Chevrolet Türkiye Yenilikleri

Ototeknikveri     05 Mart 2013 12:03

SUV Segmentinin Başarılı modeli Captiva Yeni Tasarımı ile gelirken, Trax ise İlkbaharda pazara giriyor…

Chevrolet Türkiye Yenilikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeniden tasarlanan Captiva kompakt SUV, LED stop lambaları, açılı krom egzoz çıkışları ve yeni tampon modeliyle, aracın arka ve ön bölümlerinde ince düşünülmüş değişikliler getiriyor. Ön görünüşünde yeni bir tampon, yeni bir ızgara ve yeniden tasarlanmış farlar göze çarpıyor. Yeni 18 inç alaşımlı jantlar Captiva’nın yoldaki varlığını güçlendiriyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma yeni Captiva’da standart özellikler olacak. İç mekanda taptaze koltuk renkleri ve kumaşları (üst özellikler: deri koltuklar), yeni döşeme stilleri ve yenilenmiş gösterge paneli göze çarpıyor. Çift alanlı klima sistemi, ortam aydınlatma paketi ve ısıtmalı arka koltuklar özel seçimler ile daha fazla konfor sunacak.

Chevrolet’nin Avrupa SUV ürün yelpazesine çok yakında Trax de dahil olacak. Yepyeni küçük SUV Trax’in bu ilkbahar Chevrolet bayiliklerinde boy göstermesi bekleniyor. Atletik ve canlı bir tasarıma, sportif ve duyarlı sürüş özelliklerine sahip olan Trax değişik motor seçenekleri ile sunacak. Bu seçenekler 140 hp (103 kW) 1,4 litre turbo benzinli motor ve 1,6 litre benzinli motordan oluşacak. Tüm manüel şanzımanlı modellerde Start/Stop teknolojisiyle sunulurken, Trax ayrıca motor ve şanzıman seçeneğine bağlı olarak önden çekiş (FWD) veya akıllı dört çeker (AWD) seçeneklerine de sahip olacak. Trax küçük SUV’nin üst donanıma sahip modellerinde Chevrolet MyLink Interaktif Bilgi ve Eğlence Sistemi standart özellik olarak yer alacak. 
 
 
Chevrolet, iPhone kullanıcılarına Siri Eyes Free entegrasyonu sağlayan ilk markalardan oluyor. Chevrolet MyLink teknolojisine sahip olan Chevrolet otomobilleri yalnızca konuşarak komutlarınızı yerine getiren Siri isimli akıllı asistanla birlikte sunulacak. iOS6 işletim sistemiyle çalışan uyumlu bir iPhone* (4S ve üzeri) sahibi MyLink kullanıcıları gözlerini yoldan, ellerini direksiyondan ayırmadan güvenle otomobil kullanırken birçok görevi yerine getirmesi için Siri’yi kullanabilecek. Siri, direksiyonun üzerindeki bir buton yardımıyla kolayca devreye alınabilen Eyes Free modundayken kullanıcıların yapabilecekleri işlemler: 
 
-iPhone’a kayıtlı kişilerle, ses komutu ile aktive olan, eller serbest telefon görüşmeleri
-iTunes müzik arşivinden şarkı çalma, AM/FM radyodan iPod moduna müzik kaynakları arasında otomatik geçiş yapma
-Bir telefon numarasına veya kayıtlarda yer alan herhangi bir kişiye iMesaj veya kısa mesaj yazma, mesaj gönderme ya da gelen mesajı dinleme
-Takvime erişme ve randevu ekleme
-Dikkat dağınıklığını en aza indirme. Eyes Free modundayken Siri web sayfası görüntüleme gibi karmaşık komutlara cevap vermeyecektir.
-Bunların yanı sıra Chevrolet otomobil sahipleri MyLink Interaktif Bilgi ve Eğlence Sistemi aracılığıyla TuneIn Internet Radyosunu dinleyebiliyor. TuneIn yerel, uluslararası ve internet radyolarına kesintisiz bağlantı sağlayan ve dinleyicileri 70.000 istasyonluk küresel ağa bağlayan bir programdır. Chevrolet MyLink bağlantılı bir radyodan TuneIn’e erişmek için müşterilerin uyumlu bir akıllı telefona TuneIn radyo uygulamasını indirmeleri ve telefonlarıyla MyLink’e bağlanmaları yeterlidir. 
 
Siri Eyes Free entegrasyonu ve TuneIn Internet Radyo seçenekleri 2013 Mart ayı itibariyle üretilecek MyLink Interaktif Bilgi ve Eğlence Sistemine sahip yeni Chevrolet Trax, Cruze ve Aveo araçlarda yer alacaktır. Daha önceki bir tarihte üretilmiş MyLink donanımlı Chevrolet araç sahipleri açıklanacak daha ileri bir tarihte bayiliklere giderek sistemlerini güncelletebileceklerdir. 

Son Güncelleme : 05 Mart 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo