VOLVO, POLESTAR'I SATIN ALDI

Ototeknikveri     16 Temmuz 2015 01:38

Volvo, yükse performanslı modellerinin üretimini birlikte gerçekleştirdiği Polestar firmasını satın aldı.

VOLVO, POLESTAR'I SATIN ALDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks araba üreticisi Volvo, İsveçli yüksek performanslı araba markası Polestar'ın hisselerinin %100'ünü satın aldı. Polestar artık özel yüksek performanslı Volvo modelleri için model ismi olarak kullanılacak. Polestar gelecekte Volvo'nun çift motorlu elektrikli teknolojisini kullanarak yeni nesil performans arabaları üretecek. Volvo Avrupa'nın en büyük hibrit araba üreticisi ve ileri düzey elektrikli araç teknolojilerinde lider. Firma şu anda otomotiv piyasasındaki en güçlü, en çevre dostu bazı hibrit motorları üretiyor. Volvo ve Polestar'ın ilişkileri eskiye uzanıyor. İki firma 1996'dan beri motor sporları alanında birlikte çalışıyorlardı ve bir ortaklık anlaşması imzalamışlardı. Bu anlaşmayla Volvo arabaların konforlu Volvo sürüş deneyimi ile yüksek seviyede güç ve yol hakimiyetini birleştiren Polestar versiyonlarının geliştirilmesi kararlaştırılmıştı.

 

2015 yılında Volvo, V60 wagon ve S60 sedan modellerinin Polestar versiyonlarından 750 adet satmayı planlıyor. Volvo bünyesinde Polestar araçların satışlarının orta vadede yıllık 1000 – 1500 adete yükselmesi bekleniyor. Volvo, Polestar performans optimizasyonu kitlerinin satışlarından da fayda sağlayacak.  Yaşanan birleşmenin finansal ayrıntıları ise henüz bilinmiyor. Mevcut Polestar çalışanlarının işten çıkartılmayacakları ve Volvo bünyesinde çalışmaya devam edecekleri öğrenildi. 

Polestar yarış takımı Polestar'ın eski sahibi Christian Dahl'ın yönetiminde kalmaya devam edecek ancak takımın adı değişecek. Polestar markası Christian Dahl'ın yanı sıra çalışmaya devam edecek. Christian Dahl satış ile ilgili “Volvo ile kurduğumuz birliktelikten çok memnunuz. Herşeyden önce biz bir yarış takımıyız. Bu da tüm dikkatimizi asıl işimize yöneltebilmek için bir fırsat oldu. Yarış performansında Volvo otomobiller geliştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

 

Volvo S60 - V60 Polestar haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo