2016 AUDI A4'ÜN YENİ DETAYLARI

Ototeknikveri     09 Mayıs 2015 02:58

Audi, yeni nesil A4'ün sürüş dinamikleri konusunda BMW 3 Serisine yakın bir karakter sunmasını hedefliyor.

2016 AUDI A4'ÜN YENİ DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yepyeni Audi A4 Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. Hafif kamuflajlı fotoğraflarla dış görünüşü de iyice belirginleşen yeni Audi A4'ü, kompakt executive sınıfında yeni Jaguar XE, makyajlanmış BMW 3 Serisi ve Yılın Arabası ödülü sahibi Mercedes C Serisi gibi zorlu rakipler bekliyor. Audi'nin Teknik Geliştirme Şefi Dr. Ulrich Hackenberg “VW Golf konfor ve yol tutuşu dengesinde büyük gelişme kaydetti. Audi her ikisinde de daha da ileri gitmeli. Yeni Q7 bunu hissedebileceğiniz ilk araba. A4 de aynısı olacak.” diyor. A4 sürüş, güvenlik, yol tutuşu gibi pek çok bakımdan 3 Serisini takip ediyor. Hackenberg yeni A4'ün daha iyi direksiyon hakimiyeti, daha fazla geribildirim ve daha az sürtünme ile yumuşak bir sürüş sunduğunu, arabanın en önemli özelliğinin daha kolay kontrol edilebilir olduğunu belirtiyor.

 

Çelik ve alüminyum MLB platformunun (yeni Q7'de de kullanılacak) daha küçük bir versiyonu üzerine inşa edilen A4'ün, selefinden 325 kg daha hafif olan ağabeyi Q7 gibi, öncekinden 100 kilogram daha hafif olması bekleniyor.

Yeni Audi A4'ün motor seçenekleri arasında 125 hp'lik silindir kapatma teknolojili 1.4 TFSI benzinli motor ve aynı hacme sahip diğer güç alternatiflerinin yer alması bekleniyor. 1.6 litrelik dizel motorun da sadece manuel şanzıman ile yer alması beklenen yeni nesil A4'te 2.0 TDI ve 3.0 TDI dizel motorlar da listede yer alıyor. Viyana Motor Sempozyumunda tanıtılan 190 hp güç ve 320 Nm tork değerine sahip olan 2.0 TFSI yeni benzinli motorun, ortalama 5 litrelik tüketim değeri vaadiyle yer alacağı yeni A4'te ayrıca, bir de plug-in hibrit A4 e-tron seçeneği de müşterilere sunulacak. Hibrit elektrik modunda tek şarj ile 50 kilometre gidebilecek. Şarj düştüğünde ise araba otomatik 190 hp 2.0 TDI motora geçiş yapacak.

 

İlk piyasaya çıkacak olan versiyon Audi A4 sedan olacak, station karoserli Avant ve hafif arazi şartlarına uyumlu Avant Allroad ise 2016'da A4 sedanı takip edecek. 2016'da A5 coupe, A5 Sportback ve A5 Cabriolet de piyasada olacak.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo