BENTLEY BENTAYGA, AUDI A8 VE VW PHAETON İÇİN YENİ W-12 MOTOR

Ototeknikveri     06 Haziran 2015 05:40

Volkswagen Grup'un yeni nesil W-12 motoru direkt enjeksiyon teknolojisi ile turboşarjı buluşturacak.

BENTLEY BENTAYGA, AUDI A8 VE VW PHAETON İÇİN YENİ W-12 MOTOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Motor Geliştirme Şefi Friedrich Eichler geçen ay bir motor sempozyumunda W-12 TSI motorun detaylarını açıklamıştı. Eichler yeni 12 silindir motorun VW Grup'un boylamasına yerleştirilmiş motorlara sahip büyük arabalar için MLB platformuyla birlikte kullanılacağını, genellikle arkadan çekişli spor arabalar ve lüks sedanlarda kullanılan MSB platformunda da yer alacağını söyledi. Şu anki Audi A8'in doğal emişli 6.3 litre W-12 motoru direkt enjeksiyona sahip. Bentley'in W-12'leri ise turboşarjlı. Direkt enjeksiyon ve turboşarj kombinasyonu 12 silindirde yeni bir durum.

 

W-12 TSI motor ilk önce 2016'da çıkacak MLB temelli Bentley Bentayga crossover modelinde kullanılacak. W-12 aynı zamanda yeni nesil Audi A8 ve Volkswagen Phaeton'da da yer alacak. Yeni Bentley Continental ve Flying Spur modelleri de motorun kullanılacağı arabalar arasında.

 

Bu yıl 2016 model yılı olarak ABD'de çıkartılacak Audi Q7 de iki – üç yıl içinde yeni bir versiyonla gücünü W-12'den alabilir. VW motorun sportif amaçlı kullanıma da hazır olduğunu belirtiyor. W-12 TSI motor 6000 rpm'de 600 hp güç çıkışına ve 900 Nm tork değerine sahip. Motor Bosch-Mahle turboşarjör kullanıyor ve silindir deaktivasyonu ile geliyor. Volkswagen yetkilileri motorun 100 kilometrede 11 litre yakıt tüketeceğini söylüyor.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo