2017 BMW 5 SERİSİ TOURING İLK KEZ TEST ESNASINDA GÖRÜNTÜLENDİ

Ototeknikveri     06 Ağustos 2015 04:46

Yeni nesil BMW 5 Serisi Touring'in 2017 yılı ortalarında çıkması bekleniyor. Araç test esnasında ilk kez görüntülendi.

2017 BMW 5 SERİSİ TOURING İLK KEZ TEST ESNASINDA GÖRÜNTÜLENDİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 başlarında 5 Serisi sedanın bayilere ulaşmasından 3 ay sonra çıkacak Touring, Audi A6 Avant, Jaguar XF Sportbrake ve yeni Mercedes Benz E Serisi gbi station modellere rakip olacak. Sedanda olduğu gibi Touring test aracı da şu anki arabanın tasarım dilinin evrim geçirmiş halini sergiliyor. Daha ince, daha geniş ön panjur tasarımı bunun bir örneği. Tasarım ilhamı ise yeni 7 Serisinden geliyor. 2014 yılının Gran Lusso Coupé konseptinden bazı etkilenmeler de görülebiliyor. Arka kısımda Touring eğimli bir bagaj ve yeni arka lamba demetleriyle geliyor. Gelenek olduğu üzere, BMW şu anki 5 Serisi Touring'in yük kapasitesini geliştirecek. 560 litre olan kapasite arka koltuklar katlandığında 1670 litreye çıkıyor.

 

Touring motorları 5 Serisi sedan ile paylaşılacak ve araba 4 ile 6 silindirli motorlarla gelecek. 2.0 litre ile 3.0 litre benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanında, 3.0 litre tri-turbo 6 silindirli dizel motorun yeni bir versiyonu ise iddialı seçeneklerden. Bu motor dörtlü turboşarjlı ve 6 silindirli, lüks modellerde kullanılmak üzere tasarlanmış ve 400 hp üzerinde güç çıkışına sahip. Yeni geliştirilmiş bir V8 motor bazı piyasalarda bulunacak. BMW 5 Serisi Touring Hybrid versiyonunda ise 2.0 litre 4 silindir benzinli motor ile elektrikli motor birarada bulunuyor. İki motor toplam 242 hp güç çıkışına ve 400 Nm tork değerine sahip. Bu sistem 3 Serisi eDrive'da da yer alıyor. 

BMW modelin çıkışından bir süre sonra yeni 1.5 litre benzinli ve dizel turboşarjlı 3 silindirli motorlara da yer verebilir. Bunlar üreticiye giderek daha katı olan Avrupa emisyon standartlarını karşılama şansı verecektir. Benzinli ve dizel 3 silindirli motorlar elektrikli motorlarla kombinasyon halinde test ediliyor. Vites seçenekleri ise 6 kademe manuel ve 9 kademe otomatik vites olacak.

 

7. nesil BMW 5 Serisi sofistike ve yeni bir platform üzerine inşa ediliyor. Bu platform OKL yani “Oberklasse”, bir başka deyişle “lüks sınıf” olarak adlandırılıyor. Bu platform X5, X6 ve X7'nin gelecek nesillerinde kullanılacak. BMW, 5 Serisi Touring'in boş ağırlığını 2370 kg altına düşürmek istiyor. 

 

5 Serisi salon en üst donanım seviyesinde 600 hp güç çıkışına sahip M5 ile taçlanacak. Bu versiyon 4.4 litre V8 motorun güncellenmiş bir halini içerecek. M5'in bir Touring versiyonunu çıkarmakla ilgili plan yok.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo