2016 AUDİ A4 YENİ KASA ÖZELLİKLERİ DETAYLI İNCELEMESİ

Ototeknikveri     01 Temmuz 2015 02:16

Yeni nesil Audi A4 ve A4 Avant, tasarımı, teknolojisi, teknik özellikler, kabini ve güvenlik sistemleri ile dikkat çekiyor.

2016 AUDİ A4 YENİ KASA ÖZELLİKLERİ DETAYLI İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Audi A4 ve A4 Avant teknoloji ve estetiğin heyecan verici bir bileşimini sunuyor. Markanın en çok satan model ailesindeki tüm teknoloji yeniden geliştirildi, böylece segmentte çıta yükseltildi. Geliştirme süreci boyunca öncelik CO2 emisyonlarının düşürülmesi oldu. Tüm teknolojiler sürüş direncini azaltmaya odaklandı.  Bunun iyi bir örneği aerodinamikler: A4 Sedan 0.23 ile sınıfındaki en iyi hava sürtünme katsayısına sahip. Yeni modeller aynı zamanda son derece düşük CO2 emisyonlarına sahip. A4 Sedan 2.0 TDI ultra 110 kW (150 hp) kilometre başına 95 gram,  A4 Avant 2.0 TDI ultra kilometre başına 99 gram, 2.0 TFSI 140 kW (190 hp) A4 Sedan ultra içerisinde kilometre başına 109 gram, A 4 Avant ultra içerisinde kilometre başına 114 gram CO2 emisyon değerleri ile dikkat çekiyor. En güçlü motorlar iki adet 200 kW'ya (272 hp) kadar çıkış gücü olan altı silindirli TDI. Sürüş yardımı sistemleri ve multimedya yüksek kaliteye sahip. Yeni nesil dört silindirli TFSI motorlar yeni geliştirilmiş yanma metodları ile yakıt tüketiminde, emisyonlarda ve performansta dört silindirli benzinli motorlar için standartları yeniden belirliyor. A4 Sedan ve A4 Avant bu sonbahar çıkacak. 

 

4.73 metre uzunluğunda ve 2.82 metre aks açıklığına sahip yeni Audi A4 ve A4 Avant yolda güçlü bir duruş sergiliyor. Ön ve arka kısımlarda çıkıntılı bir yatay çizgi otomobilin büyüklüğünü vurguluyor. Akıcı tasarım markanın sportif şıklığına gönderme yapıyor. Tek çerçeveli ön panjur geniş ve alçak. Opsiyonel LED farlar ve Matrix LED teknolojisi (dinamik sinyal lambaları ile birlikte) otomobildeki teknolojik seviyeyi gözler önüne seriyor.

120 kilogram daha hafif 
Önceki modelle karşılaştırıldığında, arabanın boyutlarının büyüdüğü ancak ağırlığının ciddi oranda azaltıldığı görülüyor. Motora göre değişen şekilde bu hafifleme 120 kilogramı bulabiliyor. Yeni Audi modellerinin gövdeleri sınıfının en hafifleri arasında. Bunun için özel materyaller ve hafif bir konstrüksiyon kullanılmış. 

 

Audi A4 gürültü seviyeleri anlamında da sınıfında lider. Tüm yolcular cömert genişlikteki iç kabinden faydalanıyor, yumuşak çizgiler iç kabinin genişliğini vurguluyor. Gösterge panelinin ön kısmı geniş hava girişleri ve dekoratif bir yüzey ile dikkat çekiyor. Geceleri opsiyonel akıllı ışıklandırma sistemi kapıları ve orta konsolu aydınlatıyor. İşçilik kalitesi tartışmasız çok yüksek. Renkler ve materyaller müşterilere konfigürasyonda daha da fazla özgürlük tanıyan bir konsepti yansıtıyor. 

Bagaj kompartmanında sensör kontrollü açılış: A4 Avant
Yeni A4 Avant'ın bagaj kompartmanı 505 litre depolama alanı sunuyor. Bu da aynı sınıftaki pek çok premium araç arasında en yüksek kapasite. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1510 litreye kadar çıkabiliyor. Elektrikli bagaj kompartmanı kapağı ve elektrikli arka kapak standart donanım. Opsiyonel olarak bagaj kapağını açıp kapatmak için sensörlü kontrol özelliği de sipariş edilebiliyor. İki yeni model çok sayıda akıllı teknolojiler sunuyor, bunların kullanımı yeni Audi MMI ekran ve kontrol konsepti ile daha da sezgisel hale geliyor. Yeni A4'ün teknolojik özellikleri arasında Audi sanal kokpit, Audi Matrix LED farlar, Audi akıllı telefon arayüzü, Bang&Olufsen 3D ses sistemi, kablosuz şarj özellikli Audi phone box, gösterge tablosunu sürücünün göz hizasında ön cama yansıtma özelliği ve yeni sürüş yardımı sistemleri ile Audi bağlantı hizmetleri bulunuyor.

 

Enformasyon ve cazibe: Audi sanal kokpit ve MMI
Audi sanal kokpit sistemi önemli bilgileri parlak ve yüksek çözünürlüklü grafiklerle detaylı bir şekilde gösteren 12.3 inç LCD ekran ile geliyor. 
Orta konsoldaki MMI kontrol konsepti ise yeni geliştirilmiş bir özellik ve ana kontrol aracı olarak kullanılıyor. En son teknoloji multimedya sistemi, MMI Navigation plus ve MMI touch özelliklerinin yanı sıra üzerinde yazı yazmayı kolaylaştıran bir touchpad bulunan 8.3 monitör ile birlikte geliyor. Tüm MMI kontrol mantığı bir akıllı telefonunkine benzer şekilde ve akıllı arama fonksiyonuna sahip. Yeni, daha doğal sesli kontrol sistemi ise ses komutlarını günlük konuşma dilinde söylendiğinde rahatça anlayabiliyor. Örneğin “Peter Miller'ı aramak istiyorum” demek yeterli oluyor.

Bilgisayar gücünde multimedya sistemi
MMI Navigation plus ikinci nesil modüler multimedya platformu tarafından destekleniyor, Audi tüketici elektroniği inovasyonlarını arabalara taşıyor.  Eğer müşteriler MMI Navigation plus özellikli bir otomobil sipariş ederse otomatik olarak Audi connect donanım modülünü de almış oluyorlar. Bu modül ile A4 ve A4 Avant yüksek hızlı LTE ağı üzerinden internete bağlanabiliyor. Yolcular internette dolaşabiliyor, mobil cihazlarından bir kablosuz erişim alanı aracılığı ile eposta gönderip alabiliyor, sürücü ise Audi connect kişiselleştirilmiş servislerini kullanabiliyor.

 

Audi akıllı telefon arayüzü ise yeni bir özellik. Bu özellik ile iOS ve Android mobil telefonlar Audi MMI platformuna entegre edilebiliyor. Audi phone box akıllı telefonları araçtaki antene bağlıyor ve cihazları Qi standardına göre otomatik şarj ediyor. Bang & Olufsen 3D ses sistemi ise müzik severleri çok memnun edecek inovatif bir özellik. Yeni Audi tablet de özel arka koltuk eğlence sistemi olarak kullanılabiliyor.
Güçlü altı ve dört silindirli motorlar 

 

Yeni Audi A4 ve A4 Avant Almanya'da 7 motor seçeneği ile sunulacak, bunların üçü TFSI, dördü TDI olacak. Güç çıkışları ciddi ölçüde arttırılmış ve 110 kW (150 hp) ile 200 kW (272 hp) arasında değişiyor. Yakıt tüketimi ise %21 oranında düşürülmüş. A4 2.0 TDI ultra 100 kilometrede sadece 3.7 dizel tüketiyor ve kilometre başına 3.7 litre CO2 emsiyonuna saip. Avant modelindeki değerler ise 3.8 l/100 km ve 99 g/km CO2. Tüm motorlar yüksek verimlilikle sportif performans ve yumuşaklığı birleştiriyor. Bu bileşim özellikle 3.0 TDI altı silindirli motorlarda öne çıkıyor.

Yeni Audi A4 benzinli motorlarda çığır açıcı bir inovasyon ile geliyor: 2.0 TFSI ultra 140 kW (190 hp) yeni bir yanma metodu kullanıyor, bu metod onu daha verimli hale getiriyor. Motorun yakıt tüketimi 100 kilometrede 4.8 litre, CO2 emisyonu ise kilometrede 109 gram. Avant modelinde ise değerler 5.0 l/100 km ve 114 g/km CO2 şeklinde. Doğalgaz ya da Audi tarafından geliştirilen Audi e-benzin ile kullanılabilecek bir g-tron versiyonu da çıkartılacak. 

 

S tronic, tiptronic ve manuel vites
Yeni Audi A4 ve A4 Avant'ın güç aktarım mekanizmaları tamamen yeniden geliştirildi. 6 kademe manuel vites, yedi kademeli S tronic (şimdi dört çekişli sürüş için de mevcut) ve 8 kademe tiptronic vitesler yeniden tasarlandı; otomatik vitesler artık yakıt tasarruflu bir boşa döndürme fonksiyonuna da sahip. Tekerlek seçmeli tork kontrolü önden çekiş ve dört çekişin performansını destekliyor. En güçlü TDI için Audi 2016'dan itibaren opsiyonel olarak arka aksta spor diferansiyel sunacak. 

 

Sürüş dinamikleri
Yeni A4 sportif performans ile konforu birarada sunuyor. Süspansiyon ve direksiyon bozuk yol yüzeyi gibi sıkıntıları bertaraf ediyor, yanal kuvvet ya da çekişteki artış gibi önemli durumlar sürücüye bildiriliyor. Performans yeniden geliştirilmiş beş bağlantılı akslar ve elektromekanik elektrikli direksiyona bağlı. Böylece dinamik yol tutuşu ve birinci sınıf biniş konforu sağlanmış, aynı zamanda yakıt tüketimi düşürülmüş. İlave seçenekler ise arabanın hızına ve direksiyon açısına göre direksiyon oranını değiştiren dinamik direksiyon ve şok emicili süspansiyonlar. Bu süspansiyonlar ile sürücü spor ya da konfor modunu seçebiliyor. Her iki süspansiyon modu da Audi drive select sürüş dinamikleri sistemine dahil. Bu sistem 140 kW ve üzeri güce sahip modellerde standart ekipman olarak geliyor.

 

Sınıfının en geniş sürüş yardımı ve güvenlik sistemi seçenekleri
Audi A4 ve A4 Avant çok sayıda sürüş yardımı sistemi ile sınıflarında standartları yeniden belirliyorlar. Öngörülü verimlilik asistanı sürücülere yakıt tasarrufu konusunda yardımcı oluyor, Audi aktif şerit asistanı arabanın şeritten ayrılmasını önlüyor, Stop&Go adaptif hız sabitleyici ve trafik sıkışıklığı asistanı yavaş hareket eden trafikte sürüşü kolaylaştırıyor. Trafik sıkışıklığı asistanının bir özelliği de kontrol stratejisi. Sistem yol işaretleri ve ilerideki trafik gibi bir dizi parametreyi hesaba katıyor. Güvenliğe katkı sağlayan diğer inovasyonlar ise park asistanı, arka trafik asistanı, çıkış uyarısı, çarpışma önleme asistanı, viraj asistanı ve Audi pre-sense öngörü sistemleri. Kamera temelli trafik işaretleri tanıma fonksiyonu da sunulan özelliklerden birisi. 

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo