YENİ BMW X2 2017 İÇİN PLANLANIYOR

Ototeknikveri     19 Mayıs 2015 05:28

BMW patronları X2 adı altında satılacak yeni bir spor crossover planlıyor. Haber firma içindeki kaynaklar tarafından da doğrulandı.

YENİ BMW X2 2017 İÇİN PLANLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin X2 adı altında satılacak yeni bir spor crossover planladığı uzun bir süredir konuşulıyordu. Şimdi ise haber firma içindeki kaynaklar tarafından da doğrulandı.Yeni çıkacak ikinci nesil X1 ile şu an piyasada olan X3 arasında bir yerde konumlanması düşünülen yeni 5 kapılı araç 2017 yılının ikinci yarısında Avrupa'da satışa çıkabilir. Modelin çıkışı iki buçuk yıllık bir geliştirme programını takiben gerçekleşecek. BMW içinden kaynaklar Ar-Ge çalışmalarının Münih'te şimdiden başladığını belirtiyor. Firmanın prototip atölyesindeki mühendislere göre, yeni BMW X2'nin yollara çıkacak ilk prototipleri bir kaç hafta içinde görülebilir. Kaynaklar ilk prototiplerin tamamlanma aşamasına geldiğini ve ay sonunda test için yollara çıkabileceklerini söylüyor.

 

Yeni X2, BMW'nin UKL platformu üzerine inşa ediliyor. Bu platform yeni X1 ve 2 Seriss Active Tourer ile 2 Serisi Gran Tourer de dahil olmak üzere diğer yeni BMW modellerinde de kullanılıyor. İkinci nesil X1 ise, BMW'nin, Range Rover Evoque'e yeni rakibi olacak. X1'in, 3 silindirli ile 4 silindirli benzinli ve dizel motorların yanı sıra önden çekiş ve dört tekerlekten çekiş seçenekleri ile sunulması planlanıyor. Ayrıca X2'nin 2018 için bir M Performance versiyonu da planlanıyor. Standart versiyonunda B48 228 hp güç çıkışına sahip olacak ancak endüksiyon sistemindeki değişiklikler ve başka bazı ayarlamalarla bu 300 hp dolaylarına çıkacak. Böylece X2'nin performansı Audi RS Q3 ile kıyaslanabilir bir noktaya gelecek. 

 

Daha büyük kardeşleri X4 ve X6'dan bazı öğeler alacak yeni X2, 4 kapılı olacak ve liftback stili bir bagaj kapağı ile gelecek. Aracın iç kabinin ise yeni X1 ile benzer olması bekleniyor. BMW içinden kaynaklara göre, X2'nin tasarımı gelecek yılki Cenevre Otomobil Fuarı'nda konsept olarak sunulacak.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo