2020'DE AUDİ MODELLERİNİN YARISI SUV OLACAK

Ototeknikveri     10 Mayıs 2015 12:57

Audi Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler SUV satışlarında büyük bir patlama öngörüyor.

2020'DE AUDİ MODELLERİNİN YARISI SUV OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Basına çeşitli açıklamalar yapan Audi Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler “SUV stratejimiz üzerinde sıkı çalışıyoruz. 5 – 10 yıl içerisinde satışlarımızın belki de %50'si SUV olacak. Ben herşeyden önce müşterinin ne istediğini önemserim ve müşteri SUV istiyor” dedi. Audi'nin şu anki Q7, Q5 ve Q3 SUV serisine önümüzdeki yıl Q1 de katılacak. 2017 yılında ise Q8'in çıkması bekleniyor. 2020 itibariyle toplam model sayısı 50 – 60'a yükselecek. Yönetim Kurulu Başkanı Stadler ayrıca Mercedes ve BMW gibi rakiplerinin SUV coupé modellerini de yakından takip ettiklerini belirtiyor. Stadler “Bu arabalarla piyasaya çok erken girdiler. Bizim için izlemesi ilginç olacak” diyor. Stadler ayrıca Audi'nin daha küçük bir SUV yapılmasının mümkün olup olmadığını araştırdığını da onaylıyor. Stadler tüm seçenekleri değerlendirdiklerini ancak Audi'nin hiç bir zaman ucuz bir otomobil çıkartmayacağını vurguluyor.

 

Tüm gelecek Audi modelleri gelişmiş ve en yeni teknolojiye sahip olacak. Marka otonom sürüş teknolojilerinde de liderlerden birisi olmayı umuyor. Stadler bunu “İnsanlara biraz zaman kazandırmak istiyoruz. Otonom sürüş teknolojileri sayesinde otomobil sahipleri seyir halindeyken yola odaklanmak yerine ailelerine zaman ayırabilir ya da çalışabilirler.” diye açıklıyor. 2017'de piyasaya çıkacak Audi A8 saatte 80 kilometre hıza kadar tamamen otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak. Audi yetkilileri o zamana kadar otonom sürüş teknolojileri ile ilgili yasal sorunların da ortadan kalkmış olacağını düşünüyorlar. Stadler'in belirttiğine göre Audi şehiriçi kullanıma özel, Google'ın otonom arabasına benzer bir araba da geliştirebilir. Bu arabalar tamamen otonom sürüşle gidiyor ve içlerinde geleneksel donanımların birçoğu bulunmuyor. 

 

Audi'nin hedefleri arasında elektrikli araba modellerini arttırmak ve pillerin sürüş mesafesini (menzil) arttırmak da var. Firma 2018'de tek şarj ile 500 kilometre gidebilen bir elektrikli araba çıkartmayı öngörüyor. Gelecek planlarından bahseden Stadler, hangi teknolojiyi kullanırlarsa kullansınlar şık ve sportif Audi stilinden vazgeçmeyeceklerinin de altını çiziyor. 

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo