2016 KİA CEE'D İLK DETAYLARI VE ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     27 Haziran 2015 01:29

Yeni makyajlı Kia Cee'd resmi olarak tanıtıldı. Yeni Cee'd, hafif güncellenen dış tasarımının yanında iyileştirilen tekniği ile öne çıkıyor.

2016 KİA CEE'D İLK DETAYLARI VE ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haziran ayının başında ilk görüntüsü ortaya çıkan yeni Kia Cee'd, resmi olarak tanıtıldı. Dış tasarımı, iç mekan kalitesi ve rafineliği geliştirilen Kia Cee'd, 1.0 litrelik turbo benzinlinin de dahil olduğu yeni motor gamı, düşük emisyon değerleri ve 7 kademeli DCT otomatik şanzıman seçeneği ile öne çıkıyor. Gelişmiş Kia Connected servisini yıl sonunda itibaren sunacak olan yeni Cee'd, GT Line adlı sportif donanım seviyesiyle de tercih edilebilecek. Dış görünümü, motor gamı ve sürüş dinamikleri geliştirilen yeni Kia Cee'd, Temmuz ayından itibaren Avrupa pazarına sunulacak.

 

Dışarıdan bakıldığında makyajın getirdikleri zor farkedilen Kia Cee'd, yeni 16 veya 17 inçlik alaşım jantlara, daha geniş ve açılı bir ön tampona, Pro_cee’d modelini andıran arka tampon tasarımına, tasarımı değiştirilen led farlara ve sis farlarının çevresi gibi bölgelerde yer alan krom detaylara kavuşmuş. 

 

İç mekan kalitesinin arttırıldığı yeni Kia Cee'd'in kabininde, kapı kolları, havalandırma kanalları, vites topuzu ve gösterge tablosunun etrafında yer alan krom detayla ve orta konsoldaki çizilmeye karşı dayanıklı parlak siyah malzeme öne çıkıyor. Gürültü, titreşim, sertlik seviyesi olan  NVH (Noise, vibration, harsness) seviyesi geliştirilen yeni Cee'd, ek ses yalıtım malzemeleri ile donatılmış. Dizel Cee'd'lerde ise araçların motor bloğu, yağ deposunda ve dizel partikül filtresinde ek ses yalıtım malzemeleri kullanılmış. 

 

Yeni Kia Cee'd'deki en önemli yeniliklerin yapıldığı motor gamında bir çok markanın yer vermeye başladığı üç silindirli 1.0 litrelik turbo benzinli motor öne çıkıyor. ecoTurbo ismi olarak verilen bu motor, 100 hp ve 120 hp olmak üzere iki farklı güç çıkışı ile tercih edilebiliyor. Her iki versiyonunda maksimum tork değeri 172 Nm. Yeni Cee'd'in benzinli motor cephesinde, önceki versiyonda da sunulan 100 hp güç üreten 1.4 litrelik MPI ve 128 hp güç üreten 1.6 litrelik GDI üniteler yer almaya devam edecek. 1.6 litrelik GDI ünite altı kademeli çift debriyajlı otomatik şanzıman olan DCT ile birlikte tercih edilebilecek. 

 

Makyajlı Kia Cee'd'in dizel cephesinde ise giriş seviyesi olarak 110 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel CRDi ünite yer alacak. Önceki modelde kullanılan 128 hp güç ve 265 Nm tork üreten güçlü 1.6 dizel CRDi motor ise yeni Hyundai i30'da olduğu 136 hp güç ve 285 Nm tork değeri ile sunulacak. 7 DCT adlı 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman 136 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel ile tercih edilebilecek.

 

Kia Cee'd'in sportif seçeneği olan üç kapılı karosre sahip Pro_cee’d GT’de dış görünümndeki ufak değişikliklerin dışında, iç mekandaki altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve alüminyum start/stop butonu yer alıyor. Ayrıca yeni Pro_cee’d GT’de, direksiyondaki GT Modu tuşuna basılarak aktif hale getirilen, elektronik motor sesi sistemi de bulunuyor. Aracın kaputunun altında yer alan 204 hp güç ve 265 Nm tork üreten 1.6 litrelik 4 silindirli benzinli motorun turboşarj sisteminin  hava basıncını arttırılarak düşük devirlerde daha iyi tork sunarak gaz tepkilerinin iyileşmesi sağlanmış Bu sayede Pro_cee’d GT'nin 0'dan 100 km/s hıza ivmelenme süresi 0.1 saniye daha kısalara 7.6 saniyeye gerilemiş. Ayrıca aracın her vites kademesindeki ara hızlanma değerleri de iyileştirilmiş.

Son Güncelleme : 27 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo