YENİ 2015 HONDA CİVİC HATCHBACK'İN ŞASİ TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     24 Şubat 2015 08:33

Yenilenen Honda Civic hatchback'in yeni şasi teknolojileri, üstün yol tutuş ve stabilite sağlıyor.

YENİ 2015 HONDA CİVİC HATCHBACK'İN ŞASİ TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda bir dizi yeni süspansiyon ve aktif güvenlik teknolojilerini 2015 Civic’de tüketicilerle buluşturacak. Bu teknolojiler otomobili en zorlu yol koşullarında dahi stabil ve daha keyifli hale getiriyor. Japon markanı yeni yol tutş destek asistanı olam Agile Handling Assist sistemi Avrupa’da ilk kez, yenilenen Civic hatchback ile tanıtılıyor. Ayrıca araçta sunulmaya başlanan aktif fren sistemi, benzersiz düzeyde bir yol tutuşu ve kontrol sağlıyor. Ayarları yeniden düzenlenen elektrik destekli direksiyon sistemi de daha hzılı yanıtlar vererek stabiliteye olumlu destek sağlıyor. 

 

Agile Handling Assist sistemi yeni Civic’teki inovatif teknolojilerden yalnızca birisi. Güncelleştirilmiş Vehicle Stability Assist (VSA) sistemi de her koşulda daha cazip ve güvenli bir sürüş sunuyor. Agile Handling Assist sistemi her zaman aktif konumda ve gereken durumlarda hafif bir fren gücü uygulayarak sürücüye yardımcı oluyor. Direksiyon döndürüldüğünde iç tekerlere, direksiyon merkeze geri döndüğünde ise dış tekerlere fren baskısı uygulanıyor. Sistem yardımıyla aracın yanıt verme hızı artıyor ve daha tatmin edici bir sürüş deneyimi sağlanıyor.

 

Güncellenmiş Vehicle Stability Assist (VSA) sistemi, Agile Handling Assist ile birlikte çalışarak çekiş gücünü en yüksek seviyeye çıkartıyor, virajlarda ve kaygan yüzeylerde aracın yoldan çıkmasını engelliyor. Vehicle Stability Assist bir ya da daha fazla tekere fren uygulayarak ya da motor gücünü azaltarak arabayı yolda tutuyor. Sistem aynı zamanda fren pedalı hassasiyetini arttırıyor. 

 

2015 Honda Civic aynı zamanda firmanın yüksek hızlarda otomobilin direksiyon yanıt süresini kısaltan yenilenmiş elektrik güç destekli direksiyon sistemini de tüketicilere tanıştıracak. 2015 Civic’teki tasarım değişiklikleri yalnızca otomobilin görsel çekiciliğini arttırmıyor aynı zamanda onu daha kıvrak ve hafif yapıyor. Ön tampondaki, kaputtaki ve arka spoilerdeki revizyonlar, direksiyon yanıtını ve stabiliteyi özellikle yüksek hızlarda arttırıyor.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo