YENİ NİSSAN PULSAR'IN TASARIM DETAYLARI

Ototeknikveri     01 Mart 2015 05:55

Nissan'ın yeni Pulsar model, tasarımı, geniş iç mekanı, değişkenliği, donanımı ve teknolojisi ile dikat çekiyor.

YENİ NİSSAN PULSAR'IN TASARIM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çarpıcı, ferah ve cömertçe donatılmış; yeni Pulsar, Nissan’ın tasarım anlayışını ifade eden bu üç özelliğe sahip. Markanın diğer crossover ve B segmenti araçları ile aynı tasarım dilini kullanan Pulsar, herkesin uzaktan görür görmez tanıyacağı kadar karakteristik bir Nissan ailesi üyesi. Yeni Pulsar’ın ön kısmı cesurca tasarlanmış ön panjuru ve tamponu ile öncülleri olan iki model Qashqai ve X-Trail’i andırıyor. Tanıdık Nissan logosu ön panjurdaki V şekli ile çerçevelenmiş, V’nin açısı güçlü bir şekilde kaputa doğru genişliyor. Nissan tasarım ekibi tekerlek bombelerine ağırlık vererek Pulsar’a kaslı görünüşlü, özgüvenli bir duruş kazandırmış. Dramatik bir kıvrım çizgisi ön tekerlek bombesinden bumerang şekilli arka lambalarına uzanıyor ve arabanın iki ucunu düzgünce birbirine bağlıyor. Pulsar’ın yan tarafı daha alçak bir kıvrım çizgisiyle vurgulanmış ve bu çizgi keskin bir şekilde arabanın arkasına doğru sıçrıyor. Bu da araca düzgün tasarlanmış ve sıkı bir bel hattı veriyor.

 

Nissan’ın cesur tasarım felsefesine uyacak şekilde Pulsar’ın arka kısmı mükemmel biçimlendirilmiş ve fonksiyonellikten de ödün verilmemiş. Bumerang şeklindeki arka lambası demeti her iki arka panele ve bagaj kapağına düzgünce entegre edilmiş, arka tampondaki derin oyukla daha alçak bir yükleme alanı elde edilmiş. Önde ve yanlarda yaratılmış güçlü, atletik duygu arkada da difüzör tarzı alçak tampon elementiyle devam ettirilmiş.

İç kısımda, yeni Pulsar tüketicilerin C segment bir aile tipi hatchback arabadan neler bekleyebileceğini yeniden tanımlıyor. Rakiplerin bir çoğu kullanışlılığı stil ve materyallerden daha az önemserken Pulsar bu üçüne de titizlikle yaklaşıyor. Uzun dingil mesafesi (2,700 mm) ve koltukların zekice yerleştirilmesi sayesinde Pulsar sektördeki koltuklar arası mesafesi en geniş araç. Bu özelliğiyle Pulsar pek çok rakibini geride bırakıyor. Arka koltuktaki yolcular 692 mm diz aralığından faydalanabiliyor, bu da C ve D segmenti araçlardaki ortalamanın çok üzerinde (562 mm ve 585mm).


Pulsar aynı zamanda pratik bagajı sayesinde 385 litre gibi geniş bir kapasite ile geniş bir yükleme açıklığını bir arada sunuyor. Daha da fazla kapasite isteyenler için arka koltuklar kolaylıkla katlanabiliyor ve 1395 litre depolama alanı açılıyor. Pulsar’da geniş alandan faydalanan sadece arka koltuk yolcuları değil, ön koltuklarda da ferahlığa ve ergonomiye özen gösterilmiş. Aracın ön kısmında yolcuların ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış, ferah ve konforlu bir seyahat ortamı var. Pek çok Nissan tasarım inovasyonu gibi, en çok etkiyi yaratanlar en basit şeyler. Örnek olarak, kapılarda yapılan özel tasarımla buradan boşalan alanı kullanarak Nissan sektördeki en geniş kolçakları üretti. Pek çok rakibi rahatsız kolçaklar kullanırken Pulsar 95 mm tam derinlikli kolçaklarla rakiplerini geride bırakarak yalnızca lüks araçlarda bulunan bir konfor sunuyor.

Teknolojiyi, stili ve kullanışlılığı kurban vermeden entegre etmek Nissan’ın tasarım ekibinin her zaman hedefi oldu. Eğer kullanımı çok zorsa en ileri teknolojik özelliklere araçta yer vermenin anlamı yoktur. Pulsar’ın yönetim paneli basit ve sofistike bir tasarım sunuyor ve Nissan teknolojisinin en ileri safhasını temsil ediyor. Orta konsol, ana yönetim panelinin üzerinde ve Pulsar’ın NissanConnect infotainment sistemine ve ısıtma, soğutma, havalandırma kontrollerine evsahipliği yapıyor. 5.8” ekran ve basit kumanda mekanizması ile, parlak piyano siyahı rengindeki yönetim paneli bölgesi sade, şık ve kullanışlı. Pulsar’ı özel yapan bir unsur da çekici “sandwich” yönetim paneli tasarımı ile zekice kapıdan kapıya uzatılmış geniş panel. Dinamik görünümlü yönetim paneli içbükey şeklinde ve bu da arabaya daha da fazla genişlik hissi veriyor ve aracın tasarımında esinlenilen atletik tavrı vurguluyor. 


Combimeter (takometre ve diğer göstergelerin bulunduğu alan) de kullanım kolaylığı için optimize edilmiş ve 5” genişliğinde ileri düzey sürüş yardımı göstergesi hız göstergesinin yanında konuşlandırılmış. Tümüyle özelleştirilebilen ekran navigasyon komutlarını, uyarı ve bildirimleri ve arabanın performansıyla ilgiyle datayı gösterecek şekilde ayarlanabilir. Sürücü Pulsar’ın gösterge, silecek, anahtar ayarları gibi pek çok elektronik sistemini ileri düzey sürüş yardımı göstergesi aracılığı ile özelleştirebiliyor.

 

 

Yeni Nissan Pulsar teknik özelliklerine buradan açıklandığında Pulsar fiyatlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 02 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo