2016 VW GOLF JEST KONTROLLERİ SUNAN İLK OTOMOBİL OLACAK

Ototeknikveri     05 Haziran 2015 04:01

2016'da yollara çıkacak makyajlı yeni Volkswagen Golf'ün dokunmatik ekranında jest ile kontrol özelliği de bulunacak.

2016 VW GOLF JEST KONTROLLERİ SUNAN İLK OTOMOBİL OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW yeni araç içi teknolojisini Golf R Touch konsepti ile geçen hafta Şangay'daki CES Asia etkinliğinde tanıtmıştı. Konseptteki teknoloji 2016'da çıkacak yeni Golf'deki jest ile kontrol fonksiyonunun aynısı olması ile dikkat çekiyor. Sürücü ve yolcular jestler ile klima ayarlarını yapabilecek, müzik sisteminin sesini kısıp yükseltebilecek, tavanı açıp kapatabilecek ve başka bir dizi fonksiyonu kontrol edebilecekler. Dokunmatik ekrandaki menülere ulaşmak da jest kontrolü ile oldukça basitleştirilmiş. Dokunmadan ekranı kaydırma özelliği şu anki VW Golf modellerinde yer alan Discover Pro multimedya sisteminde şimdiden görülebiliyor.

 

VW, jest ile kontrol sistemi sayesinde dikkat dağıtmadan sürüş potansiyelini arttırmak istiyor. Jest ile kontrol sürücüye yola odaklanmışken konsantrasyonu hiç bozulmadan istediği ayarı yapabilme imkanı veriyor. Jest kontrol sistemi 2016 Golf ile gelecek yılın sonunda gerçeğe dönüşecek. Jest ile kontrol edilemeyen navigasyon, istasyon seçimi ve bakım özellikleri gibi ayarlara ise dokunmatik ekran ile çok kolay ulaşılabiliyor. Yeni Golf'de 13 inç boyutunda oldukça büyük bir ekran bulunacak. Amaç mümkün olduğunca az düğmenin bulunduğu bir iç kabin yaratmak.

 

BMW yeni nesil 7 serisi için iDrive infotainment sisteminde benzer bir kontrol özelliği sunacağını duyurduysa da, Volkswagen jest ile kontrol sistemini piyasaya çıkartacak ilk otomobil üreticisi olacağını vaad ediyor. Ayrıca 2016 Vw Golf, makyajlı yüzüyle daha da iddialı hale gelecek.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo