SKODA, YENİ SUPERB'LE YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

Ototeknikveri     05 Nisan 2015 11:15

ŠKODA Kvasiny üretim sahasını genişletiyor; Çek hükümeti bölgenin altyapısı için yeni yatırımlar yaptı

SKODA, YENİ SUPERB'LE YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Ticaret ve Sanayi Bakanı Jan Mládek ve bölge valisi Lubomir Franc Doğu Bohemya'daki Skoda tesislerini ziyaret etti. Kvasiny'de firma ile hükümet arasında bir işbirliği memorandumu imzalandı. Yetkililer Kvasiny ve Hradec Králové bölgesinde altyapıyı güçlendirecek, sağlık ve eğitim yatırımları yapacak. 2018 itibariyle Skoda Kvasiny üretim tesislerine 7.2 milyar CZK yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırım 1300 yeni iş pozisyonu açacak, yıllık üretim kapasitesini ise 280 bin adede çıkartacak. Çek otomotiv endüstrisinin kalbi ve Çek ekonomisinin temel direği olan Skoda bu yatırımla birlikte konumunu daha da pekiştiriyor. Hükümet ile Skoda arasında imzalanan anlaşma da Skoda'nın Çek ekonomisi için hayati önemini doğrular nitelikte. 

 

Yapılan yatırımla birlikte Kvasiny tesisleri 81 yıllık tarihinin en kapsamlı modernizasyon ve geliştirmesini yaşayacak. Hükümetle yapılan işbirliği sayesinde yatırımlar üretim tesislerinin bulunduğu bölgeyi de kalkındıracak. Yatırımların yaratması beklenen büyük istihdam nedeniyle hükümet memnuniyetle katkıda bulundu. Hradec Králové bölgesinin kalkınması için Skoda'nın gösterdiği sosyal sorumluluk çabaları da hükümet tarafından olumlu karşılanıyor. Yapılacak yatırımlardan sonra bölgede başka şirketlerin de açılması bekleniyor. 

 

Skoda Superb'in yanı sıra şu anda Skoda Yeti ve Roomster modelleri de Kvasiny tesislerindeki üretim bantlarında üretiliyor. 2014'den beri Kvasiny'de 166 bin 200 adet araba üretildi. Fabrika 1947'den beri faaliyette. Skoda Auto Çek Cumhuriyeti'nde 25 bin kişiye istihdam sağlıyor, 150 bin kişi de firmanın tedarikçilerinde çalışıyor.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo