2016 VW TİGUAN DETAYLANIYOR

Ototeknikveri     11 Haziran 2015 05:48

Volkswagen'in yeni Tiguan modeli 2016'da piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Modelin kamuflaj altındaki ilk görüntüleri internete sızdı.

2016 VW TİGUAN DETAYLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Orta boy crossover ve SUV modellere olan talepte patlama yaşanırken, Volkswagen de bu furyadan faydalanmak için yepyeni Tiguan'ı hazırlıyor. İkinci nesil SUV en yeni versiyon MQB mimarisi üzerine inşa edilecek ve 2016'da piyasaya çıktığında Mazda CX-5 ve Nissan Qashqai ile mücadele edecek. Yeni Tiguan'ın stil ve sürüş anlamında oldukça geleneksel kalması, böylece her kitleye hitap ederek yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Daha küçük olan Taigun konseptinin de bir üretim versiyonunun çıkması muhtemel görülüyor. Bu model Honda HR-V'ye rakip olabilir. 2020'ye kadar başka crossover modellerin çıkması da ihtimaller arasında.

 

Fotoğraflarda ağır kamuflaj altında olsa da, yeni Tiguan'ın tamamen yeniden tasarlandığı belli. Uzatılmış aks mesafesi ile daha büyük görünen araba daha kısa ön çıkıntıya sahip. Bu sayede yolculara ayrılan alan genişlemiş. Diğer dış tasarım özellikleri arasında ön ve arkada LED farlar var. Tiguan'ın dış cephesinde, MK7 Golf'den alınan, tüm ailenin ortak stili sahiplenilmiş.

 

Arka kısım eskisinden daha tombul görünüyor. Muhtemelen bagaj kapasitesi arttırılmış. İç kabinde kaliteli materyaller ve en yeni teknoloji bağlanabilirlik sistemleri kullanılması bekleniyor. Yeni Tiguan'da 2016 Golf'de bulunacağı açıklanan jest ile kontrol teknolojisine de yer verilmesi muhtemel.

 

Motor seçenekleri Golf'den ödünç alınma alışıldık TSI küçültülmüş benzinli ve dizel motorlar olacaklar. Hibrit ve tam elektrikli versiyonların da çıkması çok uzak ihtimal değil.

Son Güncelleme : 11 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo