YENİ 2015 VW TOURAN'IN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     25 Şubat 2015 11:40

Volkswagen'in tamamen yenilediği Touran, büyüyen boyutları, güvenlik donanımları ve ekonomik motor seçenekleri ile dikkat çekiyor.

YENİ 2015 VW TOURAN'IN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, bir dönem ülkemizde de satılan MPV modeli Touran'ın yeni neslini resmi olarak tanıttı. İlk olarak pazara sunulduğundan bu yana dünya genelinde 1.9 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Vw Touran, Almanya'nın da bugüne kadar en çok satılan MPV'si olma ünvanını taşıyor. Bu başarıyı daha da ileriye taşıma yükümlülüğünde olan yeni nesil ise selefinden neredeyse her konuda çok daha fazlasını vaad ediyor. Volkswagen grubuna yeni model geliştirilmesi ve üretimde esneklik konularında bir çok yarar sağlayan MQB platformunda yükselmesi sayesinde selefine oranla 62 kg daha hafif olan yeni Touran'ın boyutlarındaki artış da hafiflemesine engel olamamış. 

 

Selefine oranla boyu 130 mm'lik ciddi bir artışla 4.527 mm'ye ulaşan yeni Touran'ın bu gelişimi sayesinde aks mesafesi 113 mm artarak 2.791 mm'ye ulaşmış. Yeni Touran c segmentinde yer almasına rağmen, uzayan aks mesafesi ile bir çok d segmenti modelden daha fazlasını sunabiliyor. Ayrıca Touran, 1.814 mm'lik genişlik ve 1.628 mm'lik yükselik değeri ile öncüsüne göre 41 mm daha geniş ve 6 mm daha yüksek. Büyüyen dış boyutları iç mekanına da olumlu yansıyan yeni Touran, 5 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebiliyor.. Beş koltuklu versiyon tavana kadar yükleme yapıldığında selefine oranla 48 litre artışla 1.040 litrelik bir hacim sunuyor. Bu versiyonda bagaj hacmi arka koltuklar tamamen yatırıldığında ise 1.980 litreye yükseliyor. Bu değerler yedi koltuklu versiyonda 917 litre ve 1.857 litre olarak veriliyor. Yeni Touran'ın 20 cm'lik bir mesafede ileri geri hareket edebilen arka koltukları değişkenlik açısından avantaj sağlıyor. 

Adaptif hız sabitleyici (ACC), arka çapraz trafik uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, trafik yoğunluğu asistanı, trafik işareti tanıma sistemi destekli seyahat asistanı, sürücü uyarı sistemi, yorgunluk algılama sistemi, şerit takip sistemi, uzun far asistanı ve romörk asistanı gibi güvenlik donanımlarının yer alacağı yeni Touran'da üç bölgeli otomatik klima, elektronik park freni, sürüş modu seçici ve anahtarsız giriş-kullanım gibi özelliklerde mevcut olacak. 

 

Yeni Volkswagen Touran'da üç benzinli TSI ve üç de dizel TDI motor seçeneği mevut olacak. Bu motor seçeneklerinden üç tanesi 1.6 litre ve altı hacimde olması ile ülkemizde de ilgi görebilecek nitelikte. Benzinli seçeneklerin giriş seviyesini gücü öncüsündekine göre 5 hp artarak 110 hp'ye yükselen 1.2 litrelik TSI motor oluşturacak. Bu motor sadece 6 kademeli manuel şanzıman ile alınabilecek. Benzinli cephesindeki diğer seçenek ise 10 hp artışla 150 hp değerine ulaşan 1.4 litrelik TSI olacak. 7 kademeli otomatik DSG şanzıman opsiyonuna da sahip olacak bu ünite ile Touran'ın ortalama tüketim değeri 5.4 litre olacak. Araçtaki en güç benzinli seçeneğini ise 180 hp değeri ile selefindekine oranla 10 hp fazlasını sunan 1.8 litrelik TSI motor oluşturacak. Bu seçenek sadece 7 kademeli otomatik DSG şanzıman ile alınabilecek. 

Volkswagen Touran'ın dizel gamı ise 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik TDI motorlardan oluşacak. Öncüsündekine oranla 5 hp daha güçlü olan 1.6 litrelik TDI ünite, 110 hp güç üretecek ve 7 kademeli otomatik DSG şanzıman ile tercih edilebilecek. Ortalama tüketim değeri 4.1 litre olan bu seçenek en tutumlu yeni Touran versiyonu olması ile öne çıkacak. Aracın diğer motor seçenekleri ise 150 hp ve 190 hp güç üretebilen 2.0 litrelik dizel TDI motor olacak. 150 hp'lik 2.0 TDI, hem manuel hem de 6 kademeli DSG şanzıman ile sunulacak, 190 hp'lik versiyon ise sadece 6 kademeli DSG şanzıman ile alınabilecek. Yaz aylarından itibaren Avrupa'da siparişleri alınmaya başlanacak yeni Touran'ın teslimatları ise yılın ikinci yarısında gerçekleştirilecek. 

Son Güncelleme : 25 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo