SEAT'IN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDEKİ HEDEFLERİ

Ototeknikveri     04 Haziran 2015 02:07

Seat karlılığını arttırmak için crossover segmentine giriş yapmaya hazırlanıyor.

SEAT'IN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDEKİ HEDEFLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat karlılığını sürdürebilmek için gözünü crossover segmentine dikti. Diğer hedefler ise daha çok erkeklere hitap eden markaya kadınların da dikkatini çekmek ve Çin piyasasında satışa yeniden başlamak. Volkswagen ailesinin İspanyol markası Seat uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıları yeni yeni aşmaya başlayarak geçtiğimiz ay 7 yıldır ilk kez bir yılın ilk çeyreğini karla kapattığını duyurdu. Seat karlılığını sürdürebilmek için gözünü crossover segmentine dikti. Diğer hedefler ise daha çok erkeklere hitap eden markaya kadınların da dikkatini çekmek ve Çin piyasasında satışa yeniden başlamak. Seat CEO'su Juergen Stackmann stratejileri ile ilgili Automotive News Europe'a konuştu.

 

Seat ilk kompakt SUV modelini 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtacak. Başka SUV ya da crossover modeller de çıkartmayı düşünüyor musunuz?

Bir sonraki adımımız yarı kompakt crossover segmentine girmek olacak. Müşteriler böyle modellerin yüksek oturma pozisyonunu, duyusal tasarımını, sürüş dinamikleri ve düşük yakıt tüketimini seviyor. Seat için de böyle araçlar geliştireceğiz ancak henüz kesinleşmiş bir takvimimiz yok.

 

Mart ayında Cenevre'de tanıtılan Vision 2020 midsize SUV konsepti üretim aşamasına ulaşabilecek mi?

Teknik olarak bunu geliştirebilir ve üretebiliriz ancak 4.65 metre uzunluğundaki bir aracı perakende ağımızda satmaya henüz hazır değiliz. Müşteri kitlemiz henüz bunun için yeterince geniş değil. 3 – 5 yıl arası bir zamana ihtiyaç var.

 

Seat yeni satış ortakları bulmakta ne kadar başarılı?

Özellikle Almanya'da yeni partnerler kazanıyoruz. Var olan bayilerimiz de yeni yatırımlar yapıyorlar. Markamız yeni bir kar oranı aralığına ve iş modelimiz bayilerimiz için daha cazip hale geliyor. Gelecek yıl çıkacak kompakt SUV modelimizden önce Avrupa'daki 1600 teşhir salonunun en az %80'ini yeni firma kimliğimize adapta edeceğiz. Bu önemli çünkü yeni modelin Leon'unkine benzer bir pozitif etki yaratmasını istiyoruz.

 

Mini arabalarla ilgili ne söyleyeceksiniz? Kardeş markalarınızın VW Up ve Skoda Citigo modellerinden daha az sayıda Mii mini araba satıyorsunuz.

Mii by Mango modelimizi geçen yıl özellikle kadın kullanıcıları hedefleyerek çıkarttık. Temel versiyondan 2 bin Euro daha fazla bir fiyata sahip. Daha çok erkeklerden oluşan ekibimiz için bu gerçekten zorlu bir çalışmaydı. 35 yaş civarı, yüksek gelire ve bir yaşam tarzına sahip kadınları hedefledik. Reklam mecrası olarak da blogları ve sosyal medyayı kullandık. Bu varyasyonun satışından memnunuz. Geçen yıl 3 bin adet sattık ve bunu daha da güçlendirmek istiyoruz. Satış hacmi önemli değil, önemli olan gelir ve kar.

 

Seat Çin'e ne zaman dönecek?

Çin gibi büyük bir piyasayı ithalatla döndürmek çok mümkün değil. Üretimi doğrudan Çin'de yapmak daha mantıklı. Piyasayı analiz ediyoruz ve yerel üretim için istikrarlı şartlar yakalamak istiyoruz. Avrupa'da sürdürülebilir bir karlılık inşa etmek öncelikli hedefimiz, yanlış adımlarla bunu bozmak istemiyoruz. Yine de Çin'e geri dönebilmemiz için gerekli zemini hazırlamak için araştırmalarımız sürüyor.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo