VOLVO YENİ XC90'LARI GERİ ÇAĞIRIYOR

Ototeknikveri     07 Ağustos 2015 12:16

Yaklaşık 10 bin adet, 2015 XC90 üçüncü sıradaki hava yastıklarının düzgün açılmadığı gerekçesi ile geri çağırıldı.

VOLVO YENİ XC90'LARI GERİ ÇAĞIRIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun yeni çıkan XC90 SUV modeli başarılı çıkışının ardından geri çaığrma haberi ile dikkatleri üzerine çekti. Firma bir tasarım hatası nedeniyle bazı araçları geri çekiyor. Hatadan etkilenen araba sayısının 10 bin civarı olduğu açıklandı.XC90 yalnızca bir kaç aydır satışta. Bu da demek oluyor ki şu ana kadar satılmış tüm araçlar hatadan etkilenmiş olabilir. Volvo şirket sözcüsü Stefan Elfstrom İsveç medyasına geri çağırmanın üçüncü sıradaki hava yastıklarının panel tasarımındaki bir hatadan kaynaklandığını açıkladı ve “Bu paneli modifiye etmemiz gerekiyor” dedi.

 

Volvo yetkilileri hatanın, hava yastığının kendisinde değil hava yastığını kaplayan çıkartılabilir panelde olduğunu, bu panelin yastığın açılmasını engelleyebildiğini belirtti. Firmanın İngiltere sözcüsü ise güvenlik açısından bir risk olmadığını aktardı. Bu geri çağırma, daha önce yaşanan Takata hava yastığı skandalından tamamen bağımsız. Bu skandalda dünya çapında milyonlarca araba geri çağırılmış ve tamirden geçmişti.

 

Satılmış olan otomobilleri geri çağırmanın yanı sıra, Volvo henüz teslim edilmemiş arabaları da kontrol edecek ve arızalı olanları düzeltecek. Bu nedenle XC90 arabasının teslimatını bekleyen müşterilerin teslimat süreci biraz uzayabilir. Problem bayilerde ücretsiz olarak da düzeltilebiliyor. Volvo yakında bireysel müşterilere de ulaşacak.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo