SKODA, DSG ÜRETİMİNE HIZ VERİYOR

Ototeknikveri     05 Nisan 2015 10:32

ŠKODA Vrchlabí tesislerindeki DQ 200 şanzıman üretim kapasitesini arttırıyor. Tesis yapılan yatırım 210 milyon Euro'yu buldu.

SKODA, DSG ÜRETİMİNE HIZ VERİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modern DQ 200 doğrudan geçişli vites Vrchlabí'deki üretim bantlarından Ekim 2012'den beri üretliyor ve hem Skoda modellerinde hem de Volkswagen Group bünyesindeki başka arabalarda kullanılıyor. Grup ile işbirliği içinde Skoda DSG üretimini geliştirmek için 210 milyon Euro yatırım yaptı. 2012'den beri 640 bin DQ 200 şanzıman 1000 kişinin çalıştığı Vrchlabí'deki tesislerde üretildi. Geçen yıl tesislerdeki üretim kapasitesi günlük 1000 ünite şanzımandan 1500 üniteye çıkartıldı. Yapılacak son yatırımla bu kapasite 2 bine çıkacak. Bu da Vrchlabí tesisleri için bir dönüm noktası teşkil ediyor. Yıllar içerisinde modernize edilen tesisler Skoda’nın global üretiminde önemli bir yer edindi. Şimdi günde 500 ekstra şanzıman üretimi için fabrikadaki verimlilik ve üretkenlik yeni yatırımlarla daha da arttırılacak. 

 

Skoda üretim direktörü Michael Oeljeklaus konuyla ilgili açıklamasında “Vrchlabí Skoda'nın büyüme stratejisinde bir mihenk taşı. Sosyal partnerlerimiz KOVO VR sendikasıyla yakın diyalog içerisinde, DSG üretimi kapasitesini arttıracak düzenlemeleri yaptık ve fabrikayı gelecek için harika beklentiler yaratacak bir noktaya getirdik. Sıkı çalışmaları, emekleri sayesinde, yerel üretim ekibi Skoda’nın güç aktarım mekanizmaları üretimindeki saygınlığını artırıyor ve güçlendiriyor. Yeniden bölgeye büyüme ve iş güvencesi ile ilgili güçlü sinyaller verebiliyoruz. Bu planlanmış önlemler DSG üretimini  Vrchlabí'ye döndürmenin doğru olduğunu gösteriyor.” diye konuştu. 

 

Skoda Vrchlabí bölgesinde en büyük ve en önemli istihdam sağlayan firmalardan. Bu yıl firma bölgenin kalkınmasına katkılarından dolayı '?eská inovace' ödülüne layık görüldü. Firmanın diğer üretim tesisleri ise Mladá Boleslav ve Kvasiny bölgelerinde yer alıyor. Skoda motor ve şanzıman üretiminde 116 yıllık bir geçmişe sahip.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo