JAGUAR LAND ROVER DOĞU AVRUPA'DA BİR FABRİKA AÇMAYI PLANLIYOR

Ototeknikveri     26 Mayıs 2015 08:18

Jaguar Land Rover, BMW, Audi ve Mercedes gibi premium Almanları yakalayabilmek için üretim kapastisini arttırmayı hedefliyor.

JAGUAR LAND ROVER DOĞU AVRUPA'DA BİR FABRİKA AÇMAYI PLANLIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar Land Rover yeni fabrikasını Amerika Birleşik Devletleri'nden önce Doğu Avrupa'da açabilir. Adaylar arasında Polonya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan var. Financial Times'a konuşan bir kaynak, firmanın en iyi teklifi sunan ülkede karar kılacağını aktardı. Jaguar Land Rover'ın deniz aşırı ülkelerdeki iki fabrikasından birisi Çin'de, diğeri ise Hindistan'da. Üçüncü fabrikanın ise şu anda Brezilya'da inşaatına devam ediliyor. Firmanın Kuzey Amerika'da da bir fabrika açma planı var. Doğu Avrupa'da açılması olası fabrika ise maliyetleri düşürmek açısından önem taşıyor. Kararın ardında coğrafi bir sebep yok çünkü Polonya ya da Macaristan Jaguar Land Rover'ın ciddi miktarda satışı olan yerler değil. Buralarda JLR'nin asıl ilgisini çeken ucuz iş gücü.

 

JLR İngiltere'de ise üç otomobil üretim tesisi ve bir motor üretim tesisine sahip. Halewood ve Solihull fabrikaları tam kapasite çalışırken Castle Bromwich fabrikası da 619 milyon dolarlık yatırımla yeni Jaguar XF'in üretimine hazırlanıyor. JLR geçen yıl 460 bin otomobil üretti ve bu sayıyı 2015'de 500 bine çıkartmayı planlıyor. Firma yıllık yaklaşık iki milyon araba teslim eden üç büyük Alman markasının (Audi, BMW ve Mercedes-Benz) satış rakamlarına henüz uzak. Aradaki bu farkı kapatmak için Jaguar Land Rover'ın yeni fabrikalara ihtiyacı var ve Doğu Avrupa fabrikası açılırsa firmanın üretimi yılda en az 250 bin adet artacak. 

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo