CİTROEN DS4 2015'İN DETAYLARI, TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEME

Ototeknikveri     21 Mart 2015 08:41

Yeni 2015 Citroen DS4'ün, teknik özellikleri, donanım geliştirmeleri ve tüm yenilikleri

CİTROEN DS4 2015'İN DETAYLARI, TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen, DS4 dış cephesinde ve iç mekanında ileri düzeyde iyileştirmeler içeriyor ve yüksek standartlar belirliyor. Örnek vermek gerekirse: Eylül 2014 itibariyle, tavan ve rüzgarlık için kişiselleştirilmiş renk seçenekleri sunuldu. Siyah, “whisper” (bordo tonu) ve “virtual blue” (mavi tonu) renkleri müşterilerin seçimine arz ediliyor. Premium hatchback segmentinde ilk kez sunulan bir standart! Kabin tasarımı rafine ve konforlu. Bunun en iyi örneği deri seçiminde yatıyor: Seçilen semi-aniline deri tipi kendi alanında standartları belirliyor ve “watch strap” (saat kayışı) tarzı tasarımı çok özel. Kontrol paneli napa deri ile kaplanmış ve 15 saatlik el işi isteyen özel dikişlerle imal edilmiş. Diğer göze çarpan özellikler arasında “blind spot monitoring system” (sürücünün göremediği noktaları kamera aracılığıyla aktaran sistem), Rotary Xenon farlar (orijinal DS’ye gönderme olarak) ve masaj özellikli koltuklar yer alıyor.

 

VERİMLİLİK VE PERFORMANS İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ MOTORLAR
PureTech 130 S&S motor / 6 kademeli manuel vites 
Fransa’da tasarlanan ve üretilen PureTech motorlar yeni bir 3 silindir benzinli motor ailesi. PureTech motorlar bir dizi inovatif, verimli ve ekonomik teknolojilerle geliştirilmiş. 2014’te, PureTech ailesi yeni bir turbocharged versiyon kazandı. PureTech 130 S&S, PSA PEUGEOT CITROËN Group tarafından geliştirilen ilk benzinli motor ve Euro 6 standartlarına uygun. Düşük devirlerden bolca tork sağlayan bu motor gelişmiş performansıyla, sürüş kalitesi ve gücüyle benzinli motorlara itibarını geri veriyor ve DS 4’ün performansına ciddi katkı sağlıyor. PureTech 130 S&S, performansta standartları yükseltirken yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu da 4 silindirli selefi VTI 120’ye oranla %19 azaltıyor. 

 

Olağanüstü sürüş keyfi 
3 silindirli tasarımı ve ileri teknolojileri (yeni jenerasyon turbocharger, direkt enjeksiyon, değişken emme subapı ve egzoz zamanlama sistemi gibi) ile bu motor konforlu sürüş keyfinin yanı sıra performans ve tüketimde katı kriterleri karşılamak maksadıyla geliştirildi. Motor 5500 rpm’de 96 KW (130 bhp) güç (selefi VTI 120’den %9 daha fazla) ve 1750 rmp’den (VTİ 120’de 4250 rpm) 230 Nm maksimum tork (VTI 120’den %44 daha fazla) sağlıyor. Bu özelliğiyle PureTech 130 S&S performansta yüksek standartları karşılıyor. 6 kademe manuel vites sürüş keyfini daha da arttırıyor. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları da sınıfındaki en iyi değerlere sahip.

 

Şu özellikleri sayesinde DS 4 gözle görülür oranda daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor:
- Optimize yanma: Merkezi olarak konuşlandırılmış yüksek basınçlı direkt enjeksiyon, optimize enjektör pozisyonu ve püskürtme şekli, 200 bar’a kadar arttırılmış enjeksiyon basıncı, yanma odasının geliştirilmiş dahili aerodinamiği ve değişken emiş ve egzoz zamanlama fonksiyonu;
- Azaltılmış dahili sürtünme: krank mili boyutlandırması, ofset silindirler ve yağlanmış zamanlama kayışı, segmanlarda, itici millerde ve piston pinlerinde elmas benzeri karbon düşük sürtünme kaplaması kullanımı ve doğru yağlama oranı için elektronik olarak kontrol edilen bir yağ pompası. Bu sayede sürtünme benzer motorlara oranla %30 azaltılıyor. 

 

DS4 PureTech 130 S&S 6 kademe manuel vitesli motor, 16” tekerleklerle 5litre/100 km yakıt harcıyor ve 116g/km CO2 emisyonu salıyor, 17” tekerleklerle 5.1 litre/100 km yakıt harcıyor ve 119g/km CO2 emisyonu salıyor.

 

BlueHDi 120 motor / 6 kademe manuel vites 
2013 yılının sonunda, DS BlueHDi adı verilen bir dizi yeni jenerasyon motoru kamuoyuna sundu ve bu motorlar Euro 6 standartlarına uyması maksadıyla geliştirilmişti. 6 kademe manuel vitesli 1.2 BlueHDi 120 motor artık mükemmel performansı ve düşük yakıt tüketimi/CO2 emisyonu ile DS 4’ün kardeş modellerinde de yer alacak.

 

Optimize edilmiş bir dizel motor
6 kademe manuel vitesli 1.2 BlueHDi 120 motor, 1.6l HDi Euro versiyonunun güncellenmiş hali. Gelişmiş dahili verimlilik ve daha az mekanik kayıplar (özel yanma odası, yeni segmanlar ve yeni elmas benzeri karbon kaplama ile) yeni motorun önemli farklılıkları. 6 kademe manuel vitesli 1.2 BlueHDi 120 motor, 3500 rmp’de 1560 cm3 kapasite ve maksimum 88 kW (120 bhp EEC) güç ve 1750 rpm’de 300 Nm maksimum tork sağlıyor. 

 

Güçlendirilmiş başlatıcılı Durdurma&Başlatma fonksiyonu yakıt tasarrufu ve azaltılmış sera gazı emisyonu gibi bir dizi fayda sağlıyor. Ayrıca sistem çalışmadığı zamanlarda oldukça sessiz. Motoru yeniden başlatmak sadece 500 ms (yarım saniye) gibi çok kısa bir zaman alıyor. 

 

İnovatif ve verimli egzoz hattı:
BlueHDi egzoz hattı şunları içeriyor:
•    Motor egzoz manifoldundaki bir oksidasyon katalizörü yakıt yanmasından kaynaklanan hidrokarbonları ve karbon monoksiti elimine ediyor.
•    Partikül filtresindeki Selective Catalytic Reduction (SCR) modülü nitrojen oksitin %90’ını su buharına ve nitrojene dönüştürüyor. Bir su ve üre karışımı olan Adblue® * enjeksiyonu sayesinde her iki madde de nontoksik. 
•    PSA Peugeot Citroën tarafından geliştirilmiş ek partikül filtresi ilk çıkışını 2000 yılında yaptı. Bu filtre partikülleri %99 oranında elimine ediyor.

 

Bir dizi özgün teknoloji ile yenilikçi bir şekilde yapılandırılmış egzoz hattı: Ek partikül filtresinde konuşlandırılmış SCR katalizörü NOx emisyonlarını %90, CO2 emisyonlarını %4 oranında azaltan tek post proses sistem. 

 

BlueHDi 120 motor ve 6 kademe manuel vites kullanan bir DS 4, 16” tekerleklerde 100 km.de 3.7 litre yakıt tüketiyor ve 97g/km CO2 emisyonu salıyor. (17” tekerleklerde 3.8l/100 km ve 100g CO2/km)

 

DS CONNECT: DS BAĞLANTILI SERVİSLER SERİSİ 
DS Connect bir dizi inovatif bağlantılı servisleri kapsar ve müşterilerin beklentilerini karşılamayı, zaman ve para tasarrufu ve konfor sunmayı amaçlar. DS, DS Connect BOX ve Scan MyDS ile birlikte gelir.

 

DS Connect BOX 
DS Connect BOX, GPS ve on-board SIM kart kullanan bir dizi servisi kapsar. Kullanıcılar konforlarını sağlayacak ve zamandan tasarruf ettiren, aracın ömrünü uzatan bir dizi hizmere ulaşabilir. DS Connect BOX halihazırda yerel acil aramalar yapabiliyor ve SOS & Assistance Pack ve Monitoring Pack gibi asistan servisler içeriyor. 

 

SOS & Assistance Pack 
Bir sürücü ya da yolcu kaza geçirdiğinde ya da hastalandığında “SOS” butonuna basarak doğrudan çağrı merkeziyle iletişim kurabilir. Bir operatör çağrının yerini tespit edecek ve otomatik olarak yardım sağlayacak ya da gerekliyse ambulans gibi acil hizmetlere haber verecektir. Çok ciddi bir durum söz konusu ise DS acil yardım çağrısını otomatik olarak yapıyor ve her saniyenin önemli olduğu durumlarda hayat kurtarıcı oluyor. Araçla ilgili bir arıza durumunda ise sürücü “Brand” butonuna basarak asistanlık hizmetine ulaşabiliyor. Bir operatör gerekli bilgiyi alarak teşhiste bulunuyor ve gerekirse yol yardımı gönderiyor. Bu hizmet müşterilerin yerinin hızlıca tespit edilerek en kısa zamanda yardım ulaştırılmasını sağlıyor.

 

Monitoring Pack 
Bu paket bir bakım rehberi ve eco-driving (tasarruflu/çevreci sürüş) modülü içermektedir. İki servis te müşterinin kişisel sayfasında yer alır. 
-    Bakım rehberi sürücüyü yaklaşan zamanlanmış servis operasyonları ve gerekli her çeşit bakım için uyarır, araçla ilgili diğer tüm bildirimleri sağlar.
-    Eco-driving (tasarruflu/çevreci sürüş) modülü sürücünün arabayı kullanım şeklini analiz ederek yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu azaltacak önerilerde bulunur.

 

Monitoring Pack sürücülere çevreci ve tasarruflu bir sürüş alışkanlığı kazandırırken, aracın ömrünü uzatmaya yönelik bakım tavsiyeleri ve güvenlikle ilgili iç rahatlığı ve yardım sağlıyor.

 

DS Connect BOX potansiyel olarak tüm DS araçlarda (DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4 ve DS 5) bulunuyor. Bugün 200.000 DS araba SOS & Assistance Pack ile donatılmış durumda. Bu hizmet paketi 310€’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 

 

2015’in başlarından itibaren iki yeni hizmet seriye eklendi. 
-    Mapping Pack aracın yerini kolayca bulmayı ve bir başka sürücüye gönül rahatlığıyla ödünç vermeyi sağlıyor. Bu fonksiyon aracın kullanım durumunu ve yerini tespit ediyor. Müşteriler DS araçlarının kullanımının daha önce kendi kişisel sayfalarında belirtilen kriterlere uygun şekilde yapılıp yapılmadığını (zaman ve yerle ilgili kısıtlamalar gibi) kontrol edebilirler. Eğer araç belirtilen zaman ve yerler haricinde kullanılırsa kullanıcılar mail ile bir uyarı alıyor. Müşteriler ayrıca araçlarının yerini akıllı telefonlarını kullanarak da tespit edebiliyor. Bu şekilde aracın o anki konumu, son park edildiği yer ve son kullanılan rota öğrenilebiliyor.

- Hırsızlık durumunda Tracking Pack 7/24 asistanlık sağlıyor. Bu noktada sistem polisin işini çok kolaylaştırarak aracın yerini rahatça tespit ediyor.

 

Scan MyDS 
Scan MyDS ücretsiz bir akıllı telefon uygulaması. Uygulama sürücülerin arabanın herhangi bir özelliği, fonksiyonu ya da kontrolü hakkında kolayca bilgi edinmesini sağlıyor. Uygulama resim tanıma kullanarak aracın kullanım kılavuzundan akıllı telefona doğrudan aktarma yapıyor. Kullanıcılar telefon ekranında göze çarpan bir noktada konuşlanan bu faydalı uygulama sayesinde kolayca sorularının yanıtlarını bulabiliyor. Scan MyDS ayrıca tüm uyarı ışıklarını, anlamlarını ve ne yapılması gerektiğini de listeleyerek kullanıcıya bilgi veriyor. Uygulamaya müşterinin kişisel sayfasından ulaşılabiliyor ya da App Store veya Google Play’den indirilebiliyor.

Son Güncelleme : 21 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo