2016 RENAULT TALİSMAN ÖZELLİKLERİ VE DİKKAT ÇEKENLER

Ototeknikveri     06 Temmuz 2015 07:02

Renault'un yeniden d segmentinde iddialı hale gelmesini sağlayacak yeni Talisman, tasarımı, donanımları, teknolojisi ve motor gamı ile dikkat çekiyor.

2016 RENAULT TALİSMAN ÖZELLİKLERİ VE DİKKAT ÇEKENLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız üretici Renault'un, Volkswagen Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo, Opel Insignia, Peugeot 508 ve Citroen C5 gibi Avrupalı modellerin başını çektiği d segmentinde, iddiasını kaybeden, Laguna ve Latitude modellerinin yerini alan yeni Talisman, yepyeni tasarımı ile dikkat çekiyor. Led teknolojisine sahip büyük ön farları ve farlardan aşağıya doğru uzann C şeklindeki led gündüz ışıkları ile dikkat çekici bir ifadeye sahip olan Talisman'ın bu bölümündeki ızgara ve marka logosu da aracın üreticinin diğer modellerinden ayrılmasını sağlıyor. Yan bölümünde sade çizgilerin hakim olduğu Talisman'ın krom pencere çerçeveleri ve şık tasarıma sahip 16 ile 19 inç arasında değişen jantları öne çıkarken, belirgin omuz çizgisi ve eğimli c sütunu aracın coupe modellere yakın bir göünüme kavuşmasını sağlamış. Arka bölümünde üç boyutlu far tasarımı led teknolojisinin yanında ortaya doğru tek çizgi halini alması ile dikkat çekiyor. Şık ve elegan çizgilerinin yanında konfor ve sürüş keyfinin yükselmesini sağlayacak özellikleri ile öne çıkan Talisman geniş iç mekanı ile de puan topluyor. 

Renault'un Nissan ile yaptığı ortaklık ile geliştirdiği ve Kajar ile Espace'de de kullanılan yeni CMF platformu üzerinden yükselen Talisman, 4.850 mm uzunluk, 1.870 mm genişlik ve 1.460 mm yükseklik değerlerine sahip. Aks açıklığı 2 810 mm olan Talisman, arka koltuklarında sunduğu 262 mm'lik mesafe ile segmentinin en başarılısı olduğu iddiasında. Ön koltukarında 902 mm ve arka koltuklarında ise 855 mm baş mesafesi sunabilen Talisman, 608 litrelik oldukça büyük sayılabilecek bagaj hacminin yanında, iç mekanda sunduğu 25 litreyi aşan depolama hacmi ile de dikkat çekiyor. Sedef Beyaz, Dune Bej, Cosmos Mavi, Vison Kahverengi, Cassiopée Gri, Platine Gri, Etoilé Siyah, Carmin Kırmızı ve Siyah Améthyste (Initiale Paris versiyonu) olmak üzere dokuz metalik gövde boyası seçeneğine sahip olan Talisman'daki tek metalik olmayan renk alternatifi ise Glacier Beyazı olacak. 

 

Kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli, renkli Head-up display, ses ve ışık ambiyans koordinesi de sunan Multi-Sense sistemi, 10-yollu ayarlanabilen havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar, 60/40 bölünmüş arka koltuk, uygulamaların R-Link Store üzerinden indirilebildiği büyük kapasitif 7 inç (yatay format) ya da 8.7 inç (portre formatında) ekran ile R-Link 2 dokunmatik tablet, 13 hoparlörlü Bose Surround ses sistemi ADAS sürüş yardım sistemi ve Hands-free park teknolojisi yeni Talisman'ın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Yeni Talisman'da, Espace ve Clio'da olduğu gibi lüks donanım serisi olan Initiale Paris versiyonu ile de sunulacak. 

Renault’nun Multi-Sense® sistemi yeni Talisman’da bulunan teknolojileri kontrol ve koordine ediyor. Bunlar arasında en dikkat çekenleri dört tekerleği de kontrol eden direksiyon teknolojisi 4Control®, şasi, elektronik amortisör kontrolü, motor, EDC vites kutusu, göstergeler, motor sesi ve ortam aydınlatması. Renault Multi-Sense® sisteminde 'Eko’, ‘Konfor’, ‘Nötr’, ‘Spor’ ve 'Perso’ olmak üzere beş farklı mod bulunuyor.

Aynı uzunluk ve genişlik değerlerine sahip olan Espace'den 200 kg daha hafif olan yeni Talisman, bu sayede geniş sayılabilecek düşük hacimli motor gamı ile başarılı performans ve tüketim değerleri vaat ediyor. Renault Talisman'nın benzinli seçenekleri TCe 150 ve TCe 200 olmak üzere 1.6 litrelik turbo beslemeli ünitelerden oluşacak. Her iki seçenekte sadece 7 kademelei EDC otomatik şanzıman ile alınabilecek. Renault'un 1.6 litrenin üstünde kalan bu benzinli seçeneklerinin ülkemizde vergi açısından dezavantaja sahip olacağı düşünüldüğünde dizel seçeneklere olan ilginin artması muhtemel görünüyor. Talisman'ın dizel yelpazesi 110 hp'lik 1.5 dCi dizel, 130 hp'lik 1.6 dCi dizel ve 160 hp'lik çift turbolu 1.6 litrelik dizel ünitelerden oluşacak. 110 hp ve 130 hp'lik versiyonlar hem manuel hem de 6 kademeli EDC şanzıman ile sunulacakken, 160 hp'lik versiyon sadece 6 EDC ile alınabilecek. Talisman'ın düşük tüketim ve emisyon değerlerinin sunan 110 dCi olacak. 6 kademeli manuel şanzımanlı bu versiyonunun emisyon değeri 95 gr/km olacak. 

 

Renault yeni Talisman'ın station karoserli versiyonu ile birlikte, Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyecek. Fransa Douai'deki Renault tesislerinde üretilecek yeni Talisman, yıl sonunda satış sunulacak. 

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo