YENİ 2015 TOYOTA AVENSİS'TE NELER DEĞİŞTİ?

Ototeknikveri     19 Mayıs 2015 01:03

Yeni Avensis 1.6 dizel motor seçeneği, şık tasarımı ve zenginleşen donanımları ile d segmentinde yeni bir alternatif olacak.

YENİ 2015 TOYOTA AVENSİS'TE NELER DEĞİŞTİ?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mart ayı başlarında Cenevre Otomobil Fuarı hemen öncesinde tüm detayları ortaya çıkan yeni Toyota Avensis önümüzdeki günlerde yollara çıkmaya hazırlanıyor. İstanbul Autoshow Fuarı'nda Türkiye promiyeri gerçekleştirilecek olan yeni Avensis, yeni motor seçenekleri, daha keskin görünümlü dış tasarımı ve yeniden tasarlanmış iç kabin ile önceki modelden farklılaşıyor. 130 hp 1.6 litre, 145 hp 1.8 litre ve 150 hp 2.0 litre Valvematic motor seçenekleri makyajın ardından da sunulacak olan yeni Avensis'te en dikkat çekici yenilik ise 110 hp'lik 1.6 litrelik dizel motorun seçenekler arasına eklenmesi. Ayrıca yeni geliştirilen 141 hp'lik 2.0 litrelik dizel de ilk kez Avensis ile çıkış yapıyor.

   

Ön panjur daha ince yapılmış ve önceki modeldeki 3 çubuklu tasarım kaldırılmış, artık Toyota logosunu vurgulayan tek krom şerit var. Logo ise arkasındaki eski metal zemin olmadan dekupe şekilde kullanılmış. Farlara, ters çevrilmiş v şeklinde yeni led ışıkları eklenmiş. Daha aşağıda, orta hava girişi genişletilmiş ve artık çıkıntılı bir parlak siyah zemin üzerinde bulunan plakanın altında gövde ile aynı renkte bir kısım daha var.

Bir dizi yeni alüminyum jant seçeneği sunulurken, yan kanadın ucu yeniden tasarlanmış farların daha düz kenarlarını barındırabilmesi için dört köşe hale getirilmiş.

   

Daha dar LED arka lambalar daha az beyaz alana sahipken, bagaj kapağında lambalara kadar uzanan ve yanlara doğru daralan, köşeli bir krom şerit yer alıyor. Plaka yuvası artık ikizkenar yamuk şeklinde ve tampon daha yumuşak bir görünüme sahip.

   

Gösterge paneli ikiye bölünmüş. En üstte bir çift yeniden tasarlanmış havalandırma menfezleri ve sürücü kumanda düğmeleri yer alıyor. Havalandırma menfezleri artık daha uzun ve daha ince, aynı zamanda ortada fırçalanmış alüminyum bir şerit var. Avensis'de ilk kez kendinde yuvalı kadran kullanılmış ve bunlar 4.2 inç renkli bilgilendirme ekranının yanına monte edilmiş.

 

Gösterge panelinin alt kısmında yeni 8 inç dokunmatik ekran bulunuyor ve Toyota'nın Touch 2 uydu navigasyon ve multimedya sistemini kullanıyor. Ek olarak, kapının iç kısmında kullanılan materyaller güncellenmiş. Bu bölgelerin tasarımı, yeni parlak gümüş detaylar ve kol koyma yerlerinin üzerinde (donanım seviyesine göre) kabartmalı dikişli deri ya da kumaş yer alacak şekilde güncellenmiş.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo