YENİ VW TRANSPORTER MOTOR, TASARIM, DONANIM VE FİYAT BİLGİLERİ

Ototeknikveri     09 Mayıs 2015 07:46

Volkswagen, kapsamlı bir şekilde yenilenen 6 nesil yeni Transporter modelinin, teknik, donanım, tasarım ve fiyat konularındaki değişimini gözler önüne serdi.

YENİ VW TRANSPORTER MOTOR, TASARIM, DONANIM VE FİYAT BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, 6. nesil olan yeni T serisinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Daha da modern ve şık olan klasik transporter tasarımı, start/stop fonksiyonlu yeni motorlar sayesinde daha iyi yakıt ekonomisi, en yeni sürüş yardımı sistemleri ile daha iyi güvenlik, ayarlanabilir şasi, elektrikli ayarlanabilir koltuklar ve elektrikli bagaj kapağı ile daha konforlu ve daha pratik, entegre online hizmetlere sahip yeni radyo navigasyon sistemi ile daha fazla enformasyon, önceki modelin alt seviyesinden başlayacak fiyatlar yeni Volkswagen Transporter'ın dikkat çeken özellikleri olarak sıralanıyor.

 

Volkswagen Ticari Araçlar markası Hannover'de üretilen başarılı Transporter model serisinin 6. neslini kamuoyuna tanıttı. Güncellenmiş teknik özellikler daha iyi güvenlik, geliştirilmiş konfor ve kullanım kolaylığı, daha iyi sürüş dinamikleri, gelişmiş yakıt ekonomisi ve daha düşük giriş seviyesi fiyatları yeni Transporter'ın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Devasa bir başarı yakalamış bir modelin yeni versiyonu: Volkswagen Ticari Araçlar T serisi on yıllardır Almanya'da 1 numara. Önceki modeli 12 yılda dünya çapında 2 milyon adet satıldı. 65 yıllık tüm model serilerine baktığımızda rakam 12 milyon adet araç. Bu da 65 yıllık müşteri deneyimi ve 65 yıllık modenr ulaşım çözümleri anlamına geliyor. Her nesil teknolojide çığır açtı ve pazarın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşıladı. 

Yeni VW Transpoter Tasarım:

T serileri tasarımda bir klasiktir. Serinin karakterini bozmamak için yeni nesil de dikkatli bir şekilde modernize edildi, daha kaliteli, çağdaş ve şık bir tasarıma büründü. Çizgiler ve kenarlar önden arkaya muntazam ve sürekli bir şekilde akıyor. Tüm gövdenin görünüşü ahenkli bir bütünlük arz ediyor, sanki yekpare bir blok gibi görünüyor. Öncülleri gibi yeni T nesli de görünüşüyle hemen tanınıyor, fark ediliyor. Tüm T serisi modellerinin üzerine inşa edildiği güçlü temel: ticari araç kavramı. Her gün en zorlu testlerden geçer ve profesyoneller için geliştirilmiştir. Güçlü ve güvenilirdir. Serinin en üzerinde ise Multivan var. Aileler ve outdoor spor meraklıları multivanların çok amaçlı kullanım olanaklarını cazip buluyor. Caravelle modeli ise hem ticari hem özel kullanıma uygun olmasıyla dikkat çeken, ferah ve geniş iç mekanıyla öne çıkan bir model. Caravelle de güncellendi ve ilk kez bir Highline versiyonu da var. Tasarımcılar ve mühendisler aynı zamanda aracın her iki versiyonunda da yüksek kaliteli, rafine ve kullanışlı bir iç mekan yaratmışlar. İç mekan farklı müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede. Depolama alanlarının düzeni de modele göre değişiyor. Transporter için de Multivan için de tüm depolama alanları gayet düzenli ve kullanışlı. Kahve kupası, bardak, tablet, telefon gibi eşyalar ortada kalmıyor. 

 

Yeni Transporter Motorlar: T serilerinde TDI motorların yepyeni bir nesli EU6 pazarları için kullanılıyor. 
EA288 Nutz kod adını kullanan motor, ticari araçların zorlu ihtiyaçları için özel geliştirilmiş. Uzun ömürlülük ve sağlamlık motorun öncelikleri. TDI motorlar 1968 cc kapasiteye sahip ve  62 kW / 84 hp, 75 kW / 102 hp, 110 kW / 150 hp ve  150 kW / 204 hp değerlerindeler. Benzinli seçeneği de aynı şekilde 4 silindirli ve 2.0 litre. 110 kW / 150 hp ya da 150 kW / 204 hp güç kapasitesine sahip. Tüm model serisinde yeni motorlar önceki nesle göre 1 litre yakıt tasarrufu yapıyor. Tüm Euro-5 ve Euro-6 motorlar standart olarak start/stop sistemine sahip. Bu da genel yakıt tüketiminde %15 tasarruf sağlıyor. 

Volkswagen Transporter konfor ve kullanışlılık:

Yeni ayarlanabilir şasi kontrolü ve Dinamik Seyir Kontrolü (DCC) aracın 3 farklı şekilde sürülebilmesine imkan tanıyor: konfor, normal ve spor. Her durumda elektrikli ayarlanabilir amortisörler önceden seçilmiş bir program yolu ile seçilen stile uyum sağlıyor. DCC yol tutuşunu eskisinden de iyi hale getiriyor. 

 

Koltuk düzeninin değişkenliği aracın arkasını gerçek bir oyun alanına dönüştürüyor. Bagajı açıp kapatmak şimdi daha da kolay. Tamamen manuel operasyonun yanı sıra, temel versiyonun bir üst seviyesinden itibaren araçta otomatik kapatma yardımı bulunuyor. Sistem bagaj kapağının çok daha az eforla ve sessiz kapatılmasını sağlıyor. Yeni, tamamen elektrikli versiyon daha da kolay. Bu sistem otomatik olarak tek bir buton dokunuşu ile bagajı kapatabiliyor. Alternatif olarak, sürücü kapısındaki bir düğme ile ya da araç anahtarındaki uzaktan kumanda ile bagaj tekrar açılabiliyor. 

 

VW Transporter güvenlik:

Radar sayesinde, 'Front Assist' bölge izleme sistemi (Transporter, Multivan ve Caravelle için opsiyonel, Multivan Business için standart) öndeki araca olan kritik mesafeleri tanıyor ve durdurabilme mesafesini kısaltmaya yardımcı oluyor. Tehlikeli durumlarda sistem sürücüyü görsel ve sesli olarak ve frene titreşim vererek uyarıyor. Adaptif hız sabitleyicide (ACC), bir sensör öndeki araca olan mesafeyi ve bağlantılı hızı ölçüyor. DSG ve ACC sistemi ile kombinasyon halinde sistem ayrıca arabayı yavaşlatabiliyor, kuyruklarda, trafik sıkışıklıklarında tamamen durdurabiliyor. Duruma göre, ACC önceden belirlenen bir sürenin ardından motoru yeniden başlatıyor. 

'Front Assist' ve 'ACC'nin integral bir bileşeni de City Emergency Braking fonksiyonu. Şehiriçi Acil Fren (City Emergency Braking) fonksiyonu saatte 30 km altı hızlarda asistanlık sağlıyor ve özellikle yoğun şehir trafiğinde gelişmiş güvenlik sunuyor. Eğer sürücü bir engeli fark edemezse, sistem otomatik olarak freni devreye sokuyor ve çarpma hızının azalmasını garantiliyor. Bu senaryodaki riski en aza indirmek amacı ile Automatic Post-Collision Braking otomatik fren sistemi Transporter'da standart olarak geliyor. Bir diğer seçenek ise 'Light Assist'. Bu sistem uzun farları kamera kontrolüyle otomatik olarak açıp kapatabiliyor. 'Driver Alert System, sürücü uyarı sistemi çok fonksiyonlu ekranlı araçlarda standart olarak geliyor ve normal sürüş davranışından farklı durumları otomatik tespit ederek sürücüyü bir mola vermesi için uyarıyor. 

 

Opsiyonel ses güçlendirme fonksiyonu yolculuk esnasında sürücünün gözlerinin yola odaklanmasını sağlıyor. Başını çevirmesine gerek kalmadan sürücünün sesi hoparlörlerle otomatik olarak arka koltuktaki yolculara aktarılıyor. 

 

4MOTION özellikli tüm araçlar için Hill Descent Assist sistemi opsiyonel olarak mevcut. Frenin ayrı ayrı tekerleklere hedeflenmiş şekilde uygulanmasıyla ve motor hızını keserek, sistem kontrollü yokuş aşağı iniş gerçekleştirebiliyor. Çekme operasyonu esnasında elektronik treyler stabilizasyonu, elektronik stabilite kontrol sisteminin bileşenlerini kullanıyor ve güvenliğin arttırılmasına katkı sağlıyor. Özellikle soğuk, karlı bölgelerde işe yarayacak bir sistem de her zaman net görüş sağlayan ısıtmalı ön cam. 

   

Yeni Transporter bilgi eğlence sistemi;

Sürüş esnasında güvenliğin sağlanması için tüm cihazlar Bluetooth eller-serbest sistemine uyum sağlıyor. 6.33 inç boyutu söz konusu olunca, Volkswagen Ticari Araçlar ilk kez sensörle çalışan bir ekran kullanıyor, sürücü ya da ön koltuk yolcusu elini dokunmatik ekrana yakınlaştırdığında sistem otomatik olarak ekran modundan kumanda moduna geçiyor. Ekranlar aynı zamanda kullanıcılara listelerde aşağı yukarı hareket etmek, medya kütüphanesinden CD kapaklarını incelemek gibi işler için sürükleme ve dokunma hareketleriyle kontrol imkanı sağlıyor. Mobil telefon arayüzü ise aracın mobil telefon antenine, USB portuna ve mobil telefon için ergonomik depolama kompartmanına erişim sağlıyor. Son yıllarda internetin akıllı telefon, tablet PC gibi mobil cihazlarda kullanımı gözle görülür biçimde arttı. Bu da her yerde anında bilgi ulaşımına olan talebi arttırdı. Bu trendi takip eden 'Discover Media' ve 'Discover Media Plus' navigasyon sistemleri Car-Net's Rehber ve Enformasyon hizmetleri ile donatılmış. 

 

Altıncı Nesil (Generation SIX):

Volkswagen Ticari Araçlar yeni nesil serisinin piyasaya çıkışına özel “Generation SIX” özel modelini de müşterilere sunuyor. Bu model Multivan Comfortline temel alınarak geliştirilmiş ve bir dizi yeni özellikle modernize edilmiş. Hafif renkli camlar, LED farlar ve arka lambalar, sis lambaları, viraj lambaları ve krom paket modelde standart olarak geliyor. 

Gösterge panosunda renk koordinasyonlu dekoratif elemanlarla 4 adet 2 tonlu boya, iki farklı renk şablonunda 18 inç retro tasarımlı 'Disc' alüminyum jantlar da Generation SIX için sunulan seçeneklerden. Özel üretim model gelişmiş elektronik yardım sistemleri ile kapsamlı bir şekilde donatılmış. Ön ve arkada ParkPilot, elektrikli katlanır aynalarla Side Assist, seyir kontrolü ve adaptif hız sabitleyici (ACC) standart olarak bulunuyor. Composition Media radyo sistemi de standart olarak geliyor. Aracın iç kısmında, Alcantara koltuklar ayrı ayrı iki tonlu tasarıma sahip, çokfonksiyonlu direksiyon ve vites kolunda kontrast dikişler ve deri döşeme, kontrast kenarlı kumaş yer matları gözleri şenlendiriyor. Isıtmalı koltuklar ve Climatronic sistemi de kabinin konforlu bir ısıda kalmasını sağlıyor. 

 

Yeni VW Transporter Fiyatlar:

Müşteriler önümüzdeki günlerde 6. nesil T serisi araçları sipariş etmeye başlayabilecek. Fiyatlar önceki modelle benzer ya da biraz daha düşük olacak. Hattâ bazı modeller önceki versiyonlarından epeyce düşük fiyatlarda. Transporter için fiyat listesi 23 bin 35 Euro'dan başlıyor, Multivan dünyasına giriş 62 kW TDI motorluMultivan Conceptline ile 29 bin 952 Euro'dan başlıyor. Önceki Startline giriş seviyesi modeli güncellenmiş Trendline donanım sesiyesi ile 34 bin 301 Euro'dan satılıyor. 

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir5436 Nurettin GÜN,2018 de volkswagen transporter lere mutlaka arkadan itişli defransiyel konması lazımdır,hyundai H1 minibüsler arkadan itişlidir ve çok rahattır.,

    24 09 2017 12:13 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo