YENİ VOLKSWAGEN PASSAT ALLTRACK DETAYLI İNCELEMESİ

Ototeknikveri     24 Şubat 2015 07:25

Dünya promiyeri 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak olan yeni VW Passat Alltrack, 4Motion sistemi ile en iyi on-road ve off-road sürüş deneyimini birleştiriyor.

YENİ VOLKSWAGEN PASSAT ALLTRACK DETAYLI İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Dünya promiyerini gerçekleştirmeye hazırlandığı yeni Passat Alltrack modeli ile ilgi on önemli özelliği şu şekilde ifade ediyor. Araçta dört tekerlekten çekişli yerleşik 4MOTION standart olarak geliyor. Yeni tamponlar, gövde altı koruması, kapı traversi ve tekerlek kemeri döşemeleri ile kendine özgü off-road görünüşü sağlıyor. Kısa gövde çıkıntıları ve 27.5 mm arttırılmış yerden yüksekliği off-road performansını optimize ediyor. "Offroad" modunda, bir dizi sürüş yardımı sistemleri off-road sürüşü destekliyor. Passat Alltrack üstün off-road yetenekleri ile mükemmel binek otomobil konforunu bir araya getiriyor. Yeni motor serisi 110 kW / 150 hp ile 176 kW / 240 hp arası güç seçenekleri sunuyor. Passat Alltrack aynı zamanda ideal bir çekici taşıt, 2200 kg. çekme kapasitesine sahip Alltrack’e gerektiği durumlarda başka araçlar rahatlıkla bağlanabiliyor. İnovatif Trailer Assist sistemi arkada bir römork bağlıyken mükemmel manevra kabiliyeti sağlıyor. Yeni Vw Passat Alttrack’in kişiselleştirme sistemleri sürücünün kişisel ayarlarını yapmasına olanak tanıyor. Yeni Passat Alltrack, Eylül ayı sonunda Avrupa’da satışa çıkacak 

 
Yeni jenerasyon dört çekişli Passat Alltrack Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini yapacak (3 – 15 Mart 2015). Volkswagen’in bu yeni modeli orijinal bir çok amaçlı taşıt: Alltrack karlı geçitlerden Alp Dağları’ndaki kayak pistlerine gidebilir ya da üzerine bir bot ya sandal bağlanarak plaja doğru sürülebilir. İsterseniz gerekli teçhizatı yükleyip bir inşaat sahasında mimar ya da mühendisle buluşmaya da gidebilirsiniz. Yeni Passat Alltrack aktif insanların ufkunu genişletecek. Gezinti aracı, iş aracı, aile aracı ya da geniş bir SUV; Alltrack bu kullanım amaçlarının hepsini bir arada sunuyor. Gövde altı koruması ve diğer iyileştirmeler araç gövdesini sağlam yapıyor ve özgün stilini kazandırıyor. Aynı zamanda, araçta kullanılan son model teknoloji heybetli görüntüsünün verdiği vaatleri fazlasıyla yerine getiriyor. Passat Alltrack en zorlu arazi koşullarında zahmetsizce ve güvenli bir biçimde en iyi performansını gösterebiliyor. Bunu da 27.5 mm arttırılmış yerden yüksekliğine, sürüş yardım sistemleriyle desteklenmiş özel off-road sürüş programına, modifiye edilmiş şasisine ve 4MOTION dört çekiş sistemine borçlu. 


Yeni motorlar.

Volkswagen ikinci jenerasyon Passat Alltrack için beş yeni direkt enjeksiyon motor seçeneği sunuyor. Bunlardan ikisi turbo benzinli motorlar (TSI), üçü ise turbodizel motorlar (TDI). Hepsi de Euro 6 emisyon standartları ile uyumlu. Güçlü TSI motorlar 110 kW / 150 hp ve 162 kW / 220 hp güç sunuyor. Yüksek torklu TDI motor serisi 110 kW / 150 hp ile başlıyor, iki ek motor 140 kW / 190 hp ve 176 kW / 240 hp güç sağlıyor. start/stop ve batarya rejenerasyon sistemleri de standart olarak Alltrack’de yer alıyor. Volkswagen, 150 hp TSI ve TDI motorları manuel 6 kademe vites ile birlikte sunuyor. Daha güçlü versiyonların tümü 6 kademe çift kavramalı vitesle donatılmış şekilde geliyor.

Standart dört tekerlekten çekişli sürüş (4Motion).

Önceden de bahsedildiği gibi, yeni Passat Alltrack standart olarak 4MOTION dört çekiş sistemiyle donatılmış. Sistem beşinci jenerasyon Haldex kaplin (eşleşme) üzerine inşa edilmiş ve tüm çekiş kaybını önlemek için daha yolda bir kayma meydana gelmeden bile sistem aktif hale geliyor. Normal sürüşte, yalnızca ön tekerler kullanılıyor ve yakıt tasarrufu yapılıyor. Ancak bir çekiş kaybı riski oluşur oluşmaz, arka aks yumuşak bir şekilde bir saniyelik bir fraksiyon yapıyor. Boylamsal bir kilit vazifesi gören Haldex kaplin ile birlikte elektronik stabilite kontrol sistemine (ESC) entegre edilmiş elektronik diferansiyel kilitleri (EDS) dört teker için de transverse kilit görevi görüyor. Eğer bir teker patinaj yapmaya başlarsa sürüş gücü tam karşıt taraftaki tekere aktarılıyor. Ek olarak, 220 hp gücündeki Passat Alltrack 2.0 TSI ve 240 hp gücündeki 2.0 TDI her iki aksta da XDS+ ile donatılmış. Bu sistem –tüm diğer Passat Alltrack modellerinde opsiyonel olarak bulunuyor- hızlı viraj alma durumunda virajın içinde tekerleri frenliyor ve direksiyon yanıt hızını optimize ediyor. Teknik olarak, XDS+ elektronik diferansiyel kilitlerinin fonksiyonel bir uzantısı.


Off-road modu.

Tüm Passat Alltrack türevleri çeşitli sürüş modlarını standart olarak içeriyor. Passat’ın diğer versiyonlarında görülen (adaptif şasi kontrolü DCC ile kombinasyon halinde) “Eco”, "Normal", "Sport" ve "Bireysel" sürüş modlarına ek olarak, Passat Alltrack model serisinde bir de “Offroad” modu bulunuyor. Tek bir düğme ile Passat Alltrack’in tüm sürüş ve sürüş yardımı sistemleri off-road kullanıma uygun hale geliyor. Bazı örnekler: ABS regülasyon aralıklarını “Offroad” moduna göre değiştirerek lastikler zorlu zemin koşullarındaki acil stop edişlere uygun hale geliyor ve durma mesafesi azaltılıyor. Ek olarak, Hill Star Assist ve Hill Descent Assist otomobilin yokuşlarda geriye kaymasını ve yokuş aşağı inişlerde istenmeyen hızlanmayı önlüyor. Gaz, daha hassas bir şekilde kullanılabiliyor. Çift kavramalı vitese ilave hız azaltıcı kademeler ekleyerek off-road modunda daha temkinli bir sürüşe imkan verilmiş. Aynı zamanda, vites kademesi aralıkları daha yüksek ve otomatik vites yükseltme manuel modda baskılanıyor. 

 

2.200 kg'lık çekme kapasitesi.

Passat Alltrack EDS, XDS+ ve 4MOTION birlikteliği ile gözle görülür oranda arttırılmış güvenlik ve dinamikler sunuyor. Aynı zamanda ideal bir çekme aracı. %12 eğim için Passat Alltrack (fren yapılmış halde) 2200 kg. çekme kapasitesine sahip (110 kW / 150 PS TSI motorda 1800 kg. çekme kapasitesi).    

  

Dış tasarım özellikleri.

Passat Alltrack model serileri içerisinde bağımsız bir model. Bu da pek çok yeni fonksiyonun yalnızca Passat Alltrack’e özel olarak geliştirilmesi anlamına geliyor. Dış cephe detayları ise şunlar: paslanmaz çelik görünümde (önde özel sis lambaları, arkada egzoz sistemi için entegre trapezoidal eklentiler) yeniden tasarlanmış tampon ve gövde altı koruması, mat krom kapı aynası yuvaları, radyatör panjuru ve arka kapakta Alltrack logoları, gümüş tavan rayları, özel 17” alüminyum jantlar (opsiyonel olarak 18 ve 19” jantlar da mevcut), sağlamlaştırılmış tekerlek yuvaları, antrasit yan pervaz kaplamaları, fırçalanmış alüminyum görüntülü gövde altı korumalı yan pervaz uzantıları ve ön kanatlarda Alltrack logoları.

İç mekan özellikleri.

Dış cephe gibi, Passat Alltrack’in iç cephesi de modelin bağımsız karakterini vurgulamak üzere özel olarak tasarlanmış. Kapılarda “alltrack” kabartmalı çok dayanıklı paslanmaz çelik eşik plakası ile başlayarak, özel dikişli paspaslara, konforlu koltuklara kadar detaylı bir Alltrack kişiselleştirmesi göze çarpıyor.  Alcantara ve yeni 7 Summits kumaş döşeme de Alltrack’in artılarından. Çeşitli deri döşeme seçenekleri, elektrikli 14 kademe ayarlı ve klima sistemli koltuklar ve masaj fonksiyonu da opsiyonel olarak mevcut. Sağlam pedallar alüminyum görünümünde. Active Info Display ekran sistemi de Passat Alltrack için özelleştirilmiş. Yatay havalandırma şeridi yeni bir tasarım ile güncellenmiş. Diğer standart donanımlar mobil telefonlar için bir eşleştirme kutusunu da içeriyor. Kutuda Alltrack kabartması bulunuyor. Akıllı telefonlar otomobil ile eşleştirilebiliyor.

 

Sekizinci nesil yeni Passat temel alındı.

Alltrack yeni sekizinci nesil Passat temel alınarak yapılandırılmış. Bu yüzden modüler çapraz matriks platform (MQB), bir dizi sürüş yardımı ve infotainment sistemleri de Alltrack modelinde mevcut. Bu teknolojiler Active Info Display (tamamen dijital araçlar), göz hizasında ekran (bildirimlerin yansıtılması için), “Media Control” tablet bilgisayarlar için arka koltuk eğlence sistemi, Front Assist ve yaya tespit özellikli City Emergency Braking fonksiyonunu da içeriyor. Side Assist (şerit değiştirme asistanı), Emergency Assist (acil durumlarda otomobili durdurma), Traffic Jam Assist (trafik yoğunluğu asistanı), Rear Traffic Alert (park yerinden çıkarken etraftaki diğer araçları tespit etme), rakipsiz ayrıntıya sahip kişiselleştirme olanakları ve Trailer Assist (virajlarda gelişmiş manevra yeteneği) de Alltrack’in artılarından. 

 

Trailer Assist.

Bir virajla başa çıkmak tecrübeli sürücüler için dahi sıkıntılı bir iştir. Bu yüzden Volkswagen yeni Passat Alltrack için Trailer Assist sistemini sunuyor. Sistem bir çeki demiri de içeriyor. Trailer Assist virajlarda manevra kabiliyetini hiç olmadığı kadar yükseltiyor. Trailer Assist şöyle çalışıyor:

•   Geri vites. Bir caddeden viraja girişte sürücünün tek yapması gereken uygun bir noktada durarak geri vites yapması. Sistem tek tuşla aktive oluyor. 
•    Kamera temelli sistem. Anlık ve olası direksiyon açıları enstrüman panelinde görselleştiriliyor. Bu da araba ile viraj arasındaki açıyı analiz eden ve izleyen arka kameradan alınan data belli bir algoritma ile işlenerek yapılıyor. Artikülasyon açısı optik olarak kaydediliyor ve direksiyon açısını hesaplamakta kullanılıyor.
•    Ayna ayarı da sistemin bir parçası. Bir çeşit joystick işlevi gören ayna ayarı anahtarı ile sürücü istediği sürüş yönünü ayarlayabiliyor. Passat Alltrack sürücünün direksiyon komutlarına ayna ayarı anahtarı aracılığı ile yanıt veriyor ve otomobili buna göre yönlendiriyor. Sürücünün tek yapması gereken fren ve gaz pedallarını çalıştırmak. Passat’ın sürüş yönü elektromekanik direksiyon sistemiyle otomatik kontrol ediliyor. Ayna ayar anahtarı ile düzeltme yapmak her zaman mümkün.

 

Kişiselleştirme.

Konfor ve sürüş yardımı sistemlerinin sayısı her otomobil jenerasyonu ile artıyor, Passat Alltrack de buna dahil. Bu sistemlerin bir çoğu otomobili kullanan birden fazla kişi varsa her biri için ayrı ayrı ayar yapılabilmesine imkan tanıyor. Volkswagen yeni jenerasyon bir kişiselleştirme anlayışı geliştirdi ve kişisel ayar yapmayı kullanıcılar için basitleştirdi. Bu anlayış her kullanıcıya ayrı bir kullanıcı hesabı açılmasını gerektiriyor, böylece ayarlar otomobil tarafından hesapta saklanıyor. Sürücüler müşteri hizmetlerini arayarak hesaplarını aktive ediyorlar ve ardından kişisel ayarlarını yapabiliyorlar. Sürücüler kendilerini basitçe arabanın anahtarı ile tanıtabiliyorlar. Bu işlem araba kilitli değilken yapılabiliyor. Bu da koltuk pozisyonu gibi ayarları aktive ediyor. Passat Alltrack’teki kişisel seçeneklerin bazıları şöyle (özel donanım versiyonuna göre değişmekle birlikte);

•    Ambiyans aydınlatma
•    Adaptif hız sabitleyici ACC
•    Infotainment sistemi (medya kütüphanesi, navigasyon, telefon dahil)
•    Otomatik klima kontrolü
•    Çok fonksiyonlu gösterge paneli 
•    Şerit takip asistanı
•    Light and Sight
•    Hafızalı koltuklar
•    Park Assist
•    Side Assist
•    Ayna ayarı

  
Bilgi - eğlence sistemleri.

Passat Alltrack’teki infotainment sistemleri de yenilendi ve maksimum bağlanabilirlik ve harici cihazlara erişim sağlıyor. Çeşitli arayüzler “App Connect” aracılığı ile akıllı telefonların entegrasyonuna olanak sağlıyor. Bu da MirrorLink™ uygulaması temel alınarak yapılandırılmış ve her iki uygulama da 2015 yılında Volkswagen modellerinde ilk kez sunulmaya başlanıyor ("CarPlay" (Apple) ve "Android car" (Google). Bu üç platform Passat Alltrack modellerinin infotainment sistemlerinin tüm mobil cihazlarla entegre olabilmesini ve büyük bir çeşitlilikte yüzlerce uygulama kullanılabilmesini sağlıyor. Infotainment serisi beş radyo ve radyo navigasyon sisteminden oluşuyor: 5” ekranlı cihazlarda "Composition Touch" (Passat Alltrack’de standart) ve "Composition Colour", 6.5” sistemlerde "Composition Media" ve "Discover Media" (artı navigasyon) ve 8” radyo navigasyon sistemi “Discover Pro”.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo