MINI'NİN YENİ COUNTRYMAN'DE DAHİL YENİ MODEL HAZIRLIKLARI

Ototeknikveri     22 Temmuz 2015 02:22

Mini, yeni Cabriolet modelinin yanında yen jenerasyon SUV modeli Countryman'i de yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

MINI'NİN YENİ COUNTRYMAN'DE DAHİL YENİ MODEL HAZIRLIKLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu ayın başlarında yeni Clubman'in tanıtımını takiben iki yeni Mini gövde stili daha ufukta görünmeye başladı. Yıl sonuna kadar F57 kod adlı yeni Cabriolet modelini de tanıtacak olan markanın bu iki yeniliğinden ilki olacak araç 4 koltuklu oturma düzenine ve alışıldık iki kademeli katlanan kumaş tavana sahip olacak. Aracın satışına ise önümüzdeki yılın bahar aylarında başlanacak. Bunun ardından, yeni nesil Mini Countryman de yollara çıkacak. Ana firma BMW'den kaynaklar gelecek yılın son çeyreğinde çıkacak yeni Coutryman'in “otantik bir SUV” olacağını belirtiyor. İkinci nesil Countryman'in şu anki modelden daha güçlü olması bekleniyor. Model 2012'den beri dört kez Dakar rallisini kazanan Mini X-Raid'den bazı tasarım elementleri alacak.

 

Countryman, Clubman ile UKL mimarisini paylaşacak. Yani F60 kod adlı yeni model öncülünden çok daha geniş olacak. Uzunluğunun 4.25 metreyi geçmesi ve şu anki Countryman'dan 10 mm daha geniş olması bekleniyor. Bagaj kapasitesi de şu anki 450 litreden daha büyük olacak. Yeni Countryman, BMW'nin 2 Serisi Active Tourer modeliyle aynı dört çekişli sürüş sistemine sahip olacak.

 

Mini'nin patronu Peter Schwarzenbauer Mini'nin beş “süper kahraman” modeli olmasını istediğini belirtiyor. BMW'nin ise küçük otomobillerle ilgili planları halen belirsiz ve Mini ailesinin alacağı son şekil henüz açıklanmadı. Mini'nin dört yeni modeli gelecek yıl satışta olacak.

 

İki farklı model ile ilgili de söylentiler var. İlk olarak, Toyota ve BMW mühendislerinin ortak bir şehir otomobili platformu üzerinde çalıştıkları ve Mini Rocketman konseptinin hayata geçirilebileceği düşünülüyor. İkinci söylenti ise Mini Traveller MPV'nin (BMW 2 Serisi'ne kardeş olacak bir araba) olası bir yeni model serisi olarak geliştirildiği.

 

Eğer Mini pazarda yükselmek, daha büyük ve daha pahalı modeller satmak isterse Rocketman bu hedefler için çok uygun olmayabilir. Öte yandan, beşinci model serisi için planlar meyvesini vermeye başlayacak ve bir dizi çekici Mini varyasyonu 24 ile 36 ay içinde birbiri ardına çıkacak. Mini'nin Countryman'i temel alarak coupe benzeri bri SUV planladığı düşünülüyor. Araba beş kapılı olabilir ve planlanan BMW X2'ye kardeş gelebilir.

 

Bu arada, plug-in hibrit Clubman için de çalışmalar devam ediyor. Hibrit Clubman, 2 Serisi Active Tourer eDrive ile aynı motor ve şanzımanı kullanacak. Arka dingilde ufak bir elektrikli motor bulunacak ve zaman zaman hızlanmaya yardımcı olarak, bazı durumlarda da salt elektrikli sürüş için kullanılabilecek.

 

Volkswagen Golf R'a rakip yüksek performanslı bir Clubman varyasyonunun da 300 hp gücünde, turboşarjlı, dört silindirli motor ve dört çekişli sürüş sistemiyle çıkması bekleniyor. Aynı motor ve dört çekişli sistem BMW X1 için de kullanılabilir. Off-road yeteneklerine sahip yeni bir Countryman de geliştirme aşamasında.

 

Mini'nin 5 süper kahramanı:

 

Mini hatch - Mini hatchback artık üç ya da beş kapılı olarak bulunabiliyor. 5 kapılı versiyon gelecekte büyüyebilir. 3 kapılı ise bugünkü arabadan pek farklı olacağa benzemiyor.

 

Mini Clubman – Yeni Clubman öncekinden çok daha farklı. Bu model şu anda alabileceğiniz en büyük Mini. Araba VW Golf ve Ford Focus gibi hatchbacklere alternatif olarak gösteriliyor.

 

Mini Countryman – Yeni Countryman tekrar büyüyecek gibi görünüyor. Böylece en büyük Mini ünvanını Clubman'den geri alabilir. Daha güçlü ve off-road yeteneklerine sahip bir versiyonu da çıkabilir.

 

Mini Cabriolet – Yeni cabriolet eski versiyondan çok farklı olmayacak. 4 koltuklu oturma düzenini ve kumaş tavanını koruyacak. İki koltuklu Superleggera bu platformun bir versiyonu olabilir.

 

Henüz belli olmayan 5. model – 5. “süper kahraman” ile ilgili gizem hala devam ediyor. İki olasılık var; bir tanesi 2011'deki Mini Rocketman konseptinin üretim versiyonu, diğeri ise Traveller logolu bir MPV.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo