YENİ 2018 BMW 3 SERİSİ DAHA HAFİF VE ÇEVİK OLACAK

Ototeknikveri     16 Mayıs 2015 03:13

2018'den önce yollara çıkmayacak yeni nesil Mk7 BMW 3 Serisi'nin geliştirilmesine şimdiden başlanıyor.

YENİ 2018 BMW 3 SERİSİ DAHA HAFİF VE ÇEVİK OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyaj ile güncellenen 3 Serisinin tanıtım organizasyonunda BMW yetkililerine yöneltilen sorular 2018'de yollara çıkacak yeni jenerasyonda ne gibi değişikler olacağına dair bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. İlk gelen bilgilere göre 3 Serisi genel şeklini muhafaza edecek ancak gelecekti tamamen elektrikli ve otonom versiyonlara da uyumlu olacak. BMW Tasarım Şefi Karim Habib “BMW 3 Serisinin ruhu, çekirdeği her zaman sportif bir sedan araba olacak. Bağlanabilirliğe önem veriyoruz ve 3 Serisi tamamen sürücü odaklı olacak.” diyor. 3 Serisi Ürün Yöneticisi Dr. Christian Voigt ise BMW'nin yeni teknolojileri kullanmakta oldukça cesur davranacağını şu sözlerle belirtiyor: “Tamamen elektrikli bir araba yapmak için belli bir mimariyi kullanmanız gerek. Bunu göz önünde bulundarmazsanız sağlam bir strateji kuramazsınız.”

 

Volkswagen'in inovatif MQB platformu gibi, BMW yeni nesil 3 Serisini elektrifikasyon odaklı geliştirecek. VW e-Golf ve hibrit GTE modellerini benzinli ve dizel modelleriyle tamamen aynı şasi üzerine inşa etti. BMW'nin de aynı stratejiyi izleyerek yeni teknolojilere de uyum sağlayan esnek bir yapı üzerinde çalışacağı gelen bilgiler arasında. Dr. Voigt'e göre sürücüsüz 3 Serisi hala biraz uzakta. Voigt bu konuda “Marka için mantıklı olduğunu, müşterinin beklentilerini karşılayacağını düşündüğümüz zaman sürücüsüz teknolojilere de eğileceğiz. Ancak bunun markanın ve 3 Serisinin karakteri ile örtüşmesi gerek.” diyor.

 

Gelecek 10 yıl içinde sürücüsüz bir BMW çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecek. Firmanın 7 Serisini çeşitli sürücüsüz teknolojilere yer vermek üzere test ettiği ise biliniyor. 

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo