YENİ HYUNDAİ İ20'YE EURONCAP'TEN KIRIK NOT

Ototeknikveri     26 Haziran 2015 01:50

Hyundai'nin ülkemizde yoğun ilgi gören yeni nesil b hatchback modeli i20, Euroncap güvenlik testlerinden dört yıldız alabildi.

YENİ HYUNDAİ İ20'YE EURONCAP'TEN KIRIK NOT
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde Volkswagen Polo ile birlikte b segmenti hatchback satışlarında liderlik mücadelesi veren Hyundai i20, Euroncap'ın en son düzenlediği güvenlik testlerine katıldı. Testler sonucunda, yetişkin korumada yüzde 85, çocuk korumada yüzde 73, yaya korumada yüzde 79 ve güvenlik yardımcıları bölümlerinde yüzde 64 oranında başarı gösteren yeni Hyundai i20, dört yıldız alabildi. Önden çarpışmalarda i20'nin kabini stabil kalmayı başardı. Ön yolcuların diz ve uyluk kemiği korumasında iyi olarak nitelendirilen sonuçlara ulaşan i20, yandan çarpışma testlerinde boyun ve göğüs bölgelerini de iyi şekilde korudu.

Yandan direğe çarpma testlerinde de başarılı sonuçlar elde eden i20, arkadan çarpılma sonucu oluşan kamçı testinde, ön yolcularını iyi bir şekilde korurken, arka yolcularını sınırda koruyarak puan kaybetti. Hyundai i20, çocuk korumasında önden çarpışmada 18 aylık çocukların kafa bölgesine yeterli koruma sağlarken diğer bölgelerde iyi seviyede koruma sağladı. Hyundai i20, yaya korumasında bacak ve karın bölgeleri testinde maksimum puanlara ulaştı. 

Son Güncelleme : 26 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo