LADA VESTA SEDAN EYLÜL'DE YOLLARA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Ototeknikveri     22 Nisan 2015 11:32

Teknik özellikleri belirginleşmeye başlayan Lada'nın yeni sedan modeli Vesta, Eylül ayı sonlarında yollara çıkacak.

LADA VESTA SEDAN EYLÜL'DE YOLLARA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lada Vesta Sedan'ın üretim versiyonunun çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yeni fotoğrafları internete sızan ve şimdilik test için yalnızca 300 adeti yollarda dolaşan yeni Vesta'nın 25 Eylül gibi piyasaya çıkması, Kasım ayında tüm satıcılara ulaşmış olması bekleniyor. Lada Vesta Sedan'ın teknik özellikleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Arabada üç farklı varyasyon halinde 1.6 litre doğal emişli benzinli motor kullanılacak. 8 valf konfigürasyonlu motor 87 hp gücünde olacak ve sadece beş kademeli manuel şanzuman ile sunulacak. 16 valf konfigürasyonlu varyasyonun ilki ise 106 hp gücünde olacak ve hem 5 kademeli manuel vites ile hem de otomatik şanzıman ile alınabilecek. Daha güçlü bir motor seçeneği de listede yer alan Vesta'nın bu versiyonun da 114 hp gücündeki 1.6 litrelik 16 valf motor yer alacak. Yeni Lada Vesta'nın en performanslı seçeneği 5 kademe manuel vitesle birlikte sunulacak.

 

Vesta yeni “Lada B” platformu üzerine inşa edildi. AvtoVAZ tarafından Renault-Nissan ile birlikte geliştirilen bu platform geçen yılın Moskova Auto Show'undaki Vesta konseptinde tanıtılmıştı. Lada Vesta Sedan 4.410 mm uzunluğunda, 1.764 mm genişliğinde ve 1.497 mm yüksekliğinde olacak. Aks açıklığı 2.635 mm olacak aracın ağırlığı ise 1150 – 1192 kg aralığında deişecek. Lada Vesta'nın yakıt deposu kapasitesi ise 55 litre olarak belirtiliyor.

 

Aracın ilk çıkış tarihine kadar 5 bin adetlik bir stok yapılacak. 2016 yılı içerisinde ise Lada Vesta'nın Doğu Rusya'daki Izhevsk fabrikasında 120 bin adete kadar üretilmesi öngörülüyor. 

Son Güncelleme : 25 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo