YENİ NESİL OPEL ASTRA'DA HEM APPLE HEM ANDROID DESTEĞİ

Ototeknikveri     29 Mayıs 2015 03:39

Yeni 2016 Opel Astra'da Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerinin her ikisi de desteklenecek. 2016 Astra bu konuda sınıfında ilk olacak. Diğer Opel modellerinde de akıllı telefon entegrasyonu yakında duyurulacak.

YENİ NESİL OPEL ASTRA'DA HEM APPLE HEM ANDROID DESTEĞİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Astra dünya prömiyerini 17 Eylül – 27 Eylül tarihleri arasında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapacak. Opel 2016 model yılında Android Auto ve Apple CarPlay sistemlerini mini, küçük, kompakt ve orta boy modellerinde birlikte sunacak. Opel CEO'su Dr. Karl Thomas Neumann konuyla ilgili açıklamasında “Telefon entegrasyonu akıllı telefonunuzu otomobilinizde kullanmanın en basit yolu. Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerini modellerimizde piyasanın en cazip fiyatlarıyla sunuyoruz. Bu uygulamalar ve kendi bağlanabilirlik ve servis asistanımız Onstar müşterilerimize otomobilleriyle bağlantı kurma olanağı sunmak anlamında öncü konumumuzu bir kez daha kanıtlıyor.” diye konuştu.

 

Opel'in yeni nesil IntelliLink infotainment konsepti araç sahiplerine Android Auto ve Apple CarPlay'e kolay erişim olanağı sunuyor. R 4.0 Intellilink Apple CarPlay ve Android Auto telefon entegrasyonu sistemleriyle 2016 model yılının başında uyum sağlayacak. Touch R 700 ve Navi 900 IntelliLink sistemleri ile Android Auto uyumluluğunun 2016 yılı içinde sağlanması bekleniyor.

Her sistemde akıllı telefon kullanıcıları için en önemli özellikler bulunuyor. Android Auto'da Google Maps, Google Now, WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify gibi uygulamalar bulunuyor. Desteklenen uygulamaların tamamı Android.com/auto adresinden görülebiliyor.

 

Apple CarPlay ise sürüş esnasında ulaşmak isteyeceğiniz iPhone özelliklerini otomobilin ekranında sunuyor. Bu sayede sürücüler dokunmatik ekran aracılığı ile ya da Siri ile aktive ederek telefon çağrıları yapabiliyor, mesaj gönderip alabiliyor ve müzik dinleyebiliyor. Apple CarPlay'in desteklediği uygulamalar arasında Phone, Messages, Maps, Music ve uyumlu üçüncü parti yazılımlar var. Desteklenen uygulamaların tamamı Apple.com/ios/carplay adresinden görülebiliyor.

 

Her iki sistemi de bir Opel araçta kullanmak oldukça basit. USB portuna uyumlu bir telefon bağlandığında multimedya dokunmatik ekranında özel bir ikon beliriyor. Android Auto için Android Lollipop 5.0 işletim sistemi kullanan bir telefonunuz, Apple CarPlay içinse iPhone 5 ya da üzeri telefonunuz varsa tüm fonksiyonları kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

 

İstenen uygulamaların USB portuna bağlanmadan önce telefona yüklenmiş olması gerekiyor. Apple ve Google'ın gizlilik beyanı ve kullanım şartları otomobil uygulamalarında da geçerli. Bazı işlemler için internet bağlantı ücreti de alınabiliyor.

 

2016 model yılı ile birlikte Meriva, Mokka, Astra GTC, Astra sedan, Zafira Tourer ve Cascada Navi 650 ya da CD600/Navi 950 IntelliLink multimedya sistemleri AUPEO! Kişisel Radyo için bir uygulama seçeneği de içerecek.

 

2016 model yılında Apple CarPlay ve Android Auto destekleyecek Opel multimedya sistemleri:
R 4.0 IntelliLinkTouch R700/Navi 900 IntelliLink
KARLKARL
ADAMInsignia
CorsaYeni nesil Astra
Yeni nesil Astra 

 

Yeni Opel Astra'nın ilk açıklanan tüm detayları için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo