YENİ VOLKSWAGEN GOLF 1.0 TSI BLUEMOTİON DETAYLI İNCELEMESİ

Ototeknikveri     23 Mart 2015 08:01

Volkswagen'in 115 hp güç üreten 1.0 litrelik turbo benzinli motora sahip Golf TSI Bluemotion seçeneğinin tüm detayları. Golf TSI Bluemotion'un performans, yakıt tüketimi ve donanım bilgileri.

YENİ VOLKSWAGEN GOLF 1.0 TSI BLUEMOTİON DETAYLI İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Golf TSI BlueMotion'ın çıkışı hakkında 10 önemli nokta: 1. Daha önce hiç bir benzinli motorlu Golf, Cenevre'de tanıtılan Golf TSI BlueMotion'dan daha ekonomik olamamıştı.  2. Kilometre başına 99 gram CO2 emisyonu olan Golf TSI BlueMotion sınıfının en düşük emisyona sahip arabalarından birisi.  3. Yeni Golf TSI BlueMotion ile birlikte 7 kademe DSG vites opsiyonel olarak sunuluyor. 4. Tasarruflu oluşuna karşın, Golf TSI BlueMotion 85 kW / 115 PS motor ve maksimum saatte 204 km hız ile aynı zamanda üstün bir performans gösteriyor. 5. 999 cc yüksek teknolojili, küçültülmüş, 3 silindirli EA211 serisi motorda bir takım iyileştirmeler yapılmış ve yanıt hızı arttırılmış. 6. 0.28 Cd değeri yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. 7. Golf TSI BlueMotion iki farklı donanım seviyesi ile geliyor: Trendline ve Comfortline. 8. Yeni Golf standart olarak aerodinamik kaporta detayları, alüminyum jantlar ve son derece düşük yuvarlanma direnci ile geliyor. 9. Yeni model bir dizi inovatif sürüş yardımı ve kolay kullanım sistemleri ile birlikte sunuluyor. 10. Golf TSI BlueMotion Avrupa'da bu yaz çıkacak.


Golf BlueMotion günümüzün en tasarruflu arabalarından birisi. Bu inanılmaz derecede ekonomik araba gücünü bir direkt enjeksiyonlu turbo dizel motordan (TDI) alıyor, aynı zamanda sıkıştırılmış doğal gaz kullanan ve yine direkt enjeksiyonlu TGI motor seçeneği de sunuyor. Volkswagen, benzinli motorlu TSI BlueMotion seçeneğini de efsanevi ekonomik Golf TDI BlueMotion ve TGI BlueMotion seçeneklerinin yanına ekliyor. TSI BlueMotion gücünü turboşarjlı, direkt enjeksiyonlu en yeni EA211 serisi motordan alıyor. 1.0 TSI -güncellenmiş bir 3 silindirli motor- 85 kW / 115 PS güce sahip. Standart 6 kademe manuel vitesle kombine edilmiş Golf TSI BlueMotion maksimum saatte 204 km hıza ve her 100 kilometrede 4.3 litre yakıt tüketimine sahip. Bu da kilometre başına 99 gram gibi düşük bir CO2 emisyonuna denk geliyor. Bu değerlerle Golf TSI BlueMotion, dünyanın en temiz ve en tasarruflu arabalarından birisi. Yeni modelde 7 kademe çift kavramalı vites (DSG) seçeneği de bulunuyor. 

Aerodinamik mükemmellik. Aerodinamik modifikasyonların zenginliği sayesinde, Golf TSI BlueMotion sadece 0.28 gibi üstün bir Cd hava sürtünme katsayısı değerine sahip. Arabanın mükemmel aerodinamiği düşük yakıt tüketimine ciddi bir katkı sunuyor. Aerodinamik, pek çok diğer detayın yanı sıra, alçaltılmış şasi (15 mm), dışarıya neredeyse tamamen kapalı bir radyatör ızgarası (entegre BlueMotion logosu ile), tamponda kısmen kapalı hava giriş perdeleri, optimize edilmiş soğutucu hava akışı ve özel döşeme altı paneller ile mükemmel hale gelmiş. 

 

Teknik olarak, inovatif düşük ağırlıklı tasarım, start/stop sistemi, batarya rejenerasyon modu, modifiye şanzıman ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler yeni Golf TSI BlueMotion'ın verimliliğini en üst seviyeye çıkartıyor. 

 

Yüksek teknoloji TSI. Yeni Golf The Golf TSI BlueMotion'ın 999 cm3 turboşarjlı direkt enjeksiyon benzinli motoru tamamen yeni bir tasarım. EA211 serisi bir dizi yepyeni benzinli motora ev sahipliği yapıyor. Seride hem 3 silindirli hem de 4 silindirli motorlar yer alıyor. EA211 serisi motorlar Volkswagen'deki ilk çıkışlarını “up!” modeli ile birlikte yapmıştı. Yeni Golf TSI BlueMotion'a gücünü veren yüksek teknoloji motor en yeni ve en ileri 3 silindirli versiyon. 

 

Süper hafif. Döküm alüminyumdan yapılmış ultra dayanıklı krank muhafazası ve pek çok diğer detay sayesinde, motor çok hafif ve iç sürtünme en aza indirgenmiş.


 
Mükemmel ısı kontrolü. Öne çıkan bir diğer özellik de ısı yönetim sistemi. Isınma evresinde egzoz gazlarından mümkün olan en verimli enerji kullanımını sağlamak için ve motoru ağır yüklerde daha da verimli soğutabilmek için, egzoz manifoldu silindir başına tam entegre edilmiş ve bir soğutma katmanıyla donatılmış. 

 

Volkswagen mühendisleri ayrıca bir çift döngülü soğutma sistemi de tasarlamışlar. Motor mekanik çalışan soğutucu pompalı bir yüksek dereceli döngü tarafından soğutuluyor, elektrikli pompa ile çalışan düşük dereceli bir döngü ise soğutucuyu gereken durumlarda intercooler ve turboşarja dağıtıyor. Bunun yanı sıra, çift döngülü soğutma sistemi gerekli çalışma noktalarına ihtiyaç duyulan kadar enerji dağıtan sıralı enjeksiyonlu bir yağ pompasına sahip.  


 
Mükemmel şarj. Egzoz manifoldunun tasarımı sayesinde, Volkswagen turboşarj için oldukça kompakt ve hafif, tek sarmalı bir kompresör seçebilmiş. Golf TSI BlueMotion'da intercooler, enjeksiyonla kalıplanmış plastik endüksiyon borularına entegre edilmiş. Bunun avantajı, oldukça hızlı basınç üretimi ve maksimum 200 Nm tork alma imkanı. Bu da 3 silindirli arabalar arasında en iyi değerlerden birisi. Motorun performansı oldukça dinamik. 

 

 

İki donanım seviyesi. Yeni  Golf TSI BlueMotion'da iki versiyon var: Trendline ve Comfortline. 

Golf TSI BlueMotion Trendline. Golf TSI BlueMotion Trendline'ın spesifik dış cephe özellikleri 15” “Lyon” alüminyum jantlar, daha geniş ve gövde ile aynı renkte arka spoiler ve dışarıya neredeyse tamamen kapalı bir radyatör ızgarası. Izgara, entegre BlueMotion logolu pürüzsüz siyah bir bar ve altındaki krom şeritten oluşuyor, şerit farlara doğru uzanıyor. BlueMotion'daki diğer karakteristik özellikler ise; tampondaki siyah hava girişleri, optimize edilmiş soğuk hava akışı, özenle hazırlanmış döşeme altı panelleri, 15 mm alçaltılmış spor süspansiyon ve son derece düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler. 

 

Özelliklerle dopdolu. Yeni Golf'ün iç mekan ve kullanım kolaylığı ile ilgili göze çarpan özellikleri arasında 5 inçlik TFT dokunmatik ekran, ekonomik kullanım önerileri veren (yakıt tasarrufu ile ilgili öneriler, bilgiler ve bildirimler) çoklu fonksiyon ekran, auto-hold fonksiyonlu elektronik park freni, lastik basınç kaybı bildirimi, XDS+ elektronik diferansiyel kilidi, yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, asimetrik olarak katlanabilir arka koltuklar bulunuyor. Diğer bazı standart özellikler ise; gündüz sürüş ışıkları, klima, elektrikli yan aynalar, dış mekan hava sıcaklığı göstergesi, elektrikli pencereler, aralıklı çalışma fonksiyonuna sahip arka pencere sileceği, elektromekanik servo direksiyon, güvenlikli koltuk başlıkları, içerideki hava girişleri etrafında krom aksam, “Pepper” tasarım koltuk döşemeleri, "Dark Silver matt satin" dekoratif ekler, depolama bölümlerine sahip orta konsol, uzunluk ve yükseklik ayarlı direksiyon kolonu, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, toz ve polen filtresi, kablosuz uzaktan kumanda ile merkezi kilitleme, ön koltuklar için emniyet kemeri yükseklik ayarı ve kemer gergileri, çevreci ve ısı izolasyonlu pencere camları. 

 

Golf TSI BlueMotion Comfortline. Comfortline donanım seviyesi ön ve arkada ParkPilot park asistan sistemi, daha lüks bir gösterge paneli, “Plus” çoklu fonksiyon ekran, SD kart arayüzüne sahip "Composition Touch" radyo sistemi ve sürücü ikaz sistemi ile birlikte geliyor. 

 

Ekstra özellikler. Trendline donanımlarına ek olarak, Comfortline aynı zamanda standart olarak konforlu “Zoom” tasarım döşemeli ve bel destekli ön koltuklar, "Brushed Dark Silver" dekoratif ekler, pratik kargo kapağı, arka koltuklarda ortada kol dayama eki, krom görünümlü döner ışık düğmesi ve ayna ayar düğmeleri, ön yolcu koltuğu altında çekmece, ön koltukların arkalarında depolama cepleri, tavanda kapaklı depolama bölümü, bagaj bölmesinde 12V'luk çıkış, aydınlatmalı makyaj aynası, yerde halı döşeme, deri direksiyon ve vites kolu, 16” “Dover” alüminyum jantlar ile geliyor.

 

Sürüş yardımı ve sürücü destek sistemleri. Golf TSI BlueMotion bir dizi inovatif sürüşe yardımcı ve kullanım kolaylığı sağlayan sistemlere ev sahipliği yapıyor. Standart olarak sunulan teknolojiler arasında Automatic Post-Collision Braking System (kaza önleyici otomatik fren sistemi), XDS+ elektronik diferansiyel kilidi bulunuyor. Opsiyonel özellikler proaktif PreCrash yolcu koruma sistemi, sürücü uyarı sistemi (Comfortline için standart), Lane Assist şeritten ayrılma uyarı sistemi, dinamik yol işaretleri asistanı ve ParkAssist park asistanı, bunun yanı sıra Light Assist ve Dynamic Light Assisst otomatik ışık fonksiyonlarını içeriyor. Bu sistemlerle birlikte, bir dizi radyo ve radyo navigasyon sistemi de Golf TSI BlueMotion'da mevcut.

Son Güncelleme : 23 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir86930 Burada bahsedilen araç ile ilgili haber 2015 yılında girilmiş. Ayrıca bu araç Bluemotion versiyonu yani tüketim açısından optimize edilmiş seçeneği. Burada satılanlar ise standart 1.0 TSI.

    22 10 2017 09:58 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

  • User

    Misafir87915 Sizin burda bahsettiğiniz araç türkiyede satılan araçla alakası yok ya siz aracı tanımıyorsunuz yada doguş daha çok para kazanmak için bizlere ikinci sınıf araçları gözümüzün içine baka,baka satıyor lütfen karşılaştırın nedemek istediğimi anlayacaksı

    21 10 2017 11:04 Yanıtla Beğen (3) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo