2016 TOYOTA AVENSİS'İN DİZEL MOTOR TEKNOLOJİSİ

Ototeknikveri     10 Haziran 2015 02:49

Makyajlı Toyota Avensis'te sunulacak 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik dizel motorlar sahip oldukları teknolojiler ile dikkat çekiyor.

2016 TOYOTA AVENSİS'İN DİZEL MOTOR TEKNOLOJİSİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Toyota Avensis'in 1.6 ve 2.0 litrelik D-4D dizel motorları performansı olumsuz etkilemeden yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak için tasarlanmış bir dizi ileri düzey teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Dijital dizel elektroniğine sahip bir yakıt enjeksiyon kontrol sistemi, enjeksiyonu; motor hızı, yükü ve ısısı ile orantılı şekilde kontrol ediyor ve geleneksel teknolojilere göre daha hassas basınç, zamanlama ve hacim yönetimi sağlıyor. Bu da motorun performansını olumsuz etkilemeden daha gelişmiş yakıt verimliliği ve düşük emisyonları beraberinde getiriyor.

 

Girdap ve teğetsel giriş portları kombinasyonu yakıt/hava karışımında ideal bir girdap modeli yaratıyor, bu da daha muntazam bir yanma yolu ile motor verimliliği sağlıyor. Birleşik tipteki eksantrik mili ayrı ayrı eksantriklerden, dişlilerden ve şafttan oluşuyor. Her bileşen için materyaller dikkatle seçilmiş. Bu da toplam ağırlığı %40 azaltıyor ve yakıt verimliliğine katkı sağlıyor.

 

Bir hidrolik valf boşluk telafi (HVCC) sistemi geliştirilmiş motor performansı ve yakıt verimliliği için motor hızına ve yüküne göre hava girişi ve egzoz hava akımını optimize eden hidrolik pistonlar içeriyor. Bir çapraz akış soğutma sistemi motor soğutucu akışını daha sıcak olan egzoz tarafından daha soğuk olan giriş tarafına kanalize ediyor ve silindir başında daha iyi ısı dağılımı sağlıyor. Bu da basınç kayıplarını azaltıyor ve yakıt verimliliğini geliştiriyor.

 

Ses emici donanımın yanı sıra reçine silindir başı kapağı kullanılması daha karmaşık bir iç yapıya imkan vermiş. Yağı kaçak gazdan ayırmak için kapağa bir yağ ayırıcı ve Basınç Kontrol Valfi (PCV) konulmuş. Bu da yeniden yanma esnasında yakılan yağ miktarını ve böylece emisyonu azaltıyor.

 

Değişken Lüleli Turboşarjör (VNT) sistemi de hava giriş hacmini motor hızı ve yüküne göre ayarlayarak yine yakıt verimliliği ve motor performansına olumlu katkı sağlıyor. Yeni bir şarj kontrol sistemi otomatik olarak alternatörün ürettiği elektriği regüle ediyor ve bu sürüş şartlarına göre motor yükü üzerinde etkili oluyor. Yakıt verimliliğini arttıracak şekilde, sistem hız keserken alternatör yükünü arttırmakla ve hızlanırken alternatör yükünü düşürmekle kalmıyor aynı zamanda rölantide ya da seyir esnasında yakıt verimliliği ile gerekli elektrik arasında denge kurabiliyor. Toyota'nın tart/stop sistemi yüksek performanslı dizel partikül filtresi (DPF) ile birlikte partikülleri ve CO2 emisyonlarını düşürüyor.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo