HONDA'DAN 1.6 DİZEL İLE REKOR DENEMESİ

Ototeknikveri     28 Mayıs 2015 07:14

Honda, 1.6 litrelik i-DTEC dizel motorlu Civic Tourer modeli ile rekor seviyede düşük tüketim peşinde.

HONDA'DAN 1.6 DİZEL İLE REKOR DENEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda olağanüstü verimli 1.6 i-DTEC motorunun yakıt tasarrufunu 24 Avrupa ülkesinde 13 bin kilometre yol yaparak gösterecek. Firma yakıt verimliliğinde yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırmayı hedefliyor. Proje 1 Haziran 2015 Pazartesi günü başlayacak. Honda'nın Avrupa Ar-Ge ekibinden iki kişi bir Honda Civic Tourer ile Belçika'nın Aalst şehrinden yola çıkacaklar. Hollanda ve Almanya'ya doğru yola devam edecek ekip, saat yönünde neredeyse tüm kıtayı dolaşacak. Başlangıç noktasına 25 gün sonra dönülecek toplamda 13 bin 614 kilometre yol kat edilecek.

 

Gerçek hayattan çok çeşitli sürüş koşullarında geçecek bu test ile 1.6 i-DTEC motorun yakıt verimliliği sayesinde Guinnes Dünya Rekoru kırılması hedefleniyor. Böyle bir rekor denemesi daha önce Avrupa'da hiç yapılmadı. Guinness kuralları gereğince, sürücülerin yol boyunca hiç değişmemesi ve her aşamada iki sürücünün de arabada bulunması gerekiyor. Bu rekor denemesinde Honda'nın sürücüleri Ar-Ge ekibinden 18 yıllık iki iş arkadaşı Fergal McGrath ve Julian Warren olacak. İki arkadaş bu iş için gönüllü oldular ve her gün 7.5 saat boyunca direksiyon sallayarak günlük ortalama 592 kilometre yol alacaklar.

Fergal McGrath proje ile ilgili şunları söylüyor: “Rekor girişimimiz için sabırsızlanıyoruz. Heyecanlıyız, biraz da gerginiz çünkü bizi büyük bir iş bekliyor. Çok yoğun bir planlama süreci geçirdik ve iyi bir sonuç almak istiyoruz. 25 Haziran'da Brüksel'e döndüğümüzde rekoru kırmış olmayı arzuluyoruz. Tabii bundan önce direksiyon başında 170 saat bizi bekliyor”.

 

Guinness Dünya Rekoru girişiminin resmi adı “En Düşük Yakıt Tüketimi – 24 Komşu AB Ülkesi”. Her 100 kilometrede harcanan litre ve galon başına kat edilen mil olarak iki farklı birimde ölçülecek girişim başarılı olursa hibrit ve elektrikli modeller de dahil tüm arabalara uygulanacak. Katı ve titiz kurallara tabi rekor denemesi için arabanın belirlenen 24 ülkeye de girmesi, harcanan yakıt ve kilometrenin kayıtları, GPS, video, fotoğraf ve bağımsız tanıkların imzaları gibi bir dizi kanıt gösterilmesi gerekiyor.

 

Gidilen rota ile ilgili kayıtların sağlıklı tutulabilmesi için arabaya TRACKER (Tantalum Corporation ürünü) adlı bir cihaz yerleştirildi. Cihaz yolculukla ilgili her detayı kaydederek Guinness rekor denemesi için katkı sağlayacak. Destekçiler http://www.tracker.co.uk/RealFuelChallenge adresinden iki sürücünün yolculuğunu takip edebilecek.

Rekor girişiminde kullanılacak arabanın modifiye edilmemiş, özel bir avantaj sağlamayan standart bir model olması gerekiyor. Bu nedenle araba rekor girişiminin başlangıç ve bitişinde tarafsız yetkililer tarafından incelenecek. Araba yalnızca karayolunu kullanabilecek, feribota yüklenemeyecek. Bu yüzden 28 AB ülkesi yerine 24 ülkeye gidilecek, İngiltere, İrlanda, Kıbrıs ve Malta projede yer almayacak. Ağırlık azaltımı avantajından faydalanılmaması için arabanın her durakta yakıt deposunu tam doldurması gerekiyor.

 

Hondo Motor Avrupa'dan Kate Saxton rekor girişimi için şunları söylüyor: 2013'teki çıkışından beri 1.6 i-DTEC motorun Civic, Civic Tourer ve CR-V modellerimizde gerçek hayat yakıt verimliliğinde üstün performans sağladığını gördük. Bu girişim bu üstün verimliliği büyük çaplı test etmek için fırsat oldu. İyi bir sonuç alacağımıza güveniyoruz ve ekibimize bol şans diliyoruz.”

 

Rotaya dahil 24 ülke ise şunlar: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo