VOLKSWAGEN GOLF 1.0 TSI BLUEMOTION ÖNE ÇIKANLARI

Ototeknikveri     02 Haziran 2015 02:34

Yeni Golf 1.0 TSI BlueMotion şu ana kadar üretilen tüm benzinli motora sahip Volkswagen Golf modellerinden daha verimli olması ile dikkat çekiyor.

VOLKSWAGEN GOLF 1.0 TSI BLUEMOTION ÖNE ÇIKANLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde Polo WRC modeli için 272 hp güç üreten 1.0 litrelik TSI motoru geliştirdiğini açıklayan Volkswagen, 1.0 litrelik TSI motorun günlük kullanıma daha uygun bir halini Golf gövdesi altında hayata geçiriyor. Yeni Vw Golf 1.0 TSI BlueMotion 100 kilometrede yalnızca 4.3 litre yakıt tüketiyor. Tüm benzinli motorlar arasında en yüksek litre başına tork değeri olan 200 Nm tork ile yeni bir çığır açılmış. Kilometrede yalnızca 99 gram CO2 emisyonu ile Golf TSI BlueMotion A sınıfı verimliliğe sahip. Yeni Golf TSI BlueMotion ile ilgili öne çıkan 10 özellik:

 

1. İnovatif 1.0 TSI tüm geniş çaplı üretilen benzinli motorlar arasında en yüksek spesifik tork değerine sahip: her bir litre silindir hacmi için 200 Nm.

2. İlk benzinli Golf BlueMotion 100 kilometrede yalnızca 4.3 litre yakıt tüketiyor.

3. Yalnızca 99 g/km CO2 emisyonu ile, Golf TSI BlueMotion sınıfının en çevre dostu arabalarından birisi.

4. Tasarruflu oluşuna rağmen, Golf TSI BlueMotion 85 kW / 115 PS güç çıkışı ve maksimum saatte 204 km hız ile yüksek performans sergiliyor.

5. Küçültülmüş 999 cc 3 silindirli EA211 serisi yüksek teknoloji motor en az bir 4 silindirli motor kadar rafine.

6. 7 kademe DSG (otomatik vites geçişli) vites seçeneği de sunuluyor. Bu versiyonda yakıt tüketimi 4.3 l/100 km.

7. 0.28 hava sürtünme katsayısı yakıt tüketiminin azaltılmasına katkı sağlıyor.

8. Golf TSI BlueMotion iki donanım seviyesiyle geliyor: Trendline ve Comfortline.

9. Golf Estate (4.3 l/100 km) ve Golf Sportsvan (4.5 l/100 km) modelleri de TSI BlueMotion versiyonuyla çıkacak.

10. Volkswagen Car-Net, Media Control ve App Connect sistemleriyle Golf modern ve yenilikçi bağlanabilirlik seçenekleri sunuyor.

 

İşte Volkswagen'in Golf 1.0 TSI Bluemotion için hazırladığı basın bülteni;

 

Dizel kadar verimli bir benzinli motor: Yakın zamana kadar bu pek hayal edilebilir bir şey değildi. 4 silindirli motor kadar güçlü ve rafine bir 3 silindirli motor: Bu da yakın zamana kadar bu pek hayal edilebilir bir şey değildi. Şimdi ise bu gerçek oldu, böyle bir motor var. Volkswagen'den 1.0 TSI karşınızda. Alman üretici yeni motoru Avrupa'nın en başarılı arabasında kullanacak: Golf. Yüksek verimlilikli yeni Golf'ün adı ise Golf TSI BlueMotion olacak. Şimdiye kadar Golf BlueMotion sadece dizel (TDI) ve doğal gaz (TGI) versiyonlarıyla sunuluyordu. Trendline ve Comfortline donanım seviyeleriyle sipariş edilebilecek Golf TSI BlueMotion şimdi model serisini zamanımızın en ekonomik arabalarından birisi ile genişletiyor.

 

Bu zamana kadarki en yakıt tasarruflu benzinli Golf olacak arabanın kombine yakıt tüketimi 100 kilometrede 4.3 litre. Bu yakıt tüketimi beraberinde kilometre başına 99 gram gibi düşük bir CO2 emisyon değeri getiriyor. Golf TSI bu rakamları hem 6 kademe standart manuel vites ile hem de opsiyonel 7 kademe DSG vites ile başarıyor. Aynı zamanda Golf Estate ve Golf Sportsvan da TSI BlueMotion modelleri olarak çıkacak. Manuel bir vites ile Golf Estate de 100 kilometrede 4.3 litre yakıt tüketiyor. DSG vites ile bu değer 4.5 l/100 km. Golf Sportsvan için ise manuel viteste yakıt tüketimi 4.5 l/100 km, DSG vites ile 4.6 l/100 km.

 

Yeni Golf bir spor araba ile eşdeğer düzeyde spesifik tork sağlıyor. Golf TSI BlueMotion'ın motoru 1.0 TSI tüm geniş çaplı üretilen benzinli motorlar arasında en yüksek spesifik tork değerine sahip: her bir litre silindir hacmi için 200 Nm. 3 silindirli motorun maksimum güç çıkışı 85 kW / 115 PS. İlk nesil Golf GTI'ın biraz üzerinde (110 PS). Golf TSI BlueMotion maksimum saatte 204 kilometre hıza ulaşabiliyor, bu da Golf GTI'ın saatte 182 km maksimum değerini epey geride bırakıyor. Yakıt tüketimine bakarsak yeni Golf ilk dizel kullanan Golf TDI BlueMotion modelini bile geride bırakıyor (4.5 l/100 km). 5 koltuklu, opsiyonel 4 kapılı çok amaçlı araba Golf TSI BlueMotion benzinli modeller arasında dizel benzeri yakıt tüketim değerleri ile çıtayı yükseklere çekiyor, standartları yeniden belirliyor.

 

Yeni Golf aynı zamanda en düşük fiyatlı Golf BlueMotion versiyonu. Almanya'da Golf TSI BlueMotion Trendline 20,450 Euro fiyatla satılıyor ve klima, 7 hava yastığı, ikincil kaza önleyici otomatik fren sistemi, XDS elektronik diferansiyel kilidi, fren enerjisi geri kazanımlı durdur/başlat sistemi, gövde rengi ile uyumlu arka spoyler, spor süspansiyon (gövde 15mm daha alçak) ve BlueMotion 15 inç “Lyon” jantlar ile geliyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo