MERCEDES OTONOM SÜRÜŞ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Ototeknikveri     05 Nisan 2015 10:15

Daimler Mercedes, sürdürülebilir ve kapsamlı otonom sürüşü destekliyor, aynı zamanda çevreci plu-in hibrit model gamını genişletmeyi amaçlıyor.

MERCEDES OTONOM SÜRÜŞ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daimler AG ürünlerinin çevresel etkilerini mercek altına alıyor ve yıllık Sürdürülebilirlik Raporları adını verdiği raporlarla bulgularını kamuoyuyla paylaşıyor. Geçtiğimiz yılın raporunda öne çıkan özelliklerden birisi üretimde %5 artış olmasına karşın enerji tasarrufu önlemleri ve çevre dostu yakıt tercihleri ile CO2 emisyonlarının %2.5 düşürülmesiydi. Daimler emisyon oranlarını 2007 yılından beri toplamda %27 düşürdü. S 500 plug-in hibrit ve yeni çıkan C350 plug-in hibrit markanın çevre dostu stratejisi için gelecek vaad eden düşük emisyonlu iki model (S 500 65g CO2/km, C350 48g CO2/km). Bunlar Daimler'in çıkaracağı bir dizi hibrit modelin sadece öncüleri. Firma 2017'ye kadar toplam 10 adet plug-in hibrit model çıkartmayı planlıyor. 

 

Hibrit teknolojisine ek olarak, Daimler AG aynı zamanda otonom sürüş konusunda da çalışmalar yürütüyor. Şu anda sürüş yardımı sistemleriyle belli ölçülerde otomatik sürüş otomobillerde giderek yaygınlaşıyor ve yakın gelecekte tamamen otonom sürüşe sahip otomobiller yollarda karşımıza çıkacak. Daimler her yeni modelinde sürüş yardımı sistemlerini daha da iyileştiriyor.

 

Otonom sürüşün yasal ve etik sorunları üzerinde çalışılıyor

Daimler otonom sürüş anlayışını çevre dostu stratejilerle birleştirmiş. Otonom sürüşle ilgili yasal ve etik problemler de firmanın üzerinde çalıştığı konular arasında. “Sürücüsüz, kendi kendine giden bir otomobilin bir kaza karşısında tepkisi nasıl olur? Otonom sürüş sigorta mevzuatına nasıl yansıyacak?” gibi sorulara netlik getirilmeye çalışılıyor ve yasalara ve ahlaka uygun teknolojiler geliştiriliyor. Bunun için uzmanlardan oluşan özel bir ekip oluşturulmuş.

 

Sonbahar aylarında ise Daimler tarafından “Otonom Sürüş, Yasalar ve Etik” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Konferansın hedefi ekonomi, politik, bilim ve sivil toplum örgütü alanlarından temsilcilerle bu konuda diyalog geliştirmek. 11 – 12 Kasım tarihlerinde Stuttgart'da gerçekleştirilecek 2015 Sustainability Dialogue etkinliğinde de 100 dış paydaş ve Daimler uzmanları biraraya gelerek otonom sürüş ve sürdürülebirlik konularında tartışacak. 

Son Güncelleme : 05 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo