SSANGYONG HAZİRAN'DA 12 BİN 372 ADET SATIŞLA REKOR KIRDI

Ototeknikveri     16 Temmuz 2015 01:04

Mahindra Grup markası Ssangyong Motor 2015 yılı Haziran ayında dünya çapında toplam 12 bin 372 otomobil sattığını duyurdu. Satışların 8 bin 420 adeti iç pazarda satılırken 3 bin 952 adeti ihraç edildi.

SSANGYONG HAZİRAN'DA 12 BİN 372 ADET SATIŞLA REKOR KIRDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ssangyong satışlarındaki özellikle iç pazara bağlı yükselmeyi Haziran ayında da sürdürdü. Tivoli'nin popülaritesinin de etkisi ile firma Haziran ayında Nisan'daki 12 bin adet satışlık kendi rekorunu da kırdı. SUV piyasasında çok ilgi gören Tivoli 6 bin 39 adetle satışların büyük kısmını oluşturdu. 3 bin 630 Tivoli iç piyasada satılırken 2 bin 409 adet ise ihraç edildi. Modelin satışları son 3 aydır üst üste 5 bin seviyesini aşıyor, Ocak'taki çıkışından beri ise ilk kez 6 bin seviyesini de aştı. Ssangyong geçen yılın aynı dönemine oranla satışlarını %63.3 arttırdı ve iç piyasada 2005'ten bu yana en yüksek aylık satışlarını duyurdu. Ssangyong'un ihracatında ise iç piyasadaki yükselişin aksine bir düşüş trendi görülüyor. Tivoli'nin yeni piyasalara girmesi ve dizel Tivoli'nin çıkmasıyla birlikte ihracatta da bir iyileşme bekleniyor.

 

Firma Avrupa ve Çin piyasalarına odaklanmış durumda ve çeşitli global ve yerel pazarlama etkinlikleri planlıyor. Mayıs ayından bu yana İtalya, Belçika ve Çin'de Tivoli için tanıtım ve test sürüşü etkinlikleri yapılıyor. Ssangyong Motor CEO'su Choi Johng-sik satış rakamları ile ilgili açıklamasında şunlara değindi: “Tivoli sayesinde 10 yıldan bu yana en yüksek iç piyasa satış rakamlarımızı elde ettik ve Haziran ayında da satışlarda bir artış trendi gördük. Global kompakt SUV piyasasındaki varlığımızı arttırmak için çabalarımız devam edecek, Tivoli dizel de dahil olmak üzere güçlendirilmiş ürün serimizi daha da agresif bir şekilde tanıtacağız”

 

Ülkemizde ise Ssangyong Tivoli, Mayıs ayının ortalarında sunulmaya başlanmıştı ve bu ay içerisinde 48 adet satılabilmişti. Haziran ayında ise aracın satışı 140 adet olarak gerçekleşti.

 

1.6 dizel otomatik Ssangyong Tivoli haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo