YENİ KİA CEE'D GT LİNE MODELİNİN TÜM DETAYLARI

Ototeknikveri     13 Mart 2015 10:41

Kia Motors Avrupa, 3 Mart 2015’te başlayan Cenevre Uluslararası Motor Şovu’nda yeni bir Kia cee’d ‘GT Line’ modelini gün yüzüne çıkarttı.

YENİ KİA CEE'D GT LİNE MODELİNİN TÜM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

3 Mart 2015’te kapılarını açan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkan yeni Kia cee’d GT Line modeli sportif cee’d GT görünümü ile geleneksel ceed’d kullanım esnekliğini hem dış cephede hem de iç mekanda bir araya getiriyor. Kia’nın yepyeni üç silindir 1.0 litre T-GDi motoru da bu modelle birlikte piyasaya çıkıyor. Daha fazla güç ve tork dayanımı gösteren, aynı zamanda daha az CO2 emisyonu vaad eden yeni yedi kademe çift kavramalı şanzımanın da promiyerini yaptığı yeni Kia cee’d GT Line 2015’in dördüncü çeyreğinde Avrupa pazarında piyasaya çıkacak. Bir dizi görsel güncellemeye ek olarak, yeni cee’d GT Line aynı zamanda Kia’nın yepyeni boyutu küçültülmüş 1.0-litre T-GDi (turbo benzin direkt enjeksiyon) motorunun ve yeni yedi kademe çift kavramalı vitesinin Avrupa’da çıkışını da işaret ediyor.

 

GT’nin görünümü, geleneksel cee’d kullanım esnekliği 
Yeni GT Line tüketicilere yüksek performanslı Kia cee’d GT ve pro-cee’d GT’nin sportif görünümünü ve geleneksel cee’d model ailesinin kullanım esnekliğini bir arada sunuyor. Yeni GT Line spesifikasyonu her üç cee’d gövde tipinde de piyasaya sürülecek; 5 kapılı cee’d, üç kapılı pro-cee’d ve cee’d Sportswagon. GT Line’ın dış cephesi cee’d GT’nin tasarım dilinden evriliyor, ice-cube LED gündüz sürüş ışıkları ve daha derin tamponlar Kia’nın alâmetifarikası “tiger-nose” ön panjuru ile tamamlanıyor. Hem cee’d hatchback hem de pro-cee’d daha geniş GT tampon ve ikiz egzoza sahip, Sportswagon ise çift egzoz ve üstü kapalı arka difüzör ile geliyor. Tüm GT Line modelleri standart olarak GT model’in göz alıcı eşik çıtası, arka LED ışık üniteleri ve stil sahibi yeni 17 içlik alüminyum jantları ile geliyor. 

 

Cee’d GT Line'ın iç mekanında, mevcut turbo motorlu güçlü GT modellerin kabinlerinden esinlenilerek, daha yüksek bir kalite ile daha sportif bir ambiyans sağlanmış. GT Line'ın gri, beyaz ve siyah döşemeleri şık gri dikişlere sahip. Kabinin pek çok yerinde bir dizi GT Line logosu yer alıyor. Kia’nın yüksek performanslı GT modellerindeki ile aynı piyano siyahı deri direksiyon ve alüminyum pedallar da yeni modelde mevcut. Kontrol paneli de yeni alüminyum start/stop düğmesi, GT’den esinlenilmiş orta şerit tasarımı, USB ve aux-in portlarında aydınlatma, havalandırma ve elektrikli pencere düğmeleri etrafında krom materyal ile donatılmış. 

 

Kia’nın yeni 1.0 litrelik T-GDI üç silindir motoru
Cee’d GT Line’ın çıkışı için Kia yepyeni 1.0 litre ‘T-GDi’ motorunu da tüketiciyle tanıştırıyor. 1.0 litre ‘T-GDi’ motor boyutu küçültülmüş, 3 silindirli ve yakıt tasarrufunu arttırıp emisyonu düşürmek üzere tasarlanmış. Ayrıca yüksek performans gösteren motor sürücü komutlarına da hızla yanıt veriyor. Bu, Kia’nın Avrupa’da çıkartmayı planladığı küçük boyutlu motor serisinin ilki olacak. 1.0-litre T-GDi motor 120 hp güç ve 172 Nm tork üretiyor, diğer cee’d modellerinde bulunan 1.6 litre GDI motordan daha az CO2 emisyonuna sahip. Motor, GT Line’ın çıkışına yakın son onayı almayı bekliyor. 

 

1.0 litre cee’d GT Line aynı zamanda standart olarak Kia’nın yakıt tasarruflu ISG sistemi ile donatılmış. Sistem emisyon ve yakıt ekonomisini geliştiriyor ve 6 kademe manuel vites ile geliyor. Kia’nın yeni turbo güçlü motoru, firmanın kendi bünyesinde Kore’deki Namyang AR-GE merkezinde geliştirilmiş ve yüksek basınçlı direkt enjeksiyon sistemine, ileri düzey motor soğutmasına ve daha temiz emisyon için entegre egzoz manifolduna sahip. Hızlı motor yanıtı ve yüksek verimlilikli yanma motor gelişiminin mihenk taşlarıydı ve Kia’nın sürdürülebilir (çevre dostu) motor boyutu küçültme stratejisine hizmet ediyordu. Yepyeni 1.0 litre T-GDi motor Kia’nın gelecekteki Avrupa model serisinin diğer otomobillerinde de yer alacak. 

 

Daha güçlü ve verimli dizel motor
Cee’d modelindeki 1.6 litre CRDi dizel motor yeni GT Line varyantı için güncellendi ve yükseltildi. Motor gücü 128 hp’den 133 hp’ye yükseltilirken tork 265 Nm’den 285 Nm’ye çıkartıldı. Performanstaki küçük yükselme ile motor daha düşük motor hızlarında full tork sağlayabiliyor ve tüm yol koşullarında daha zahmetsiz hız yükseltilebiliyor. Güç ve performanstaki yükselmeye rağmen CO2 emisyonlarının motorun onaylanmış son halinde epeyce düşmesi bekleniyor.

 

Yeni yedi kademe çift kavramalı vites 7DCT 
Yeni cee’d GT Line ile birlikte Kia ikinci yeni teknolojisini de çıkartıyor; Koreli popüler markanın yeni 7 kademe çift kavramalı vitesi (DCT). 133 hp 1.6 litre CRDi dizel motorla donatılmış ve GT Line modellerinde bulunacak Kia’nın yeni DCT vitesi 300 Nm’ye kadar torka dayanabiliyor ve bu yerini aldığı 6 kademe tork çevirici otomatik vitesten daha yüksek. Yeni 1.0 litre T-GDi güç ünitesi gibi, Kia’nın yeni DCT vitesi de firmanın kendi bünyesinde geliştirildi ve düşük yakıt tüketimi ve manuel modda sportif sürüş hissi, otomatik modda konfor ve yumuşaklık için özel tasarlandı. 

 

Cee’d GT Line otomobilleri için yeni DCT’yi seçen sürücüler geleneksel otomatik vitesten daha hızlı vites geçişlerinden faydalanacak ve yakıt tasarrufu yapacak. Yeni DCT’nin 6 kademe otomatik vitese göre daha düşük emisyon ve daha fazla yakıt ekonomisi sunması bekleniyor. Kia’nın AR-GE ekipleri hızlanmada %3 – 5 oranında (saatte 0 – 100 km) gelişme ve yakıt verimliliğinde %5 – 7 arası artış hedefledi. Cee’d GT Line’dan sonra yeni 7 kademe DCT gelecekte bir dizi Kia modelinde de bulunacak. Modellerin özelliklerine göre aynı performans ve tasarruf bekleniyor.

 

Kia cee’d GT Line 2015’in dördüncü çeyreğinde satışta olacak 
Kia cee’d GT Line 2015’in dördüncü çeyreğinde Avrupa çapında Kia satıcılarında bulunabilecek. Standart olarak cee’d GT Line da 7 yıl 100,000 km Kia garantisini içerecek. Avrupa’da tasarlanan Kia cee’d ailesi –hatchback, wagon ve pro-cee’d- Kia’nın Slovakya Zilina’daki üretim tesislerinde üretilmeye devam edecek. Avrupa’da 2014’de 75,960 ünite satılan cee’d Kia’nın bölgedeki en iyi satan modellerinden birisi olmaya devam ediyor. 

Son Güncelleme : 13 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo