BMW X1 2016 YENİ KASA ARTIK ÇOK İDDİALI

Ototeknikveri     04 Haziran 2015 05:56

Yeni BMW X1 daha verimli motorlar, geliştirilmiş stil, daha yüksek konfor, lüks bir ambiyans ve yeni teknolojiler ile geliyor.

BMW X1 2016 YENİ KASA ARTIK ÇOK İDDİALI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Premium kompakt segmentinde 730 bin adetten fazla satarak büyük başarıya ulaşan X1 modelinin ikinci nesli BMW X serisi özelliklerini bire bir yansıtan gövde tasarımı ile sahneye çıkıyor. Yeni BMW X1'in iç kabini yolcular ve bagaj için çok daha fazla alan, modern ve lüks bir ambiyans ve yoğun mühendislik ürünü bir fonksiyonellik sunuyor. BMW'nin en yeni nesil motorlarından 4 silindir motorlar, verimlilik açısından optimize edilmiş bir BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemi versiyonu ve yeni geliştirilmiş şasi teknolojisi yeni modele sportif yetenekler ve sürüş konforu kazandırıyor. Yakıt tüketimi ve emisyonlar da şu anki modele göre %17 azaltılmış.

 

Pazarda lider konumdaki dinamiklerinin ve verimliliğinin yanı sıra bir dizi inovatif donanım özellikleri de yeni BMW X1'in bu konumunu sağlamlaştırıyor. Yeni modelin seçenekleri arasında full-LED farlar, Dinamik Amortisör Kontrolü, BMW Head-Up Display (sürücü için dikkat dağıtmayan göz hizasında özel bildirim ekranı) ve Driving Assistan Plus sürüş yardım sistemi yer alıyor.

 

Tipik bir BMW X modeli: iri yapılı boyutlar, etkileyici değişkenlik ve premium özellikler

İri yapısı ve dinamik çizgileri ile BMW X1 hem güçlü bir duruşa hem de BMW X model ailesinin en genç üyesi olduğunu belli eden modern bir görünüme sahip. Yeni modelin yüksekliği öncülüne göre 53 milimetre daha fazla, bu da iç kabinin genişliğine olumlu yansımış. Oturma pozisyonu da yükselmiş (önde +36, arka koltuklarda +64) ve sürücünün yol görüşü böylece optimize edilmiş.

 

Arkadaki diz boşluğu 37 milimetre arttırılmış. Bu artış opsiyonel ayarlanabilir arka koltuk ile 66 milimetreye kadar çıkabiliyor. 505 litrelik bagaj kapasitesi de öncülünden 85 litre daha fazla. Arka koltuklar katlandığında (opsiyonel olarak koltuklara açı ayar özelliği de getirilebiliyor) yük kapasitesi 1550 litreye kadar çıkartılabiliyor. Opsiyonel olarak sunulan katlanabilir ön yolcu koltuğu ve 13 santimetre öne ve arkaya kayabilen arka sıra da araca ilave esneklik kazandırıyor.

 

BMW X1'in iç kabini sürücü odaklı kokpit tasarımı ve sürüş keyfi ile modern premium ambiyansı biraraya getiriyor. Standart donanım klima, USB ve AUX-in soketlerine sahip ses sistemi ve iDrive işletim sistemli 6.5 inç monitörü içeriyor. Advantage, Sport Line, xLine ve M Sport paketleri de standart özelliklere ek olarak sunuluyor ve böylece müşteriye daha fazla kişiselleştirme olanağı veriliyor.

 

Yeni nesil motorlar ve tasarruflu xDrive 4 çekişli sürüş sistemi

İkinci nesil BMW X1 (kombine yakıt tüketimi 6.4–4.1 litre/100 km; kombine CO2 emisyonu: 149–109 g/km) bir dizi yeni motor seçeneğiyle geliyor. İki benzinli ve üç dizel motor Ekim ayından itibaren piyasada olacak. Tüm motorlar 4 silindirli ve BMW'nin yeni motor ailesinden. Güç çıkışları 110 kW/150 hp ile 170 kW/231 hp arasında değişiyor. Yeni motorlar 6 kademe manuel vites ya da 8 kademe Steptronic vites seçeneklerine sahip. Her iki seçenek de yeni geliştirilmiş.

 

Xdrive akıllı 4 çekişli sürüş sistemi de BMW X1'de geliştirilmiş bir versiyonuyla yer alıyor. Ağırlığı azaltan, kompakt ve verimli sistem elektro hidrolik kontrollü çok pleytli kavramaya sahip, bu da çekişi ön ve arka akslar arasında duruma ve ihtiyaca göre dağıtıyor. BMW X1 sDrive20i ve BMW X1 sDrive18d versiyonlarında markanın karakteristik sürüş dinamiklerini verebilmek amacıyla geliştirilmiş ve BMW 2 Series Active Tourer ve BMW 2 Series Gran Tourer modellerinde kendini kanıtlamış önden çekişli sistem yer alacak.

 

BMW X1'de ilk: Head-Up Display ve Driving Assistant Plus
Yeni nesil BMW X1'de akıllı bağlanabilirlik alanında da ciddi gelişmeler var. BMW ConnectedDrive serisine yeni bir özellik olarak eklenen Head-Up Display sürücünün göz hizasında ön cama sürüş ile bağlantılı tüm bilgileri yansıtıyor. BMW X1'de ayrıca Driving Assistant Plus serisinden Stop&Go fonksiyonlu aktif seyir kontrol sistemi, Lane Departure Warning şerit koruma sistemi, Traffic Jam Assistant trafik sıkışıklığı asistanı, Collision Warning kaza uyarı sistemi ve şehir içi otomatik fren fonksiyonlu yaya uyarı sistemi Pedestrian Warning teknolojileri sunuluyor. Bu sistemler müşterilere arabanın konforunu, navigasyon ve multimedya fonksiyonlarını geliştiren bir dizi uygulama sunularak tamamlanıyor.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo