YENİ KADJAR'IN MOTOR VE AKTARMA SEÇENEKLERİ

Ototeknikveri     08 Mart 2015 06:57

Renault, yeni SUV modeli Kadjar'da, 110 hp ile 130 hp arasında değişen güç üreten dizel ve benzinli motorların yanında dört tekerlekten çekiş alternatifine de yer verecek.

YENİ KADJAR'IN MOTOR VE AKTARMA SEÇENEKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, kompakt SUV segmentinde yer alacak yeni modeli Kadjar'da, Energy serisine ait, düşük tüketim ve emisyon değerleri ile öne çıkan motorlara yer verecek. Bunun yanında Fransız üretici segmentin gerekliliklerinden olan dört tekerlekten çekiş sistemini de yeni Kadjar'da sunacak. Önden çekişli Renault Kadjar'larda ise, Fransız üreticinin ilk olarak ülkemizde satışa sunulmayan Scenic X-mod adlı modelinde yer verdiği ve ardından Captur'un Outdoor adlı özel donanım seviyesinde de karşımıza çıkan, her türlü koşulda aracın yol tutuşunu optimize eden Extended Grip sistemi opsiyon olarak sunulacak. Kar, çamur ve kum gibi modları olacak bu sistem, 17 inçlik jantları çevreleye özel kar ve çamur tipi lastikler ile birlikte, hafif arazi koşullarında aracın daha rahat ilerleyebilmesine imkan verecek. Yen Kadjar'ın 4x4 versiyonlarında da Lock, Auto ve 2WD olmak üzere üç farklı sürüş seçeneği mevcut olacak. Lock adı verilen seçenekte şanzıman elektronik ayar ile gücün yüzde 50'lik kısmını arka aksa gönderecek. 40 km/s hıza kadar aktif olabilecek bu sistem Kadjar'ın en zorlu arazi şartları ile mücadele edebilmesine imkan verecek. Auto modunda yol şartlarına göre gücün maksimum yüzde 50'lik bölümünü arka aksa gönderebilecek sistemin, şehir içi kullanım amaçlı 2WD adı verilen modunda ise gücün tamamı ön aks üzerinden yola aktarılacak.

 

Yeni Renault Kadjar'da tamamı start&stop ve fren enerjisi depolama sistemlerine sahip ikisi dizel üç farklı motor seçeneği mevcut olacak. Benzinli cephesinde yer alan tek seçenek olan 1.2 litrelik Energy TCe adı verilen turbo benzinli motor, 5.500 devirde 130 hp güç ve 2.000 devirde 205 Nm'lik tork değerleri ile bir zamanların 2.0 litrelik atmosferik benzinli motorlarına ulaşan değerleri ile dikkat çekiyor. Nissan Qashqai'de görev yapan aynı hacimli üniteden daha güçlü olan 1.2 Energy TCe, yeni Kadjar'da ilk olarak sadece önden çekiş ve altı kademeleri manuel şanzıman ile tercih edilebilecek. 

 

Kadjar'ın dizel tarafındaki giriş modeli ise Energy dCi 110 adı verilen ve markanın neredeyse tüm modellerinde görev yapan 1.5 litrelik dizel olacak. 110 hp güç üreten bu seçenek, yeni Kadjar'da ilk kez entegre edilen çelik pistonları sayesinde daha düşük sürtünme değerlerine ulaşabileceğinden daha tasarruflu ve çevreci olacak. Yeni Kadjar Energy dCi 110, ortalama 3.8 litrelik tüketim ve 99 gr/km'lik emisyon değerleri ile öne çıkacak. 6 kademeli manuel şanzımanın standart olarak sunulacağı Energy dCi 110 seçeneğinde, altı kademeli çift debriyajlı otomatik şanzıman olan EDC alternatifi de sunulacak. Kadjar'ın bu motor seçeneği sadece önden çekiş ile alınabilecek.

 

Yeni 2015 Renault Kadjar'ın en güçlü dizel seçeneği ise 130 hp güç ve 320 Nm tork değerine sahip 1.6 litrelik dCi ünite olacak. Downsizing akımının son ürünlerindne olan bu 16 valfli Energy dCi 130 adı verilen motor, yeni Kadjar'da, Nissan Qashqai ve X-Trail'in aksine sadece manuel şanzıman ile sunulacak. Dizel'de otomatik şanzımanı alternatifini sürekli değişken oranlı sistem yerine çift debriyajlı bir sistem ile 1.5 litrelik hacimde sunarak farklılaşan Renault, dört tekerlekten çekiş sistemi alternatifine ise Energy dCi 130 seçeneğinde yer verecek. İlk aşamada Nissan'ın SUV modellerinde olduğu gibi dizel motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi kombinasyonu bulunmayacak. 

 

Yeni Renault Kadjar'ın ilk motor seçenekleri;

1.2 Energy TCe benzin, 6 kademeli manuel, 4x2, 130 hp güç 205 Nm tork

1.5  Energy dCi 110 dizel, 6 kademeli manuel, 4x2, 110 hp güç 260 Nm tork

1.5  Energy dCi 110 dizel, 6 kademeli EDC, 4x2, 110 hp güç 260 Nm tork

1.6  Energy dCi 130 dizel, 6 kademeli manuel, 4x2, 130 hp güç 320 Nm tork

1.6  Energy dCi 130 dizel, 6 kademeli manuel, 4x4, 130 hp güç 320 Nm tork

Son Güncelleme : 08 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo