YENİ 2015 FİAT DOBLO'NUN DETAYLARI İNCELEME

Ototeknikveri     21 Mart 2015 08:57

Yeni Fiat Doblo, geniş motor gamı, süspansiyon sistemi, güvenlik özellikleri ve multimedya sistemi ile dikkat çekiyor.

YENİ 2015 FİAT DOBLO'NUN DETAYLARI İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Doblo segmentindeki en geniş motor çeşitliliğini sunuyor. Motorların her birisi sağlamlık, performans ve çevresel duyarlılık açısından ayrı özelliklere sahip. Benzinli motorlar 1.4 95 BG ile 1.4 T-JET 120 BG arasında, turbodizel motorlar 1.6 MultiJet 90 BG (Dualogic robotik vites ile birlikte), 1.6 MultiJet 105 BG ve 2.0 MultiJet 135 BG güce sahip. Yeni Doblo'nun sunduğu bir motor türü de çift yakıtlı (benzin/metan) 1.4 T-JET 120 BG Natural Power. Bu motor benzinli versiyonla aynı performansı sağlıyor ve bunun yanı sıra metan'ın ekonomik ve çevresel avantajlarını sunuyor. Ülkemizde ise yeni Doblo sadece 1.3 ve 1.6 litrelik MultiJet motorlarla tercih edilebiliyor. Güncel Doblo fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Yeni Doblo'da Çeşitlilik
EMEA bölgesindeki (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) 29 ülkede pazarlanan yeni Doblo, Pop, Easy ve Lounge olmak üzere 3 farklı model ile piyasaya çıkıyor. 2 farklı tavan yüksekliği, 11 farklı dış cephe rengi seçeneği, 5 ve 7 koltuklu olmak üzere iki farklı koltuk konfigürasyonu, 5 iç mekan stili seçeneği, ayrıca 7 farklı motor seçeneği ( 1.4 95 BG ve 1.4 T-JET 120 BG benzinli, 1.6 MultiJet 90 BG (Dualogic robotik vitesli), 1.6 MultiJet 105 BG ve 2.0 MultiJet 135 BG turbodizel ve dual-fuel benzinli/metanlı 1.4 T-JET 120 BG Natural Power) ile geliyor.Motorlar bölgelere göre standart ya da opsiyonel ufak farklılıklar gösterecek, böylece lokal taleplere daha iyi cevap verilecek. 

 

Yeni Doblo'nun yol tutuşu
Yeni Doblo kendi sınıfında dinamik performansı, yol tutuşu ve sürüş tatmini açısından en üstte yer alıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, bu performansı sağlamaktaki en kilit unsur Bi-link arka süspansiyon sistemi; yeni Doblo'ya özgün olan bu süspansiyon sistemi bağımsız tekerlekler, viraj demiri, dual kalibrasyon arka şok emiciler (kalibre edilmiş geri tepme ve sıkıştırma ile yol tutuşu, konfor ve denge sağlanmış) ve yüksek performanslı yaylar ile her yol koşulunda başarılı yol tutuşu sağlıyor. 

 

Sürüş tatminine katkı sağlayan bir başka unsur da geliştirilmiş vites kolu manevra yeteneği. Pek çok teknik müdahaleler daha kolay ve daha düzgün vites değiştirme sağlıyor. Tork ve pedal operasyonu arasındaki etkileşim geliştirilirek sürücü için özellikle şehir içi trafiğindeki performans belirgin şekilde arttırılmış. 

 

Yeni Doblo'da Infotainment (eğlence ve bilgilendirme) sistemi
Infotainment cephesine bakacak olursak, yeni Doblo modele göre iki farklı içerik seviyesi sunuyor ve her iki seviye de heyecan verici bir müzikal deneyim sunuyor. İlk sistem aktif matriks göstergesine, FM/AM radyo, USB media player/iPod bağlantısı, AUX-IN portu, hıza göre otomatik ses seviyesi kontrolüne, bluetoot teknolojisine (ses tanımasız) ve direksiyon üzerinde bazı kontrol düğmelerine (opsiyonel olarak) sahip.

 

Yeni Doblo aynı zamanda pek çok Fiat araçta hali hazırda kullanılmakta olan popüler Uconnect 5” multimedia sistemi ile birlikte geliyor. Yüksek teknolojiye sahip bu cihaz 5” renkli dokunmatik ekran üzerine inşa edilmiş, ekran boyutu segmentindeki en büyüklerden. Ekranda analog ve dijital radyo ve mp3 player, iPod, iPhone, akıllı telefonlar gibi USB ve AUX-IN konektöründen bağlanılabilen multimedya kaynaklarına erişim gibi ana fonksiyonlar var. Ek olarak, sistem, telefon çağrılarının yönetimi, text to speec yöntemiyle sms mesajlarının seslendirilmesi, sisteme bağladığınız mp3 player ya da akıllı telefonunuzdaki müzik dosyalarının açılıp kapatılması, radyo istasyonlarına erişim gibi ek fonksiyonlara ulaşabilmek için ileri düzey bir Bluetooth arayüzü içeriyor. 

 

Uconnect 5” sistemi direksiyon üzerindeki kontrollerle tamamlanıyor. Eco:Drive yazılımı yakıt tasarrufunda ve CO2 emisyonunun azaltılmasında fayda sağlıyor. TomTom ile işbirliği içerisinde hazırlanan entegre navigasyon sistemi de isteğe göre yeni Doblo'da yer alabiliyor.

 

Fiat Doblo'da güvenlik ve esenlik
Yeni Doblo stabilite kontrolü sağlayan ABS, EBD (elektronik fren), ESC (kayma önleyici sistemle), HBA (hidrolik fren asistanı), Hill Holder gibi son model elektronik cihazlar ve sistemlerle yolcuların güvenliğini garanti altına alıyor. Güvenlik ekipmanları ön kısımdaki airbagleri (yan airbagler opsiyonel) ve lastik basınç monitörü sistemini de içeriyor. 

 

Yeni Doblo'da seyahat etmek, havadar iç mekanı, rahat koltukları ve şıklığıyla her zaman harika bir deneyim. Yükseltilmiş sürüş pozisyonu ve ergonomik kontrol düzenlemesi aracı kolay ve zevkli kullanılır hale getiriyor. Yolcu kabinindeki iklimlendirme yoldaki konfor için vazgeçilmezdir ve güvenlik açısından da önem taşır çünkü sıcaklık ve nem faktörleri sürücünün konsantrasyonunu doğrudan etkiler. Yeni Doblo başarılı bir iklimlendirme sistemi sunuyor. Modellere göre manuel ya da otomatik iklimlendirme sistemleri Doblo araçlarda yer alıyor. Şık Doblo klimaları aracın genelde klimadan nasibini alamayan arka kısımlarını da başarıyla iklimlendiriyor. 

 

Stressiz bir sürüş için, sohbete ve müzik dinlemeye olanak veren sessiz bir yolcu kabini önemlidir. Modern gürültü önleyici materyallerle donatılmış yeni Doblo'da artikülasyon indeksi yüzde 5 geliştirilmiş (dizel araçlarda yapılan ölçümlere göre). Bu indeks, araç içerisinde konuşanların birbirini anlama netliğini ölçüyor diye özetleyebiliriz. 

 

Yeni Doblo için Mopar® 
Mopar, Fiat Chrysler otomobiller için müşteri hizmetleri, orijinal parça ve aksesuar ve benzeri hizmetler sunan bir marka. Mopar yeni Doblo için 100 spesifik aksesuar sunuyor, bu aksesuarlarla aracın stilistik ve teknik karakteristiği gelişiyor. Bunun yanı sıra kayak, windsurfing board, kano gibi araçlar için özel taşıma sistemleri sunan Mopar, Doblo'nun kullanışlılığını ve estetiğini arttırıyor. Özel alaşım jantlar, krom ayna çerçeveleri ve plaka tutucular aracın şıklığına şıklık katıyor. 

 

Ek olarak, Mopar “Mopar Araç Koruma” adı altında bir dizi hizmet de sunacak. Yeni Doblo için sunulacak bu özel hizmet, müşteriler için en üst seviyede iç rahatlığı, güvenlik ve huzur sağlayacak. Bu servis, gelişmiş mekanik bileşenler çeşitliliği, özel araç bakım planları, yardım ve tamir servisleri ve orijinal yedek parça da temin eden uzman teknisyen kadrosu gibi donanımlar, hizmetler ve uzman yardımı sunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 21 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo