YENİ VOLVO S60 MAKYAJ AYRINTILAR

Ototeknikveri     25 Ağustos 2013 02:08

Yeni Volvo S60 makyaj

YENİ VOLVO S60 MAKYAJ AYRINTILAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo tarihinde yapılan en geniş kapsamlı makyaj operasyonu çerçevesinde ülkemizde ciddi talep gören S60'da bir takım değişikliklere uğradı. Dış görünümde yapılan değişikliklerin yanında aracın teknoloji ve malzeme kalitesinde de iyileştirmeler yapıldı.

Aracın ön yüzünde yapılan değişikliklerle daha sade ve şık bir görünüm elde edilmesi hedeflenmiş. Volvo araçlarının Dış Tasarım Direktörü, Fedde Talsma aracın yeni far dizaynında kurt gözlerinden esinlendiklerini belirtiyor. Genişleyen ön ızgara ve yeni ön far grubuyla daha şık bir görünüm elde ettiklerini belirtiyor. Izgaranın çevresindedi kromajın kaldırılması ve radar sistemi içşn kullanılan parçanın da artık ızagara içinde gizlenmesi de diğer yenilikler arasında. Arka bölümde ise stop farları yenilenerek yeni bir LED kılavuzuna kavuşmuş. S60'lar daha fazla kişiselleştirilebilme adına artık 19 inç'lik jant seçeneğine de kavuşacak. Bu jant seçeneği ile birlikte sunulacak lastikler 18 inç'lik jant seçeneği ile aynı yanak yüksekliğine sahip olaraka konfordan fazla taviz verilmesini engelleyecek. Tüm yapılan değişiklikler ile S60'ın temiz çizgilerinde bir farklılık yapılmayarak sadelikten ve İskandinav tarzından taviz verilmemiş.
 
İç mekana geçildiğinde ise kullanılan yeni kaplamalar, döşemeler ve koltuklar dikkat çekiyor. Yan destekleri arttırılan ve daha sportif hale getirilen zaten başarılı olan ön koltuklar sürücü ve ön yolcunun daha iyi sarılmasını sağlıyor ve sportif sürüşlerde avantaj sağlıyor. Bu koltuklar tasarlanırken yüz farklı vücud şekline sahip insanla koltukların test edilmesi de Volvo'nun konuya verdiği önemi gösteriyor. Arka koltuklarda da iyileştirmeler yapılarak diz mesafesinin arttırılması sağlanmış. Yeni döşeme renkleri, yeni ahşap kaplamalar, elden geçirilen havalandrıma ızgaraları ve metal yüzeylerde iç hacimdeki değişiklikler arasında.  
 
S60'da yeni sunulacak Sensus adlı sistem araçta internet erişimi ,multimedya ve tüm araç kontrollerinin yapılmasını sağlayacak dokunmatik 7 inçlik ekrana sahip olacak. Sistemin eldivenle dahi kullanabilir olması da ilginç bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. 
 
Kullanıcı (sürerken hariç), internet, dünyanın her yerinden binlerce kanal internet radyo, on-line (Google) harita, online trafik bilgisi ve tehlikeli bölge uyarısı, ücretsiz otopark lokasyonu, hava durumu bilgileri, yerli ve web uygulamaları, yeni fonksiyonlar ve güncellemeler gibi özelliklere bu sistem sayesinde erişebilecek.  
"Sen sadece onun adını söyleyerek istediğiniz parçayı bulabilirsiniz. Sesle aktifleşen müzik sisteminin yanında, Tripİnfo adlı sistem sayesinde yol boyunca ilginç noktalar hakkında Wikipedia bilgileri sürücüye okunabilecek.
 
Yeni V40 sunulan Adaptif Dijital Ekran, şimdi yeni S60'ta da mevcut olacak.  Bu aktif TFT kristal ekran en önemli bilgileri görüntüleyerek, araç ve sürücü arasındaki etkileşimi sağlayacak. Sürücü üç grafik teması arasında seçim yapabilecek. Bunlardan ilki Elegance tema geleneksel ve sakin taban modudur. Eko tema ise çevreye gönül verenler için tasarlanmış yeşil arka plan aydınlatması bulunan seçenektir. Mevcut ve birikmiş yakıt tüketimi rakamlarını gösteren Bir Eko metre sol tarafta görüntülenir ve eko-sürüş optimum olduğunda sürücüye yeşil E ışığı yakılır. Performans teması sportif bir atmosfer yaratarak, arka planı kırmızı renge dönüştürür. Elegance ve Eko sürümlerinde merkezde görüntülenen hız sayacı yerini büyük devir göstergesine bırakır. 
 
115 hp güce sahip manuel şanzımanlı yeni Volvo S60'ın dört silindirli dizel motoru, sınıfının lider değeri olani 4,0lt/100 km yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Emisyon değeri ise 106 gr/km olarak gerçekleşiyor. Otomatik şanzımanlı 1.6 dizel S60'ta ise bu değerler sırasıyla 4,1lt/100 km ve 107 gr/km olarak ölçülüyor.
 
Üç kollu direksiyon simitleri artık otomatik şanzıman versiyonlarda vites değişmine olanak sağlayan kulaçıklara sahip olacak. Özellikle manuel moda alınarak yapılacak sportif sürüşlerde ellerin direksiyondan ayrılmadan vites değişimini mümkün kılması sistemin avantajı olacak. Soğuk ülkelerde sürücülerin ilave konforu siçin, direksiyon simidinde artık ısıtma fonksiyonu sunulacak.
 
S60'ın yeni aktif yüksek yayılım kontrollü farları karanlıkta daha güvenli ve rahat yolculuklar yapılmasını sağlıyor. Ayrıca karşı yönden gelen araçların sürücülerinin de gözlerinin kamaşmasını engeller. Karanlıkta sürüş için başka bir yenilik de düşük hızda viraj aydınlatma özelliği, sürücünün güvenli manevra yapabilmesi için yolu daha geniş açıda aydınlatır. Yeni S60'larda ısıtmalı ön  camda seçenekler arasına girecek. Volvo'nun kör nokta sistemi artık radar tabanlı olarka çalışcaka ve aynaların altında yer alan kameralara veda edilecek. Sistem arabanın arkasında 70 metreye kadar yaklaşan araçları sürücüye bildirecek. Çapraz Trafik Uyarısı bir park alanı dışında geri giderken arka taraftan gelen araçları sürücüye bildirecek. Bunu aracın arka tarafında yer alan radar sensörler sağlayacak. Yol İşareti Bilgi sistemi ise yol işaretlerini görüntüleyerek sürücüyü destekleyecek. 
 
 
 

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo