YENİ AUDI A8'E TASARRUFLU MOTORLAR

Ototeknikveri     01 Mayıs 2015 12:58

Audi A8, 2016 model yılı ile birlikte yeni donanımlara, sport donanım seçeneğine ve güncellenmiş motor seçeneklerine kavuşuyor.

YENİ AUDI A8'E TASARRUFLU MOTORLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin amiral gemisi A8 ufak değişiklikler ile güncellendi, Daha gelişmiş özelliklerle donatılmasının yanında, daha çevre dostu ve tasarruflu motorlarla sunulmaya başlanan araç yepyeni bir spor versiyona kavuştu. İngiltere'de fiyatı 59 bin 585 sterlinden başlayan yeni A8'in liste fiyatları önceki versiyondan ortalama 5 sterlin daha fazla. İlk teslimatları bu yaz yapılacak Audi A8'in yeni spor versiyonu önceki Sport Executive versiyonunun yerini alacak. S line tarzı tamponlar ve yan eteklere sahip olacak araçta, 19 inçlik 7 telli alüminyum jantlar, LED farlar, 600 watt Bose ses sistemi ve Wi-Fi hotspot özellikleri de bulunacak. Audi A8 Sport versiyonunun fiyatı 3.0 litre TDI motor ile birlikte 65 bin 825 sterlin, 4.2 TDI motor seçilirse fiyat 76 bin 435 sterline yükseliyor.

 

Giriş seviyesi A8 SE ise Valcona deri döşeme, ses yalıtımlı çift cam ve lüks stereo ses sistemiyle geliyor. Tüm arabalar aynı zamanda HDD uydu navigasyon sistemi ve Audi'nin dokunmaya duyarlı MMI infotainment sistemi ile sunuluyor. SE Executive'de yer alan ek özellikler ise arka görüş kamerası, anahtarsız giriş-çalıştırma ve elektrikli bagaj kapağı. 2016 modeli için yapılan yenilikler arasında yumuşak kapanan kapılar, 22 farklı ayara sahip konforlu koltuklar ve arka pencereler için içeriyi göstermeyen cam bulunuyor.

 

Yenilenen Audi A8'in motor seçeneklerinden giriş seviyesi olan 3.0 litre V6 TDI'nin 254 hp olan güç çıkışı 258 hp'ye yükseltilmiş. CO2 emisyonları ise kilometrede 155 gramdan 149 grama düşmüş. 380 hp'lik 4.2 litre V8 TDI amiral gemisi dizel motor ise 5 gr/km'lik iyileştirme ile kilometrede 189 gram CO2 emisyonuna sahip. Benzinli ve hibrit motorlarda ise değişiklik yok. Hibrit haricinde tüm arabalarda quattro dört çekişli sürüş sistemi var. 8 kademe S tronic otomatik vites kullanımı da devam ediyor. Sport versiyon hariç tüm 2016 Audi A8 modelleri şu anda İngiltere'de siparişe açık. Sport versiyonu ise Haziran'da satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo