sembolik örnek ise ön yüzü.” – Thierry Metroz, DS Tasarım Departmanı Müdürü. Ön yüzün tasarımı tüm premium araçlarda kilit özelliktir. Yeni DS5 ile beraber aracın yüzü daha karakterli ve prestijli oldu. Yeni tasarıma sahip farların içindeki ışık hüzmesi gibi dikey şekilde uzanan ızgara “DS Wings” imzasını gururla taşıyor.


DS3 ve DS3 Cabrio gibi yeni DS5 de LED ve Xenon teknolojileriyle donatılmış farlarıyla ve kaydırma göstergeleriyle markanın yeni ışıklandırma imzasını taşıyor. Çerçevenin içindeki mücevheri andıran far tasarımı aracın ön yüzünün belirleyici özelliklerinden. Işıklandırma kalitesinde yüksek standartları karşılayan farlar rafineliği tasvirleyerek yeni DS’in detaylarına dikkat çekiyor. Geçen Temmuz DS3’te görülen bu far tasarımı eninde sonunda tüm DS modellerinde görülecek.

 

‘AVANGART’ TASARIM

Aracın yeni yüzü onun avangart tasarımıyla el ele veriyor. İster önden, ister yandan veya arkadan bakılsın yeni DS 5 anında tanınabilen bir araç. Yan taraftaki belirleyici şey narinlik, aracın farlarından ön camlarına kadar krom bir kılıç uzanıyor. Arkadan görünüşte ise tampona bağlanmış çift eksoz ve dikkat çekici stop lambası, geniş izlerle aracın statüsünün altını çiziyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo