BMW'DEN ÖZEL BİR İ8 HAZIRLIĞI

Ototeknikveri     11 Haziran 2015 04:00

Hafif ve daha yüksek performanslı BMW i8, 450 hp motor gücü ile yakında yollara çıkmaya hazırlanıyor.

BMW'DEN ÖZEL BİR İ8 HAZIRLIĞI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW i8 hibrit spor arabasının daha da yüksek performanslı bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Firma içinden kaynaklar yüksek performanslı i8'in BMW'nin 100. yılı şerefine gelecek yıl çıkabileceğini söylüyor. BMW mühendisleri i8'in hafif karbon fiber yapısının ve hibrit güç aktarım mekanizmalarının yeteneklerini sergilemek için hevesli. Şu anda i8 gücünü turboşarjlı 1.5 litrelik 3 silindir benzinli motor ve elektrikli motordan alıyor. İki motorun toplam güç çıkışı 357 hp, tork değeri ise 570 Nm. Araba 4.4 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Maksimum hız ise saatte 250 kilometre.

 

Güncel i8'de yer alan benzinli motor 228 hp güç çıkışına sahip. BMW'nin 2.0 litre 4 silindir benzinli motor kullanan yeni bir konfigürasyon denemesi ve güç çıkışını 300 hp üzerine çıkartması bekleniyor. Bu sayede toplam sistem gücü 450 hp'ye ulaşması öngörülen araç ile hedef sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkış süresini 4 saniyenin altına indirmek. Daha büyük bir motor arabaya ekstra ağırlık yükleyecek. Ancak BMW bu durumu, karbon fiber gövde panelleri ile, hatta iç kabinde koltuk sayısını iki ile sınırlayarak çözmeyi planlıyor. Böylece ağırlıkta 1485 kg sınırı aşılmamış olacak.

 

BMW, Ferrari ve Aston Martin gibi markaların yüksek fiyatlı sınırlı üretim modellerini inceliyor ve bu piyasaya adım atmak için sabırsızlanıyor. Yeni i8'in standart modelden çok daha özgün ve agresif bir görünüme sahip olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 11 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo