AUDİ'NİN E-CHARGER HAMLESİ

Ototeknikveri     17 Mayıs 2015 08:41

Audi, ilerleyen dönemde elektrikli turboşarj sistemini seri üretim bir modelinde yer veren ilk marka olmaya hazırlanıyor.

AUDİ'NİN E-CHARGER HAMLESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi önümüzdeki yıldan itibaren seri üretim bir modelinde elektrikli turboşarj kullanan ilk otomobil üreticisi olacak. Ford Motor ve Honda dahil diğer firmalar da bu teknolojiye ciddi bakıyor. Elektrikli turbolara olan eğilimin Audi'nin elektrik süperşarjını üreten Valeo, Honeywell ve BorgWarner'a da fayda sağlaması bekleniyor. Elektrikli kompresörler gücü arttırırken yakıt tüketimini de azaltıyor. BMW ve başka bazı firmalar ise bu teknoloji ile daha az ilgileniyor ve normal turbo teknolojisinin de işe yaradığını düşünüyorlar. Honeywell gibi turbo uzmanları bile elektrikli turboların daha masraflı 48 volt araba mimarilerine geçişi gerektireceğini, bugünkü 12 volt çözümlerin yetersiz kalacağını belirtiyor. Valeo yetkilileri ise umutlu ve elektrikli süperşarj konusunda diğer markaların da Audi'yi takip edeceğine inanıyor.

 

“Önemli bir teknoloji”

Audi Ar-Ge Yöneticisi Ulrich Hackenberg, yaptığı açıklamada elektrikli turboşarjın gelecek için çok önemli bir teknoloji olduğunu belirtti. Hackenberg, e-charger kullanan ilk arabanın yeni Audi Q7'nin bir versiyonu olacağını belirtti. Versiyon muhtemelen SQ7 olarak adlandırılacak. Audi'nin yıllık basın konferansında konuşan Hackenberg “TDI (dizel) motorları standart olarak elektrikli bir kompresörle donatacağız.” dedi. Teknolojinin tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda bilgi vermeyen Hackenberg testlerden CO2 azaltımı ve performans artışı bakımından çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo